0 0
Scones met mandarijn curd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 gram bloem
7 gram bakpoeder
snufje zout
2 eetlepel fijne kristalsuiker
40 gram roomboter
50 ml volle melk
70 ml water
Extra
1 1 x recept mandarijn curd
100 ml slagroom
100 ml Mascarpone

Scones met mandarijn curd

De lekkerste scones uit Engeland met een verrukkelijke mandarijn curd

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Scones met mandarijn curd!

Vraag jij je nog af wat je met Pasen wilt gaan maken? De Queens helpen je daar graag mee en stellen deze waanzinnige scones met mandarijn curd voor. Wij zijn er in ieder geval dop op. Het recept is ontzettend makkelijk en deze geweldige broodjes / cakejes lukken daardoor altijd. Het recept hiervan komt uit Engeland namelijk van Pippa Middleton misschien ken je haar wel als de zus van Kate. 10 jaar geleden heb ik ( Jo) haar kookboek gekregen voor mijn verjaardag en kijk er regelmatig in.

De mandarijn curd hebben we zelf verzonnen. Vaak worden de scones geserveerd met lemon curd , maar dit is weer net iets anders en zeker heerlijk fris en niet zo zuur als de citroen versie. Een clotted cream maakt dit hapje helemaal af. Tegenwoordig koop je dit gelukkig in elke supermarkt maar je kunt ook een mix van slagroom en mascarpone gebruiken.

Sla maar snel op want het is binnenkort Pasen. Oja wanneer je toch aan de slag gaat verdubbel direct het recept voor een mooie schaal vol.

Vroeger at men alleen ontbijt, en dan rond de klok van vieren kreeg men echt wel hongerklop. In Engeland nodigde hertogin Anna dan gasten uit om samen thee te komen drinken. Natuurlijk gepaard met de lekkerste lichte snackjes zoals de scone. Dit kreeg de naam van afternoon tea.

High Tea

High Tea is net weer iets anders, deze maaltijd laat op de middag van de dag is eigenlijk een vervanger voor de avond maaltijd. Er worden dan ook als extra lekkere hartige snacks geserveerd. Je kent ze wel de zalige komkommer sandwiches en met ei en zalm. Ook quiche en hartige taarten zijn dan populair.

Ook lekker met zelfgemaakte lemon curd, sinaasappelcurd, of grapefruit curd met munt.

Steps

1
Done

Mandarijn curd

Maak 1 x het recept van mandarijn curd (zie link in verhaal hierboven)

2
Done

Ingrediënten

Zet alle ingrediënten klaar.

3
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

4
Done
10 minuten

Deeg maken

Meng de bloem met bakpoeder en snuf zout.
Voeg de de kleine blokjes roomboter bij.
Roer er de suiker door en giet langzaam de melk en het water bij en kneed het voorzichtig tot dat je een zacht deeg hebt.
Bebloem het werkblad en druk het deeg tot een lap van 2 cm dik.
Steek hier kleine rondjes uit van ongeveer 5 cm.
De restantjes deeg kneed je weer tot een nieuwe scone.
Smeer de scones in met een gekluts ei en strooi er wat suiker over.
Leg ze op een bakblik met bakpapier.

5
Done
15 minuten

Oven

Zet de scones in de oven(200 graden) voor 15 minuten.

6
Done

Serveren

Serveer met curd en clotted cream.
Eet ze het liefst dezelfde dag.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Wortel pompoen soep
next
Mandarijn curd
previous
Wortel pompoen soep
next
Mandarijn curd

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here