Ingredients
-
4 Bloed sinaasappel
-
1 venkel
-
50 ml Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
3 eetlepel Pistache nootjesGehakt
Directions
Salade van bloedsinaasappel en venkel!
Wij zijn dol op bloedsinaasappel, en als het even kan verwerken we deze in een gerecht. Heerlijk met een ontbijttaartje, of onze geweldige bloedsinaasappelcake. Net als de risotto met bloedsinaasappel met venkel.
Vandaag een salade van bloedsinaasappel en venkel -met al onze favorietjes. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar rauwe venkel is zalig. Vele gasten worden toch nog altijd aangenaam verrast wanneer ze bij ons rauwe venkel eten. Gegrild is verrukkelijk maar ook heerlijk als rauwkost en ook in de salade. We blijven ze dus maar promoten.
En dan die bloedsinaasappels. Arancia rossa di Sicilia.
De kleur alleen al maakt ons helemaal blij. Deze prachtige sinaasappels zijn een kruising van grapefruit en mandarijn. Een geweldige combinatie tussen zoetzuur en bitter. Op Sicilië hebben we ze leren eten. Aan de voet van de Etna zijn alle omstandigheden ideaal voor de teelt. Om rood te kleuren hebben ze koude nachten en warme zomerdagen nodig.
In Nederland vind je meestal de halfbloed sinaasappel, met de schil een beetje rood en de binnenkant gespikkeld. De volbloed is aan de binnen- en buitenkant rood. Men zegt dat de sinaasappel ‘bloedt’ als men hem opensnijdt.
De salade van vandaag heeft ook dat friszoete en samen met de venkel een match made in heaven. Een beetje sap hebben we gebruikt voor de dressing. Afgetobt met wat pistache nootjes een kleurrijk en smakelijk geheel!
Buon Appetito!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SinaasappelSnijd de schil met een heel scherp mes eraf. Je snijd tegelijkertijd het vliesje mee. |
2
Done
3 minuten
|
VenkelWas de venkel goed. Snijd in tweeën waarbij je het harde hart eruit haalt. |
3
Done
2 minuten
|
DressingMaak van het sap wat onderin het schaaltje van de sinaasappel zit een dressing. |
4
Done
|
ServerenServeren op een mooi bord. Met daarover wat fijn gehakte pistache nootjes en wat plukjes groen van de venkel. |