Ingredients
-
180 gram BoterOp kamertemeratuur
-
180 gram Fijne kristalsuiker
-
4 eieren
-
100 gram Bloem
-
100 gram Amandelmeel
-
1 zakje (2 tl) Bakpoeder
-
1 tl Maanzaad
-
Een snufje Zout
-
rasp van 1 sinaasappel
-
Sap van een halve sinaasappel
-
Glazuur
-
50 gr Poedersuiker
-
2 el Koud water
Directions
Sinaasappel cake met maanzaad!
Een sinaasappel cake met maanzaad is hier in huis altijd goed. Sterker nog, eigenlijk is dit het enige baksel wat mijn vriend Maks graag eet. Hij is er gek op. Af en toe maak ik het en dit keer heb ik er een leuke twist aan gegeven. Ik heb er maanzaad aan toegevoegd. Citroen-maanzaad is een bekende combi maar ook sinaasappel-maanzaad is erg lekker. Het ziet er ook nog eens leuk uit in je cake! Ik heb er een lekkere glazuur over heen gedaan, maar dit is niet per se nodig natuurlijk.
Ook kun je deze cake in een cake vorm of een ronde vorm bakken. Een tulband vorm zoals ik gebruikt heb werkt ook goed, maar vet de vorm dan heel goed in! Anders kan het lastig zijn om de cake mooi uit de vorm te krijgen.
Geniet ervan!
Steps
1
Done
3 minuten
|
Boter en suikerMeng de zachte boter met het suiker in de keukenmachine. Verwarm de oven voor tot 160 graden. |
2
Done
2 minuten
|
EierenVoeg een voor een de 4 eieren toe. Neem de tijd en laat ze goed opnemen in het mengsel. |
3
Done
1 minuut
|
Beslag afmakenVoeg dan de bloem, amandelmeel, zout, bakpoeder, maanzaad, sinaasappel rasp en sap toe. |
4
Done
1 minuut
|
InvettenVet je bakvorm goed in. Dit kan met boter maar ook met olie en paneer meel. |
5
Done
45 minuten
|
OvenBak de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Wanneer er een saté prikker schoon uit komt dan is de cake klaar. |
6
Done
10 minuten
|
AfkoelenLaat de cake rustig afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm. |
7
Done
4 minuten
|
Glazuur |