0 0
Shakshuka  uit Tel Aviv

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
2 Paprika
1 Uien Grote
5 tenen knoflook Je kunt ook zwarte knoflook gebruiken
5 Tomaten
1 theelepel Harissa
2 theelepel za’atar Je kunt ook oregano gebruiken
1 theelepel Paprikapoeder Ik heb pikante gebruikt
Snuf Soemak Je kunt ook zwarte peper gebruikende
1 filets Kipfilets
1 theelepel Ras el hanout
naar smaak Zout
Olijfolie
4 eieren
Paar takjes Koriander Wij gebruiken peterselie omdat we niet van koriander houden.

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Shakshuka uit Tel Aviv

Features:
  • Glutenvrij

Welkom in Tel Aviv!

  • 1 uur
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Shakshuka uit Tel Aviv.

Dé lokale ontbijt klassieker  is shakshuka uit Tel Aviv, een Joodse en Arabische favoriet die je overal ziet op de ontbijt tafel.

Wanneer je net zoals ik gewend ben om te ontbijten met een bakje yoghurt en wat fruit, is dit tafereel even wennen. In het midden-oosten begin je met de meest kleurrijke schaaltjes gevuld met olijven, zachte kazen, warme challe, techina en natuurlijk eiergerechten zoals shakhuka. Al de smaken die bij elkaar komen zijn waanzinnig.

Comfort food dat bestaat uit een dikke groentesaus met erin gegaarde eieren, bedoeld om met z’n allen uit een pan te smikkelen.

Vandaag hebben we een heerlijke combinatie van, geroosterde groenten en kip gebruikt,  heerlijk als ontbijt, lunch maar ook als avondeten. Eet je liever een vegetarische versie kun je ipv kip ook kikkererwten toevoegen.

Ik vind het nog lekkerder wanneer het eigeel nog zacht is, dus hebben we de eiwitten eerst meegebakken en als laatste de eidooier erbij gedaan.

Het zachte van de dooier, samen met de geroosterde groenten en het overheerlijke Arabische brood…. Kijk daar kun je ons voor wakker maken! Het leuke en lekkere van dit gerechtje is dat je alle groenten en  proteïnen kunt gebruiken voor dit gerecht. Zo kun je je eigen favoriete versie maken. Wij hebben al verschillende geprobeerd en allemaal om te smullen.

Kijk maar snel naar de groene shakshuka. Vol met de lekkerste groene veggies. Of natuurlijk de klassieke shakshuka.

 

 

Steps

1
Done
45 minuten

Knoflook poffen

Snij de onderkant van een hele ongepelde knoflook bol, besprenkel met olijf olie, verpakt in aluminiumfolie en zet 40-45 minuten in de oven 190°.
Deze blijft 1 1/2 week goed in de koelkast.

2
Done
15 minuten

Groenten roosteren

Rooster de aubergine en paprika’s al omwentelend boven gas pitten tot deze is zwart geblakerd,
Je kunt ze ook in de oven (250°) onder de grill stand roosteren. Wanneer ze zwart zijn doe deze een kwartier in een plastic zakje en laat afkoelen.
Je kunt dan makkelijker het vel er af halen. Snij deze in stukjes.

3
Done
2 minuten

Kip

Snij de kipfilet in kleine blokjes.

4
Done
10 minuten

Bakken

Snii tomaat in stukjes en laat deze uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui fijn en fruit die in olijf olie. Doe de kipfilet erbij.
Voeg de harissa, za’atar en ras el hanout erbij en bak goed aan.
Intussen mag de aubergine en paprika’s van het vel en snij deze in stukjes.
Neem de knoflook (uitgeknepen uit je bol) , de rest vd groenten en voeg toe. Laat dit lekker een tijdje door pruttelen.
Wij gebruiken peterselie omdat we niet van koriander houden.
Je kunt er wat gesneden koriander of peterselie door roeren.

5
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 180°

6
Done
30 minuten

Afmaken

Scheid de eieren van de dooier.
Doe je groentesaus in een ovenschaal, of ijzeren bakpan.
Maak vier kuiltjes met een lepel de saus en doe per kuiltje een eiwit in.
Zet dit in de oven en laat dit 25 minuten garen totdat je eiwit gestold is.
Haal jee schaal uit de oven, en doe de eidooier op het eiwit.
Laat dit nog 5 minuten na garen in de oven.

7
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de shaksuka met wat zout op de eieren en wat verse koriander of peterselie er over gestrooid.
Natuurlijk eet je dit met Arabisch brood!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Koningsdag cocktail
Flatbread
next
Arabisch flatbread
previous
Koningsdag cocktail
Flatbread
next
Arabisch flatbread

Add Your Comment