0 0
Shakshuka met aubergine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Aubergine
1 Rode paprika
1 grote Uien
1 bolletje knoflook
1 el ras al hanout
Flinke scheut Olijfolie
Naar smaak zout en peper
1 blikje Kerstomaten uit blik Mutti
1 klein blikje Borlotti bonen Cannelini boontjes kan ook
4 eieren
Paar takjes Peterselie

Shakshuka met aubergine

Een pan vol gezonde smaken.

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Shakshuka met aubergine!

Eet jij wel eens shakshuka? Wij lusten er wel pap van, en daarom vandaag weer een nieuwe versie shakshuka met aubergine. Tijdens een paar dagen Milaan, kun je mij (José) niet blijer maken dan loslaten in de supermarkt. Niet alleen de super maar ook Eataly. Dit is een geweldig Italiaans specialiteiten winkel, met verschillende verdiepingen. Het concept is fantastisch. Naast dat je er de meest mooie producten kunt kopen zijn er verschillende soorten restaurants aanwezig. Waaronder een pasta pizza corner, broodjes hoek, aperitivo en een gigantische corner waar je de lekkerste kant en klare hapjes  haalt voor thuis. Mario woonde hier drie jaar en heeft denkt ik nog nooit gekookt in zijn appartement.

Wat dit allemaal met shakshuka te maken heeft eigenlijk helemaal niks. Voor de veggies in Milaan ga ik toch liever naar de supermarkt of gewone markt want het markt kraampje in de Eataly is twee keer de prijs.
Ik zag dus de mooie aubergine liggen en die heb ik direct in de winkel wagen gestopt, nog niet wetende wat ik er van zou maken. Het is dus deze verrukkelijke shakshuka geworden met natuurlijk heerlijke Noord Afrikaanse kruiden zoals ras al hanout. Lekker geroosterd in de oven met ui, knoflook en rode paprika. Ik heb de lekkere borlotti boontjes (ook uit Italië ) er aan toegevoegd en een blik kers tomaatjes. Als  laatste mogen de eitjes erop en  nog even in de oven. Een super simpele en smaakvolle lunch of heerlijke vullend als avond eten.

Natuurlijk kun je hier eindeloos mee variëren. Wij hebben klassieke shakshuka, shakshuka van geroosterde groenten, shakshuka uit Tel Aviv en groene shakshuka online.
We zijn benieuwd wat jullie favoriete shakshuka is, of wie weet creër je er eentje mag nog andere smaken. Laat je het ons weten?

Als aubergine liefhebbers vind je hier ook heel veel gerechtjes online!

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
35 minuten

Aubergine

Snijd de aubergine en paprika in kleine blokjes.
Schil de ui en leg samen op een bakblik. De knoflook bol kan erbij.
Strooi er een eetlepel ras al hanout over en wat zout en peper.
Schenk er royaal olijfolie over.
Meng alles en het blik mag de oven in voor 35 minuten.
Halverwege even doorroeren.

3
Done
2 minuten

Tomaat knoflook bonen

Doe de groenten in een bakpan en voeg de boontjes en tomaten uit blik toe. Eventueel een beetje extra vocht. (Doe wat water in het tomaten blikje toe en gebruik dit.
Pers de knoflook uit de bol en dit mag erdoor.
Pel de ui en snijd doormidden en voeg toe.

4
Done
2 minuten

Ei

Maak met een lepel 4 kuiltjes.
Breek een eitje in een klein bakje. Vanuit dit bakje kun je het eitje er makkelijk in gieten.
Vul alle 4 kuiltjes met een ei.
Wat extra zout en peper over de eitjes.

5
Done
35 minuten

Oven

De pan mag de oven in ongeveer 35 minuten. Wanneer de eitjes gaar zijn kan de schaal eruit.

6
Done

Serveren

Serveer met wat peterselie.
Optioneel een burrata bol erover is heerlijk.
Geroosterd brood of bijvoorbeeld een naan broodje is heerlijk erbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sinaasappelkip met bloemkool
previous
Sinaasappelkip met geroosterde bloemkool
Peren notenbrood
next
Peren notenbrood
Sinaasappelkip met bloemkool
previous
Sinaasappelkip met geroosterde bloemkool
Peren notenbrood
next
Peren notenbrood

Add Your Comment