Ingredients
-
Scacce deeg
-
250 gram Bloem type ‘OO‘
-
4 gram Droge gist
-
150 ml Lauwwarm water
-
1 eetlepel Suiker
-
1 theelepel Zout
-
2 eetlepel Olijfolie
-
Vulling tomaat, ui , aubergine en kaas
-
Maak de helft van het recept Basis saus
-
2 Aubergine
-
3 grote Uien
-
naar smaak zout en peper
-
Tijm, oregano Verse kruiden
-
150 gram Provolone pikante kaasMag ook parmezaan
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Vulling van romanesco , aardappel en kaas
-
1 Romanesco
-
6 Aardappelen
-
150 gram Parmezaanse kaas
-
50 gram SalamiDun gesneden
-
200 gram ricotta kaas
-
naar smaak zout en peper
-
Tijm, oregano Verse kruiden
Directions
Scacce – gevuld brood uit Sicilië!
Wanneer we niet a la minuut naar Sicilië kunnen, dan halen we Sicilië maar naar huis.
Vandaag is dat helemaal gelukt met deze scacce, scacce is streetfood op zijn best. Een soort van kruising tussen calzone pizza en foccacia. Op verschillende manieren gevuld met een een flinterdun deeg dat meerdere malen over elkaar is gevouwen. Ontstaan doordat men in het arme zuiden van de leftovers altijd iets heerlijks maakte. De welbekende cuisina povera.
Wij vonden het perfecte deeg, en de vulling met basis tomatensaus , aubergine, ui en natuurlijk heel veel kaas is gewoon buonissmo!
Natuurlijk zijn er vele manieren van vullen, bv de scacce met aardappel, romanesco en ricotta.
Waar wacht je nog op, dit gaat je zeker lukken en smullen ga je, er is ook een Reels filmpje bij dan weet je precies hoe het moet.
Steps
1
Done
1,5 uur
|
Deeg makenLos de suiker op in het water, voeg gist toe, roer goed door en laat 10 minuten staan zodat de gist activeerd. |
2
Done
30 minuten
|
Vulling tomaat aubergineMaak het halve basis recept tomatensaus. Link in verhaal. |
3
Done
25 minuten
|
GroentenSchil de ui en aubergine en snijd in blokjes. |
4
Done
10 minuten
|
Vulling romanesco en aardappelKook de aardappelen in gezouten water gaar. |
5
Done
5 minuten
|
Deeg rollenVerdeel het deeg in twee stukken. |
6
Done
5 minuten
|
Vullen met tomaat en aubergineSmeer de dunne lap in met tomatensaus. Laat 2 cm buitenrand vrij. |
7
Done
5 minuten
|
Vullen met romanesco en aardappelSmeer 2/3 van de ricotta over de lap. |
8
Done
40 minuten
|
Oven |