0 0
Sinaasappel cake met maanzaad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
180 gram Boter Op kamertemeratuur
180 gram Fijne kristalsuiker
4 eieren
100 gram Bloem
100 gram Amandelmeel
1 zakje (2 tl) Bakpoeder
1 tl Maanzaad
Een snufje Zout
rasp van 1 sinaasappel
Sap van een halve sinaasappel
Glazuur
50 gr Poedersuiker
2 el Koud water

Sinaasappel cake met maanzaad

De lekkerste sinaasappelcake!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Glazuur

Directions

Share

Sinaasappel cake met maanzaad!

Een sinaasappel cake met maanzaad is hier in huis altijd goed. Sterker nog, eigenlijk is dit het enige baksel wat mijn vriend Maks graag eet. Hij is er gek op. Af en toe maak ik het en dit keer heb ik er een leuke twist aan gegeven. Ik heb er maanzaad aan toegevoegd. Citroen-maanzaad is een bekende combi maar ook sinaasappel-maanzaad is erg lekker. Het ziet er ook nog eens leuk uit in je cake! Ik heb er een lekkere glazuur over heen gedaan, maar dit is niet per se  nodig natuurlijk.

Ook kun je deze cake in een cake vorm of een ronde vorm bakken. Een tulband vorm zoals ik gebruikt heb werkt ook goed, maar vet de vorm dan heel goed in! Anders kan het lastig zijn om de cake mooi uit de vorm te krijgen.

Geniet ervan!

Steps

1
Done
3 minuten

Boter en suiker

Meng de zachte boter met het suiker in de keukenmachine.

Verwarm de oven voor tot 160 graden.

2
Done
2 minuten

Eieren

Voeg een voor een de 4 eieren toe. Neem de tijd en laat ze goed opnemen in het mengsel.

3
Done
1 minuut

Beslag afmaken

Voeg dan de bloem, amandelmeel, zout, bakpoeder, maanzaad, sinaasappel rasp en sap toe.
Meng nog even kort tot dat alles opgenomen is.

4
Done
1 minuut

Invetten

Vet je bakvorm goed in. Dit kan met boter maar ook met olie en paneer meel.
Giet het beslag dan in de vorm en smeer uit zodat overal een beetje beslag zit.

5
Done
45 minuten

Oven

Bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Wanneer er een saté prikker schoon uit komt dan is de cake klaar.

6
Done
10 minuten

Afkoelen

Laat de cake rustig afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.

7
Done
4 minuten

Glazuur

Meng de poedersuiker en water met elkaar en roer goed. Als het iets te dik is kun je meer water toevoegen.
Giet het glazuur over de cake.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Orzo met spinazie en parmezaan
previous
Orzo met spinazie en parmezaan
Havermout pannenkoekjes
next
Havermout pannenkoekjes
Orzo met spinazie en parmezaan
previous
Orzo met spinazie en parmezaan
Havermout pannenkoekjes
next
Havermout pannenkoekjes

Add Your Comment