Ingredients
-
100 gram Bresaola
-
1 bol burrata
-
50 gram rucola
-
1 el Pesto basilicum
-
1 el Pijnboompitten
-
Scheutje Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Stukje stokbrood
Directions
Salade burrata bresaola!
Potverdikkie dit was me een partij lekker. Dat we van lekker eten houden dat moge duidelijk zijn. Dat we vaak een voorafje willen dat is ook duidelijk. Zeker manlief wil altijd graag eerst even borrelen. Het liefst elke dag omdat hij dan weer een lekkere wijn kan uitkiezen. De rollen zijn bij José thuis goed verdeeld. Mario doet de wijn en José verzint wel iets lekkers erbij.
Ook was dit het geval met dit verrukkelijke bordje. Er lag nog een prachtige burrata bol te wachten op een bestemming. Een pakje van de bresaola en wat rucola ernaast. Groene pesto hebben we standaard in huis en samen met wat pijnboompitjes was het super snel gemaakt. Voila een geweldige salade burrata bresaola. Ik vond het zo een gezellig bordje dat ik het niet kon laten om er een foto van te maken. Over de smaak gesproken… Het smaakte waanzinnig met een lekker stukje geroosterd stokbrood! Tja waarom moeilijk doen.
Een feestelijke uitstraling doet heel veel met je smaak. De bresaola was in een roosje gevouwen en keurig op het bordje gedecoreerd. Ook de burrata bol in het midden maakt het geheel helemaal af.
Dit keer gebruikte we zelfgemaakte basilicum pesto maar kies je voor snel neem dan de verse pesto uit de koeling van de supermarkt. Niet die uit een glazen potje want deze smaken toch anders.
Bresaola
Iedereen kent carpaccio maar de bresaola is toch weer iets minder bekend. Het is een luchtgedroogde en gezouten vleeswaar. Oorspronkelijk komt het uit het noorden van Italië. Meestal is het van de koe, maar er zijn ook versies van het paard, hert of varken. In Nederland vind je meestal van het rund. Het vlees is donker rood en dit komt omdat het 2 tot 3 maanden ligt te drogen. Het smaakt een beetje zoet en kruidig. Dit komt omdat het geprepareerd wordt met jeneverbessen, nootmuskaat en kaneel.
Lees hier meer over burrata!
Wil je een andere snel en feestelijk hapje voor bij de borrel of als voorgerecht maak dan eens de zalm burrata bonbon, de pompoen carpaccio met burrata of de tomaten burrata salade.
Steps
1
Done
2 minuten
|
RucolaMaak de rucola even aan met wat olijfolie zout en peper. |
2
Done
2 minuten
|
Burrata bresaolaLeg de burrata in het midden. |
3
Done
5 minuten
|
Pesto en pijnboompitjesDrizzle er wat basilicum pesto overheen en wat pijnboompitjes. |
4
Done
|
Serveren |