0 0
Scacce – gevuld brood uit Sicilië

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Scacce deeg
250 gram Bloem type ‘OO‘
4 gram Droge gist
150 ml Lauwwarm water
1 eetlepel Suiker
1 theelepel Zout
2 eetlepel Olijfolie
Vulling tomaat, ui , aubergine en kaas
Maak de helft van het recept Basis saus
2 Aubergine
3 grote Uien
naar smaak Zout en peper
Tijm, oregano Verse kruiden
150 gram Provolone pikante kaas Mag ook parmezaan
Flinke scheut Olijfolie
Vulling van romanesco , aardappel en kaas
1 Romanesco
6 Aardappelen
150 gram Parmezaanse kaas
50 gram Salami Dun gesneden
200 gram Ricotta kaas
naar smaak Zout en peper
Tijm, oregano Verse kruiden

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Scacce – gevuld brood uit Sicilië

Streetfood from Sicilië

Cuisine:

Ingredients

  • Scacce deeg

  • Vulling tomaat, ui , aubergine en kaas

  • Vulling van romanesco , aardappel en kaas

Directions

Share

Scacce – gevuld brood uit Sicilië!

Wanneer we niet a la minuut naar Sicilië kunnen, dan halen we Sicilië maar naar huis.
Vandaag is dat helemaal gelukt met deze scacce, scacce is streetfood op zijn best. Een soort van kruising tussen calzone pizza en foccacia. Op verschillende manieren gevuld met een een flinterdun deeg dat meerdere malen  over elkaar is gevouwen. Ontstaan doordat men in het arme zuiden van de leftovers altijd iets heerlijks maakte. De welbekende cuisina povera.

Wij vonden het perfecte deeg, en de vulling met  basis tomatensaus , aubergine, ui en natuurlijk heel veel kaas is gewoon buonissmo!
Natuurlijk zijn er vele manieren van vullen, bv de scacce met aardappel, romanesco en ricotta.

Waar wacht je nog op, dit gaat je zeker lukken en smullen ga je, er is ook een Reels filmpje bij dan weet je precies hoe het moet.

 

 

Steps

1
Done
1,5 uur

Deeg maken

Los de suiker op in het water, voeg gist toe, roer goed door en laat 10 minuten staan zodat de gist activeerd.
Zeef de bloem in mengkom, voeg het gistmengsel, olijfolie erbij en roer alles door elkaar en voeg zout toe.
Kneed met de handen of bij voorkeur met keukenmachine met deeghaak.
Laat dit 5 minuten kneden, of 10 minuten met de handen.
Smeer wat olie in de kom, en dek af met plasticfolie.
Laat dit 1,5 uur rijzen op kamertemperatuur
Wij zetten dit altijd bij de verwarmingsketel.

2
Done
30 minuten

Vulling tomaat aubergine

Maak het halve basis recept tomatensaus.

3
Done
25 minuten

Groenten

Schil de ui en aubergine en snijd in blokjes.
Voeg verse kruiden, zout en peper, samen met veel olijfolie.
Roer door elkaar en doe dit in ovenschaal.
Zet 25 minuten in de oven op 180 graden.

4
Done
10 minuten

Vulling romanesco en aardappel

Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Laat afkoelen.
Snijd de romanesco in kleine Roosje, laat deze 4 minuten in gezouten water koken.
Spoel af met koud water.
Meng de aardappels met de romanesco.
Voeg zout en peper toe, en wat verse kruiden.

5
Done
5 minuten

Deeg rollen

Verdeel het deeg in twee stukken.
Maak er een mooie ballen van op een bebloemd werkblad.
Rol met een bebloemde deegroller uit tot een super dunne rechthoekige lap.

6
Done
5 minuten

Vullen met tomaat en aubergine

Smeer de dunne lap in met tomatensaus. Laat 2 cm buitenrand vrij.
Bedek met 2/3 van je geroosterde groenten.
Strooi 2/3 vd kaas erover.
Vouw alle zijden naar binnen. Doe hier de rest van de vulling en kaas op.
Vouw het dubbel.
Smeer er wat olijfolie over met een kwastje.

7
Done
5 minuten

Vullen met romanesco en aardappel

Smeer 2/3 van de ricotta over de lap.
Leg hier 2/3 van je vulling op, en 2/3 van de Parmezaanse kaas.
Vouw de buitenzijden naar binnen.
Leg hier restant vulling en kaas op.
Vouw dit dubbel.
Smeer in met olijfolie.

8
Done
40 minuten

Oven

Bak de scacce af in ongeveer 40 minuten op 200 graden.
Houd het in de gaten, wanneer goudbruin, dan mag het eruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hertenbolognese
previous
Herten bolognese ragusaus
Gnudi in tomatensaus
next
3 x gnudi met spinazie en ricotta
Hertenbolognese
previous
Herten bolognese ragusaus
Gnudi in tomatensaus
next
3 x gnudi met spinazie en ricotta

Add Your Comment