0 0
Shakerato

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Espresso
4 ijsklontjes
2 eetlepel Suiker siroop

Shakerato

De lekkerste ijskoffie

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Shakerato!

Toen wij voor het eerst de shakerato  zagen hadden we nog werkelijk nooit van die naam gehoord. We hadden Pauline van  @danoi_pasqualino_pauline al regelmatig zien genieten van dit ijskoude drankje. Tja dan worden wij gewoon nieuwsgierig.

Tijdens onze vakantie in Italië waren we een dagje naar Capri. Na een heerlijk etentje besloten we een shakerato te bestellen. Mario had geen idee, maar ik was er wel al achter dat het iets met koffie was. Het blijkt een verrukkelijke ijskoffie te zijn en heel populair in Italië. Jij weet dus vanaf nu wat je moet bestellen in Italië! Kijk maar snel naar dit filmpje!

Omdat het in Nederland ook lekker aan de warme kant is konden we het niet laten om deze shakerato  thuis te maken. Het is ontzettend simpel en het enige wat je nodig hebt zijn ijsklontjes, espresso koffie en een koffiesiroop. Laat ik toch ook nog een koffie siroop in de kast staan, dat was wel een vreugde dansje waard.

Tijdens het zoeken naar het recept op Pinterest zag ik dat de meeste dit in een cocktailshaker doen. De naam zegt het al shakerato. Alles in de cocktailshaker en lekker aan de shake. Ik was vergeten dat er een losdopje op deze beker zat dus na één Shake zat de keuken onder.  Van deze momentjes kan ik echt chagrijnig worden maar tegelijkertijd moest ik ook wel weer lachen. Ik besloot de koffie met siroop en ijsklontjes in mijn mixer te gooien. Op deze manier crush je het ijs waanzinnig goed en door de toegevoegde siroop krijg je de geweldige schuimlaag er bovenop. Het enige wat je dan doet is in een mooi cocktail glas schenken met daarboven op drie koffie boontjes.
Zin in een ander lekker drankje met koffie probeer een de Espresso martini en onze beroemde   Ijskoffie met vanille ijs Tiramisu affogato. Crema al caffè

 

Steps

1
Done

Espresso

Zet 2 kopjes koffie.
Neem 4 ijsklontjes en doe deze in een cocktail shaker of mixertje.
Schenk was suikersiroop erbij ( wij hadden nog koffie siroop).
Giet de koffie erbij en ga een minuut shaken of mixen.
Schenk direct ik een martini of cocktail glas.
3 koffiebonen er bovenop.
Wij hebben een mixertje gebruikt.

2
Done

Tips

Heb je geen suikersiroop dan kun je 100 ml water met 100gram suiker inkoken. Afkoelen en in een potje/flesje doen. Je houdt dan een siroop over.
Wil je koffie siroop maken vervang het water dan met koffie.
Het is fijn om de cocktail glazen van tevoren in de vriezer te zetten.
Je kunt het ook zonder siroop proberen, die dan wel ietsje bruine suiker erbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta aubergine courgette wortel
previous
Pasta aubergine courgette wortel
Panzanella
next
Panzanella met abrikoos en burrata
pasta aubergine courgette wortel
previous
Pasta aubergine courgette wortel
Panzanella
next
Panzanella met abrikoos en burrata

Add Your Comment