0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Aubergine
Paar verse takjes of theelepel gedroogde Oregano
1 kleine Rode ui
2 tenen knoflook
Handje Olijven
6 Tomaten
2 eetlepel Amandel schaafsel
2 eetlepel Kappertjes Afgespoelde
Klein bosje Platte peterselie
2 eetlepels Witte wijn azijn Liefst kruiden azijn
Uit de molen naar smaak zout en peper
Flinke scheut Olijfolie
Siciliaanse zoet zure caponata

Siciliaanse zoet zure caponata

Het zoete van de groenten met een zuurtje van azijn...

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Siciliaanse zoet zure caponata

Weer even in gedachten terug naar Sicilië. Wij houden van dat Italiaanse eiland. De mensen zijn zo ontzettend aardig en het eten holalla… Daar kunnen jullie ons voor wakker maken. Wanneer je nog nooit op Sicilië geweest bent, dan adviseren we je dat toch een keer te doen.

Wij zijn dol op aubergine, misschien heb je al een onze melanzane Parmigiana gemaakt. Volgens mij smaken alle groenten, maar ook het fruit daar gewoon het allerlekkerste. Je hebt niet zoveel nodig om een prachtige Siciliaanse zoet zure caponata te maken.

Caponata is ook zoiets verrukkelijks, met als hoofd ingrediënt aubergine. Door de jaren heen, worden er verschillende ingrediënten aan toegevoegd zoals paprika, artisjokken en bleekselderij.

Wij hebben vandaag de basis gemaakt en met het zoete van de groenten en met het zuurtje van de azijn heb je een overheerlijk hapje.

Zoals bij veel gerechten is het een dag later nog smaakvoller. Dat zal lastig worden, want ik ben bang dat je het direct wil eten. Wij stellen voor dat je gewoon een dubbel portie maakt in één keer, zodat je de dag erna nog kan nasmullen!

Probeer ook een de caponata met aubergine en aardappel.

Steps

1
Done
30 minuten

Aubergine

Snijd de aubergine in grote gelijke stukken, wij zouten ze altijd en laten ze een half uurtje lekken in een zeef zodat het bittere eruit gaat.
Daarna goed spoelen en laten drogen in theedoek.
Je kunt deze stap overslaan.

2
Done
15 minuten

Bakken

Bak de aubergine samen met de oregano in grote bakpan bruin. Alle kanten goed aanbakken.
Haal de blaadjes van de peterselie, en hak de steeltjes fijn.
Ook hak je de knoflookpers en rode ui fijn. Dit mag allemaal bij de aubergine, bak 2 minuten.
Doe je afgespoelde kappertjes en olijven erbij met nog wat extra olijfolie.
Voeg de azijn erbij en laat dit verdampen. (Als je geen azijn lust dan kun je dit achterwege laten.
Als laatste de grof gesneden tomaten erbij en dat dit nog 15 minuten door pruttelen met deksel op de pan.

3
Done
5 minuten

Serveren

Proef je caponata en voeg eventueel zout en peper toe.
Hak je peterselie blaadjes fijn en strooi erover. Ook lekker met wat amandel schaafsel erover.
Serveer warm of 2e dag koud met mooi brood. Ook heerlijk bij een stuk vlees als bijgerecht.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zomerse tiramisu
previous
Zomerse vruchten Tiramisu
Bibimbap
next
Koreaanse Bibimbap
Zomerse tiramisu
previous
Zomerse vruchten Tiramisu
Bibimbap
next
Koreaanse Bibimbap

Add Your Comment