• Home
  • Salade burrata bresaola
0 0
Salade burrata bresaola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Bresaola
1 bol burrata
50 gram rucola
1 el Pesto basilicum
1 el Pijnboompitten
Scheutje Olijfolie
Naar smaak zout en peper
Stukje stokbrood

Salade burrata bresaola

Het perfecte trio!

Ingredients

Directions

Share

Salade burrata bresaola!

Potverdikkie dit was me een partij lekker. Dat we van lekker eten houden dat moge duidelijk zijn. Dat we vaak een voorafje willen dat is ook duidelijk. Zeker manlief wil altijd graag eerst even borrelen. Het liefst elke dag omdat hij dan weer een lekkere wijn kan uitkiezen. De rollen zijn bij José thuis goed verdeeld. Mario doet de wijn en José verzint wel iets lekkers erbij.

Ook was dit het geval met dit verrukkelijke bordje. Er lag nog een prachtige burrata bol te wachten op een bestemming. Een pakje van de bresaola en wat rucola ernaast. Groene pesto hebben we standaard in huis en samen met wat pijnboompitjes was het super snel gemaakt. Voila een geweldige salade burrata bresaola. Ik vond het zo een gezellig bordje dat ik het niet kon laten om er een foto van te maken. Over de smaak gesproken… Het smaakte waanzinnig met een lekker stukje geroosterd stokbrood! Tja waarom moeilijk doen.

Een feestelijke uitstraling doet heel veel met je smaak. De bresaola was in een roosje gevouwen en keurig op het bordje gedecoreerd. Ook de burrata bol in het midden maakt het geheel helemaal af.

Dit keer gebruikte we zelfgemaakte basilicum pesto maar kies je voor snel neem dan de verse pesto uit de koeling van de supermarkt. Niet die uit een glazen potje want deze smaken toch anders.

Bresaola

Iedereen kent carpaccio maar de bresaola  is toch weer iets minder bekend.  Het is een luchtgedroogde en gezouten vleeswaar. Oorspronkelijk komt het uit het noorden van Italië. Meestal is het van de koe, maar er zijn ook versies van het paard, hert of varken. In Nederland vind je meestal van het rund. Het vlees is donker rood en dit komt omdat het 2 tot 3 maanden ligt te drogen. Het smaakt een beetje zoet en kruidig. Dit komt omdat het geprepareerd wordt met jeneverbessen, nootmuskaat en kaneel.

Lees hier meer over burrata!

 

Wil je een andere snel en feestelijk hapje voor bij de borrel of als voorgerecht maak dan eens de zalm burrata bonbon,  de pompoen carpaccio met burrata of de tomaten burrata salade.

Steps

1
Done
2 minuten

Rucola

Maak de rucola even aan met wat olijfolie zout en peper.
Hussel door elkaar en serveer op een bordje.

2
Done
2 minuten

Burrata bresaola

Leg de burrata in het midden.
Vouw de bresaola plakjes in een soort bloem en leg eromheen.

3
Done
5 minuten

Pesto en pijnboompitjes

Drizzle er wat basilicum pesto overheen en wat pijnboompitjes.
Lekker wanneer je de pijnboompitjes even roosterd in een hete koekenpan. (kijk uit ze verbranden snel)

4
Done

Serveren

Serveer met geroosterde stukjes brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Citroen crinkle koekjes
previous
Citroen crinkle koekjes
Aubergine courgette taartje
next
Aubergine courgette taartje
Citroen crinkle koekjes
previous
Citroen crinkle koekjes
Aubergine courgette taartje
next
Aubergine courgette taartje

Add Your Comment