0 0
Romige spinazie gnocchi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Spinazie gnocchi gewone witte gnocci kan ook
1 Sjalot
2 tenen knoflook
1 Kerstomaten uit blik
100 ml Slagroom
100 gram geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepel Olijven
10 takjes Platte peterselie
naar smaak zout en peper
1 grote theelepel Nduja
scheutje Olijfolie
1 el Roomboter
paar blaadjes optioneel verse basilicum

Romige spinazie gnocchi

Een makkelijke en snelle gnocchi!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Romige spinazie gnocchi!

Zin in een heerlijk maaltje in de categorie comfort food? Dan staat vandaag de romige spinazie gnocchi voor je klaar. Toen wij laatst de groene spinazie tegen kwamen wisten we direct wat we hier mee wilden doen. Een niet ingewikkeld, snel gerecht, en wie vindt dat nou niet fijn na een dag werken?!
De gnocchi balletjes zijn even aangebakken met het gefruite uitje en knoflook. Hierbij komt de allerlekkerste smaakmaker aller tijden: de nduja. Een heerlijk smeerbaar worstje uit Calabrië vol met pit. Dit samen met de hete rode pepers en de peperoncino uit het Zuiden van Italië, een blikje kerstomaatjes, een beetje room en parmezaanse kaas zorgt voor een heerlijk maaltje! Je kunt het nog even in de oven doen zodat de kaas lekker smelt.

GNOCCHI

Dit keer hebben we gewoon kant en klare gnocchi gekocht. Je kent natuurlijk de normale witte gnocchi maar er is ook een groene spinazie en licht rode tomaten variant. Gnocchi valt in de categorie pasta en betekent niet meer dan klont. Het wordt niet van de pastameel Semola gemaakt maar van aardappel en bloem. Na het koken pureer je de aardappels en mengt deze met bloem en zout. Hierna maak je er kleine klontjes van en een gnocchi bordje is dan handig om hierbij te gebruiken. Wij bakken meestal de gnocchi even aan, zodat het meer is dan een meel balletje.

Wil je zelf een keer deze gnocchi maken dan hebben we hier het perfecte recept van Gnocchi di Patate – basisrecept. Wij hebben hiermee een heerlijke gnocchi al marsala meegemaakt. Mariëlla haar lievelings maaltje is de Gnocchi alla Sorrentina en Pesto gnocchi uit de oven.

Ben je inmiddels dol op de nduja dan kun je het ook gebruiken in de Risotto met nduja.

Steps

1
Done
3 minuten

Olijfolie roomboter sjalot knoflook

Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook aan in wat olijfolie met roomboter.

2
Done
3 minuten

Gnocchi

De gnocchi mag erbij en dit bak je ietsje aan. Je hoeft het niet aan te bakken maar wij vinden dit iets lekkerder.
Wat zout en peper erover.

3
Done
1 minuut

kerstomaatjes en room

Voeg een blikje kerstomaatjes toe, spoel dit even na met water wat je er ook bij doet.
De slagroom mag erbij en de helft van de geraspte kaas.
Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken met wat extra baslicum blaadjes erover.
Klaar om te serveren!

4
Done
20 minuten

Oven

Als extra stap kun je de schaal nog met wat extra parmezaanse kaas in de oven te laten garen. Dit is ook handig wanneer je het eerder maakt.
20 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden.

5
Done

Tip

Wil je extra groenten erdoor, dan is een hand verse spinazie een goed idee, zeker wanneer je het gerechtje maakt met de witte gnocchi.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kip Puttanesca
Grissini
next
Grissini
previous
Kip Puttanesca
Grissini
next
Grissini

Add Your Comment