Ingredients
-
Garnalen
-
200 gram garnalenOnbekookte
-
Scheutje Olijfolie
-
1 theelepel Paprika poeder
-
1/2 theelepel Chili flakes
-
2 tenen knoflook
-
Extra
-
200 gram Pasta
-
2 eetlepel Roomboter
-
1 eetlepel Bloem
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
150 ml SlagroomHoudbare
-
10 Zongedroogde tomaatjes
-
1.5 eetlepel Kappertjes
-
1/2 blokje groenten bouillon
-
150 ml heet water
-
100 ml Kookvocht pasta
-
Grote hand spinazie
Directions
Romige pasta met garnalen!
Wanneer we weer terug denken aan deze verrukkelijke romige pasta met garnalen moeten we gewoon glimlachen. Dat we van romige pasta houden is een feit en deze versie was weer om te smullen. Een hele eenvoudige saus gemaakt met de lekkerste pittige garnalen.
De pastasaus stond super snel te pruttelen en echt een aanrader voor wanneer je niet zoveel tijd hebt. Wij hebben van te voren de garnalen even in de marinade gezet maar je kunt tegenwoordig al kant en klaar gemarineerde/gekruide garnalen kopen. Handig wanneer je snel wilt eten. We raden wel wat extra chili flakes toe te voegen want dat maakt het extra lekker. Om aan de groenten taks te komen voegen we extra spinazie toe. Het is aan jou om te bepalen hoeveel.
Het leuke van deze romige garnalensaus is dat je kunt kiezen voor het toevoegen van pasta. Wij kunnen ons voorstellen dat wat rijst erbij ook fantastisch gaat smaken.
Vaak maken we onze romige pasta extra romig door het toevoegen van Parmezaanse kaas. Wij hebben geleerd dat in Italië nooit kaas kan worden toegevoegd bij een vis recept. Dit hebben we dan ook niet gedaan. Door een beetje bloem aan te bakken en dan te mengen met bouillon krijg je het zelfde romige effect. Leuke tip om te bewaren.
In de categorie romige pasta hebben we natuurlijk nog veel meer smaken. Bijvoorbeeld een romige chorizo paprika pasta . Helemaal vegetarisch kies je voor de pasta met romige paprikasaus. Mariëlla maakt vaak een romige pasta met garnalen en courgette.
Een hit op Tiktok is de romige pasta met pompoen en feta. Een geweldig recept want dit gaat allemaal samen in een ovenschaal. Super snel gemaakt en zoals we zeggen lekker romig. Zoals je leest hebben we genoeg keuze voor jou wanneer je van romer houdt.
Vaak krijgen we de vraag welke pasta we het liefst gebruiken. Dit zijn de geel blauwe zakken van Cecco . (no spon) Deze pasta kun je perfect al dente koken en zal niet snel te zacht zijn.
Steps
1
Done
30 minuten
|
GarnalenMarineer de garnalen in een scheutje olijfolie samen met de paprikapoeder, chili flakes en fijn gesneden of geperste knoflook. |
2
Done
4 minuten
|
BakkenBak de garnalen ongeveer 4 minuten aan beide kanten aan. |
3
Done
8 minuten
|
PastaKook de pasta in gezouten water. |
4
Done
5 minuten
|
SausBak een eetlepel bloem aan in het bakvocht. |
5
Done
|
PastaRoer de gekookte pasta door de saus. |