Ingredients
-
2 aubergine
-
1 rode paprika
-
1 grote uien
-
1 bolletje knoflook
-
1 el ras al hanout
-
Flinke scheut olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
1 blikje kerstomaat uit blikMutti
-
1 klein blikje borlotti bonenCannelini boontjes kan ook
-
4 eieren
-
Paar takjes Peterselie
Directions
Shakshuka met aubergine!
Eet jij wel eens shakshuka? Wij lusten er wel pap van, en daarom vandaag weer een nieuwe versie shakshuka met aubergine. Tijdens een paar dagen Milaan, kun je mij (José) niet blijer maken dan loslaten in de supermarkt. Niet alleen de super maar ook Eataly. Dit is een geweldig Italiaans specialiteiten winkel, met verschillende verdiepingen. Het concept is fantastisch. Naast dat je er de meest mooie producten kunt kopen zijn er verschillende soorten restaurants aanwezig. Waaronder een pasta pizza corner, broodjes hoek, aperitivo en een gigantische corner waar je de lekkerste kant en klare hapjes haalt voor thuis. Mario woonde hier drie jaar en heeft denkt ik nog nooit gekookt in zijn appartement.
Wat dit allemaal met shakshuka te maken heeft eigenlijk helemaal niks. Voor de veggies in Milaan ga ik toch liever naar de supermarkt of gewone markt want het markt kraampje in de Eataly is twee keer de prijs.
Ik zag dus de mooie aubergine liggen en die heb ik direct in de winkel wagen gestopt, nog niet wetende wat ik er van zou maken. Het is dus deze verrukkelijke shakshuka geworden met natuurlijk heerlijke Noord Afrikaanse kruiden zoals ras al hanout. Lekker geroosterd in de oven met ui, knoflook en rode paprika. Ik heb de lekkere borlotti boontjes (ook uit Italië ) er aan toegevoegd en een blik kers tomaatjes. Als laatste mogen de eitjes erop en nog even in de oven. Een super simpele en smaakvolle lunch of heerlijke vullend als avond eten.
Natuurlijk kun je hier eindeloos mee variëren. Wij hebben klassieke shakshuka, shakshuka van geroosterde groenten, shakshuka uit Tel Aviv en groene shakshuka online.
We zijn benieuwd wat jullie favoriete shakshuka is, of wie weet creër je er eentje mag nog andere smaken. Laat je het ons weten?
Als aubergine liefhebbers vind je hier ook heel veel gerechtjes online!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
35 minuten
|
AubergineSnijd de aubergine en paprika in kleine blokjes. |
3
Done
2 minuten
|
Tomaat knoflook bonenDoe de groenten in een bakpan en voeg de boontjes en tomaten uit blik toe. Eventueel een beetje extra vocht. (Doe wat water in het tomaten blikje toe en gebruik dit. |
4
Done
2 minuten
|
EiMaak met een lepel 4 kuiltjes. |
5
Done
35 minuten
|
OvenDe pan mag de oven in ongeveer 35 minuten. Wanneer de eitjes gaar zijn kan de schaal eruit. |
6
Done
|
ServerenServeer met wat peterselie. |