Ingredients
-
350 gr bloem
-
350 gr semolina bloem
-
7 gr droge gist
-
350 ml waterLauw/warm
-
5 gr zout
Directions
Plat brood uit Sardinië!
Het bakken van brood is iets prachtigs! We vinden het een van de leukste dingen om te doen. Je kunt iets moois maken van maar een paar ingredienten. Dit plat brood is super korkant en kom je veel tegen op Sardinië, een mooi eiland van Italië. Ze serveren het daar vaak als aperitief in restaurantjes. Wij moeten dan altijd oppassen dat we onszelf niet helemaal vol eten aan dit brood voordat we beginnen met het eten!
De eerste keer dat we het aten wisten we dat we dit zelf moesten proberen. Nou helemaal gelukt hoor.
Dit is een makkelijk recept om dit heerlijke krokante brood zelf te bakken. Dus wil jij je ook even wanen op Sardinië ?Maak dan snel dit plat broodje.
Wil je ook een keer Naan brood maken?
Steps
1
Done
70 minuten
|
Het deegMix de bloem en de semolina bloem met het zout. Doe 1/4 van het water in een bakje met de gist en laat het een beetje bubbelen. Voeg dit daarna toe aan de bloem en gooi ook de rest van het water erbij. Mix met deeghaken dit deegje voor 10 minuten tot het elastisch is. |
2
Done
1 hour
|
KneadNa een uurtje kun je het deeg gaan kneden en laat je het weer een uurtje rijzen. |
3
Done
|
Oven timeVerwarm de oven voor op 225 graden. Olie 2 bakplaten. |
4
Done
10
|
ServerenWanneer je het brood wilt serveren kun je het nog 10 minuten in de oven bakken met olijfolie, zout en rozemarijn tot dat ze goudbruin en krokant zijn |