0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gehakt mengsel
300 gram Rundergehakt
1 el Tomaten puree
10 takjes Platte peterselie
4 el geraspte parmezaanse kaas
1 tl Tabasco of worcestersaus
1 Sjalot
naar smaak,niet te zuinig zout en peper
Extra
4 + 1 extra eieren
100 gram Panko
100 gram Bloem
500 ml Zonnebloem olie
Schotse eieren

Schotse eieren

Een ei in een verpakt jasje. Wie verras jij hiermee?

Cuisine:

    Ingredients

    • Gehakt mengsel

    • Extra

    Directions

    Share

    Schotse eieren!

    Als er iets leuks is om met Pasen te serveren dan zijn het Schotse eieren. Nu denk je natuurlijk hoezo Schots? Jullie doen toch Italiaanse gerechten? Dat is niet helemaal waar, want vergeet niet dat we heel veel recepten online hebben staan van over de grens. Zoals de vele Crew Favorites. Dit zijn populaire hapjes die de KLM crew graag eet op de route.

    Een schots ei is verpakt in een jasje van gehakt, daarna gefrituurd en de kunst is om dan de eidooier nog een beetje te laten lopen. Een grote uitdaging maar met ons recept een koud kunstje. Ze zijn verrassend lekker en je steelt echt de show met dit gerechtje. Ze lijken wel op een arancini voor bij de borrel, maar ook op een Nederlandse gehaktbal.

    Voor dit verstopte eitje hebben we het gehakt mengsel gemixed op onze Italiaanse manier, net zoals onze Italiaanse gehaktballetjes. Heerlijk gekruid met peterselie en parmezaanse kaas. Dit keer wat extra pit met een een toegevoegd uitje en een theelepel tabasco of worcestersaus. Het leuke van dit eitje met gehakt dat je zelf je favoriete jasje met kruiden kan verzinnen. Denk eens aan gehakt met wat Indonesische kruiden met pindasaus. Haha wij hebben dit nu al in het hoofd voor een andere keer.

    Hoe eet je eigenlijk dit Schotse ei?

    Eigenlijk kun je gerechtje op vele manieren eten. Wij hebben ze als snackje gegeten met een klein beetje zout op het ei. Wil je liever dit als hoofdgerecht? Helemaal perfect, want serveer er aardappeltjes en groenten bij en je hebt een volwaardige maaltijd. Ook staan ze geweldig op tafel met de Paas brunch.

    Steps

    1
    Done

    De eieren

    Neem 4 eieren op kamertemperatuur. Een tip is om iets oudere eieren te gebruiken die pellen gemakkelijker.
    Doe ze in een pannetje in koud water en breng aan de kook.
    Wanneer het water kookt dan zet je de timer op 3 1/2 minuut.
    Laat de eitjes afkoelen in heel koud water, het liefst in ijswater.
    Pel ze voorzichtig, wanneer je ze onder water pelt, is het gemakkelijker.
    (Misschien een idee om altijd een ei extra te koken, soms barst er al eentje in het water en daar kun je dan niks meer mee)

    2
    Done
    5 minuten

    Gehakt mengsel maken

    Snijd het uitje en peterselie zo fijn mogelijk.
    Meng dit met het gehakt samen met de geraspte kaas, tomaatpuree, tabasco en zout en peper.
    Verdeel dit mengsel in 4 delen.
    Rol een plastic folie uit. Maak dit een beetje nat en leg daar het gehakt op.
    Bedek met plastic folie en rol tot een platte lap met een deegroller.
    Verwijder het laagje folie en leg een ei erop. Nu wikkel je makkelijk het lapje gehakt erover.
    Snijdt met een mes het overschot aan gehakt eraf en boetseer de randjes dicht met natte handen.
    Zet nu drie bakjes klaar, eentje met bloem , een met geklutst ei en de laatste met panko.

    3
    Done
    1 minuut

    Bloem

    Rol de eieren door de bloem.

    4
    Done
    1 minuut

    Ei

    Kluts een eitje en rol de bebloemde ballen erdoor.

    5
    Done
    1 minuut

    Panko

    Als laatste rol je het ei door de panko. Heb je geen panko dan gewoon paneermeel, alhoewel panko erg fijn werkt.

    6
    Done
    4 minuten

    Frituren

    Verhit zonnebloemolie in een pannetje.
    Test met een kruimel panko of het heet genoeg is.
    Doe de eitjes voorzichtig in de olie, 2 tegelijk.
    Draai ze een beetje rond en wanneer ze goud bruin zijn mogen ze eruit. Wij frituren ze 4 minuten.
    Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Admin

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Pasta met broccoli en gorgonzola
    Paas koekjes
    next
    Heerlijke Paaskoekjes
    previous
    Pasta met broccoli en gorgonzola
    Paas koekjes
    next
    Heerlijke Paaskoekjes

    Add Your Comment