0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 stronkjes Boerenkool
300 gram Pompoen
Scheut Olijfolie
zout en peper
Klein blikje Mais
50 gram Quinoa
2 theelepel Italiaanse kruiden
1 bol burrata
Handje Pecan noten Optioneel
Dressing
75 ml Olijfolie
1 theelepel Dyon mosterd
Naar smaak zout en peper
2 eetlepel Balsamico
Salade boerenkool crispy quinoa

Salade boerenkool crispy quinoa

Probeer eens de crispy quinoa!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Salade boerenkool crispy quinoa!

Wij hebben de boerenkool ontdekt, niet als boerenkool stamppot maar als heerlijke toevoeging bjj een salade. Laatst hebben we gesmuld van een boerenkool salade. Heerlijk winters en vol met de nodige extra vitamines.
Om deze boerenkool salade extra op te pimpen hebben we verrukkelijke geroosterde pompoen toegevoegd en de zoete gele mais. Mais wordt vaak vergeten maar het is een heerlijk en gezonde lekkernij.

Quinoa gebruiken we regelmatig en dit keer hebben we na het koken even laten roosteren in de oven. Wat er overblijft is een heerlijke krokante quinoa. Perfect voor de salade boerenkool crispy quinoa. Zoals je weten zijn we dol op burrata dus mocht deze zalige Italiaanse bol de schaal afmaken. Wil je nog extra veggies toevoegen, alles is mogelijk. Ook nootjes is erg lekker erover.

Crispy quinoa

Wist je dat deze crispy quinoa niet alleen geschikt is voor de salade? Tijdens het roosteren hebben we er wat kruiden aan toegevoegd. Wanneer je dit niet doet kun je het ook over je smoothie bol of ontbijt yoghurt serveren. Wat dacht je van krokantje over de soep. Je kunt er lekker mee experimenteren door er ook eens een zoet versie van te maken. Wat vanille en kaneel erdoor heen roeren maakt de krokante quinoa perfect voor ijs en zoete dessert. Het staat ook nog eens heel vrolijk!

Quinoa

Quinoa is een zaadje die voornamelijk geteeld wordt in Peru en Bolivia. Deze zaadjes komen uit plantje en lijken vooral op graankorrels. Het is een perfecte basis voor de maaltijd.
De quinoa heeft verschillende kleurtjes en de bereidingswijze is eigenlijk net als rijst. Je laat het afgedekt ongeveer 12 minuten pruttelen waarbij het zaadje zo’n vier keer toe in volume wordt. De de kiem is dan bijna doorzichtig.
Wat deze zaadjes zo populair maakt is dat ze ontzettend gezond zijn. Ze zitten boordevol ijzer, zink, magnesium en kalium en is een uitstekende bron van eiwitten, koolhydraten en vezels.

Steps

1
Done

Crispy quinoa

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing.
Laat dit goed afkoelen en drogen.
Meng dit met scheutje olijfolie en Italiaanse kruiden.
Leg dit op bakpapier op bakblik.
Rooster 35 minuten in een oven op 200 graden.
Roer halverwege de baktijd even door. Wanneer de quinoa bruin geroosterd zijn mogen ze de oven uit.
Bewaar in afgesloten bakje.

2
Done
30 minuten

Pompoen

Schil een stuk pompoen en snijd dit in dunne plakken.
Meng met olijfolie en zout en peper.
Rooster de pompoen 30 minuten in een oven van 200°.
Je kunt het ook 20 minuten op 200 graden in de airfryer roosteren.

3
Done
2 minuten

Boerenkool

Zorg dat de boerenkool vers is. Verwijder de nerf van de struik en snijd in fijne stukjes.
Was goed!
Door de boerenkool even te masseren met olijfolie wordt het lekker zacht.

4
Done

Dressing

Maak een snelle dressing van olijfolie, zout en peper, dyon mosterd en balsamico.

5
Done
2 minuten

Schaal

Doe de boerenkool samen met een blikje mais in een mooie schaal.
Hierover de geroosterde pompoen en een gescheurde burrata bol.
Schenk de dressing erover en eindig met de quinoa .

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zelfgemaakte langevingers
previous
Lange vingers
Aardappelschillen chips
next
Chips van aardappelschillen
Zelfgemaakte langevingers
previous
Lange vingers
Aardappelschillen chips
next
Chips van aardappelschillen

Add Your Comment