Ingredients
-
Gehakt mengsel
-
300 gram Rundergehakt
-
1 el Tomaten puree
-
10 takjes Platte peterselie
-
4 el geraspte parmezaanse kaas
-
1 tl Tabascoof worcestersaus
-
1 Sjalot
-
naar smaak,niet te zuinig zout en peper
-
Extra
-
4 + 1 extra eieren
-
100 gram Panko
-
100 gram Bloem
-
500 ml Zonnebloem olie
Directions
Schotse eieren!
Als er iets leuks is om met Pasen te serveren dan zijn het Schotse eieren. Nu denk je natuurlijk hoezo Schots? Jullie doen toch Italiaanse gerechten? Dat is niet helemaal waar, want vergeet niet dat we heel veel recepten online hebben staan van over de grens. Zoals de vele Crew Favorites. Dit zijn populaire hapjes die de KLM crew graag eet op de route.
Een schots ei is verpakt in een jasje van gehakt, daarna gefrituurd en de kunst is om dan de eidooier nog een beetje te laten lopen. Een grote uitdaging maar met ons recept een koud kunstje. Ze zijn verrassend lekker en je steelt echt de show met dit gerechtje. Ze lijken wel op een arancini voor bij de borrel, maar ook op een Nederlandse gehaktbal.
Voor dit verstopte eitje hebben we het gehakt mengsel gemixed op onze Italiaanse manier, net zoals onze Italiaanse gehaktballetjes. Heerlijk gekruid met peterselie en parmezaanse kaas. Dit keer wat extra pit met een een toegevoegd uitje en een theelepel tabasco of worcestersaus. Het leuke van dit eitje met gehakt dat je zelf je favoriete jasje met kruiden kan verzinnen. Denk eens aan gehakt met wat Indonesische kruiden met pindasaus. Haha wij hebben dit nu al in het hoofd voor een andere keer.
Hoe eet je eigenlijk dit Schotse ei?
Eigenlijk kun je gerechtje op vele manieren eten. Wij hebben ze als snackje gegeten met een klein beetje zout op het ei. Wil je liever dit als hoofdgerecht? Helemaal perfect, want serveer er aardappeltjes en groenten bij en je hebt een volwaardige maaltijd. Ook staan ze geweldig op tafel met de Paas brunch.
Steps
1
Done
|
De eierenNeem 4 eieren op kamertemperatuur. Een tip is om iets oudere eieren te gebruiken die pellen gemakkelijker. |
2
Done
5 minuten
|
Gehakt mengsel makenSnijd het uitje en peterselie zo fijn mogelijk. |
3
Done
1 minuut
|
Bloem |
4
Done
1 minuut
|
Ei |
5
Done
1 minuut
|
Panko |
6
Done
4 minuten
|
FriturenVerhit zonnebloemolie in een pannetje. |