0 0
Rucola pesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 handje rucola
2 eetlepel Pijnboompitten
1 teentje knoflook
30 gram geraspte parmezaanse kaas
50 ml Olijfolie
1/2 theelepel Chili poeder
Snufje Zout

Rucola pesto

Probeer eens deze variatie pesto!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Rucola pesto!

Ken je de rucola pesto al? Wist jij dat er vele soorten pesto’s bestonden. Eigenlijk kun je dit van alle groene groentes pesto maken. We hebben nog niet alles geprobeerd maar vandaag zijn we aan de slag gegaan met rucola.

Verse zelfgemaakte pesto

Onze basis voor een goede pesto is een parmezaanse kaas. Je kunt met verschillende kazen gaan experimenteren. Probeer ook eens een pecorino kaas. Pijnboompitjes mogen niet ontbreken. Je snapt dat het noodachtige smaakje van de rucola perfect matched met de pijnboompitten. Wij voegen daarna ietsje chilipoeder erbij voor een beetje pit. Vervolgens schenk je er  royaal een mooie olijfolie bij. De hoeveelheid kun je altijd zelf bepalen. Afhankelijk van waarvoor je de pesto gebruikt kun je het wat compacter of vloeibaarder maken. Kortom zelf pesto maken is makkelijk en altijd perfect voor bruschetta’s maar gaan ook regelmatig bij ons door een bordje pasta. Kijk maar eens naar het filmpje!

Verschillende soorten pesto

Inmiddels hebben we al de lekkerste pesto‘s voor jullie klaarstaan online. Bruschetta met rode pesto is een van onze laatste favoriet. Dit is een geweldige pesto uit Trapani. Wij gebruikten daar geen pijnboompitten voor maar amandelen. Waanzinnig lekker. Heb je een handje spinazie over maak je al  snel een spinazie pesto. Wij deden dit door de spaghetti en hebben hebben gesmuld. Een zelfgemaakte basilicum pesto is een bekende. Vorig jaar maakte we een heerlijke cavolo nero pesto met een bijpassende  cavolo nero lasagne met Grana Padano.

Rucola

Rucola staat ook bekend onder de naam zwaardherik, notensla, raketsla, roquefort en mosterdkruid. Het zijn de jonge blaadjes van de mosterdkruid. Ze hebben een  prachtig groene kleur en zijn vrij smal. Het mooie groene van de rucola is perfect voor het maken van deze pesto.  Waar wij vooral dol op zijn is de heerlijke bittere bittere nootachtige smaak. Wist je dat het zaaien van rucola heel makkelijk is. Het groeit altijd perfect in de zomer en het leuke ervan is wanneer je gesnoeid hebt er weer nieuwe blaadjes tevoorschijn komen.

Steps

1
Done

Mengen

Doe de rucola samen met de rest van de ingrediënten in een mixertje, keukenmachine of vijzel.
Giet er een scheut olijfolie erbij en meng goed.
Bepaal zelf hoeveel olijfolie je er in doet.
Voor door de pasta mag het iets romiger dan voor op een bruschetta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Caprese glaasje
previous
Caprese glaasje
Zalm bonbon
next
Zalm burrata bonbon
Caprese glaasje
previous
Caprese glaasje
Zalm bonbon
next
Zalm burrata bonbon

Add Your Comment