Ingredients
-
500 gram Spinazie gnocchigewone witte gnocci kan ook
-
1 Sjalot
-
2 tenen knoflook
-
1 Kerstomaten uit blik
-
100 ml Slagroom
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
2 eetlepel Olijven
-
10 takjes Platte peterselie
-
naar smaak zout en peper
-
1 grote theelepel Nduja
-
scheutje Olijfolie
-
1 el Roomboter
-
paar blaadjes optioneel verse basilicum
Directions
Romige spinazie gnocchi!
Zin in een heerlijk maaltje in de categorie comfort food? Dan staat vandaag de romige spinazie gnocchi voor je klaar. Toen wij laatst de groene spinazie tegen kwamen wisten we direct wat we hier mee wilden doen. Een niet ingewikkeld, snel gerecht, en wie vindt dat nou niet fijn na een dag werken?!
De gnocchi balletjes zijn even aangebakken met het gefruite uitje en knoflook. Hierbij komt de allerlekkerste smaakmaker aller tijden: de nduja. Een heerlijk smeerbaar worstje uit Calabrië vol met pit. Dit samen met de hete rode pepers en de peperoncino uit het Zuiden van Italië, een blikje kerstomaatjes, een beetje room en parmezaanse kaas zorgt voor een heerlijk maaltje! Je kunt het nog even in de oven doen zodat de kaas lekker smelt.
GNOCCHI
Dit keer hebben we gewoon kant en klare gnocchi gekocht. Je kent natuurlijk de normale witte gnocchi maar er is ook een groene spinazie en licht rode tomaten variant. Gnocchi valt in de categorie pasta en betekent niet meer dan klont. Het wordt niet van de pastameel Semola gemaakt maar van aardappel en bloem. Na het koken pureer je de aardappels en mengt deze met bloem en zout. Hierna maak je er kleine klontjes van en een gnocchi bordje is dan handig om hierbij te gebruiken. Wij bakken meestal de gnocchi even aan, zodat het meer is dan een meel balletje.
Wil je zelf een keer deze gnocchi maken dan hebben we hier het perfecte recept van Gnocchi di Patate – basisrecept. Wij hebben hiermee een heerlijke gnocchi al marsala meegemaakt. Mariëlla haar lievelings maaltje is de Gnocchi alla Sorrentina en Pesto gnocchi uit de oven.
Ben je inmiddels dol op de nduja dan kun je het ook gebruiken in de Risotto met nduja.
Steps
1
Done
3 minuten
|
Olijfolie roomboter sjalot knoflookFruit de fijngesneden sjalot en knoflook aan in wat olijfolie met roomboter. |
2
Done
3 minuten
|
GnocchiDe gnocchi mag erbij en dit bak je ietsje aan. Je hoeft het niet aan te bakken maar wij vinden dit iets lekkerder. |
3
Done
1 minuut
|
kerstomaatjes en roomVoeg een blikje kerstomaatjes toe, spoel dit even na met water wat je er ook bij doet. |
4
Done
20 minuten
|
OvenAls extra stap kun je de schaal nog met wat extra parmezaanse kaas in de oven te laten garen. Dit is ook handig wanneer je het eerder maakt. |
5
Done
|
TipWil je extra groenten erdoor, dan is een hand verse spinazie een goed idee, zeker wanneer je het gerechtje maakt met de witte gnocchi. |