Ingredients
-
2 Aubergine
-
Paar verse takjes of theelepel gedroogde Oregano
-
1 kleine Rode ui
-
2 tenen knoflook
-
Handje Olijven
-
6 Tomaten
-
2 eetlepel Amandel schaafsel
-
2 eetlepel KappertjesAfgespoelde
-
Klein bosje Platte peterselie
-
2 eetlepels Witte wijn azijnLiefst kruiden azijn
-
Uit de molen naar smaak zout en peper
-
Flinke scheut Olijfolie
Directions
Siciliaanse zoet zure caponata
Weer even in gedachten terug naar Sicilië. Wij houden van dat Italiaanse eiland. De mensen zijn zo ontzettend aardig en het eten holalla… Daar kunnen jullie ons voor wakker maken. Wanneer je nog nooit op Sicilië geweest bent, dan adviseren we je dat toch een keer te doen.
Wij zijn dol op aubergine, misschien heb je al een onze melanzane Parmigiana gemaakt. Volgens mij smaken alle groenten, maar ook het fruit daar gewoon het allerlekkerste. Je hebt niet zoveel nodig om een prachtige Siciliaanse zoet zure caponata te maken.
Caponata is ook zoiets verrukkelijks, met als hoofd ingrediënt aubergine. Door de jaren heen, worden er verschillende ingrediënten aan toegevoegd zoals paprika, artisjokken en bleekselderij.
Wij hebben vandaag de basis gemaakt en met het zoete van de groenten en met het zuurtje van de azijn heb je een overheerlijk hapje.
Zoals bij veel gerechten is het een dag later nog smaakvoller. Dat zal lastig worden, want ik ben bang dat je het direct wil eten. Wij stellen voor dat je gewoon een dubbel portie maakt in één keer, zodat je de dag erna nog kan nasmullen!
Probeer ook een de caponata met aubergine en aardappel.
Steps
1
Done
30 minuten
|
AubergineSnijd de aubergine in grote gelijke stukken, wij zouten ze altijd en laten ze een half uurtje lekken in een zeef zodat het bittere eruit gaat. |
2
Done
15 minuten
|
BakkenBak de aubergine samen met de oregano in grote bakpan bruin. Alle kanten goed aanbakken. |
3
Done
5 minuten
|
ServerenProef je caponata en voeg eventueel zout en peper toe. |