Ingredients
-
Kip
-
400 gram Kipfilets blokjes
-
1 tl ras al hanout
-
sap van halve sinaasappel Bloed sinaasappel
-
1 cm verse gemberfijn gesneden
-
naar smaak Zout
-
3 el Olijfolie
-
bloemkool
-
halve Bloemkool
-
1 tl ras al hanout
-
sap van halve sinaasappel Bloed sinaasappel
-
4 el Olijf olie
-
extra
-
200 gr Orzo
-
500 ml heet water
-
1 blokje groenten bouillon
-
50 ml Slagroomoptioneel
-
50 gr geraspte parmezaanse kaasoptioneel
Directions
Sinaasappelkip met geroosterde bloemkool en orzo!
Kennen jullie orzo, of in het Italiaans riso? Verwar het niet met rijst, alhoewel je moet wel goed kijken wanneer je een pakje in huis haalt. Riso is een gedroogde pastasoort en net zo groot als een rijstkorrel.
Vandaag gaan we een verrukkelijk eenpans gerecht maken. Sinaasappelkip met geroosterde bloemkool en orzo. Tenminste het bij het laatste deel gaat het allemaal in één pan en die kan op tafel. Het pan was om een lekkere citroen kip te maken. Kip en citroen zijn altijd een heerlijke combinatie. Bij het bezoek aan de supermarkt, kwamen we weer de bloedsinaasappelen tegen en omdat ze die niet altijd hebben gingen die in het mandje.
Deze sinaasppelkip met geroosterde bloemkool en orzo is zalig en die mooie rode bloedsinaasappel zijn dan ook een tikkie lekkerder. De keus was gemaakt. Omdat Jo helemaal gek is van ras el hanout kruiden zijn die door de marinade gegaan. Ook de bloemkool roosjes hebben deze lekkere Noord Afrikaanse kruiden mengsel. Door de bloemkool even te roosteren maak je deze groenten super lekker. Ben je toch meer van de Italiaanse spice dan kun je het hele gerecht maken met Italiaanse kruiden in plaats van de ras al hanout. Door de toevoeging van verse gember en bloedsinaasappel heeft het een heerlijk frisse twist.
Ben jij al om?
Ben jij ook zo dol op ras al hanout kijk dan eens naar het pompoen taartje uit de oven. Of zoek je een ander heerlijk familie gerecht voor het hele gezin? Gevulde kip in tomatensaus , Kip Marsala- pollo al marsala is een topper uit Sicilië. Liever een curry, dan is de curry met pulled chicken en peultjes ook zeer aantrekkelijk.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Kip marinadeMeng de kipblokjes met 1 theelepel ras al hanout, een beetje zout, 1 cm verse gesneden gember, een paar eetlepels sinaasappel sap en scheut olijfolie. |
2
Done
10 minuten
|
Oven voorwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
3
Done
3 minuten
|
bloemkoolHalveer de bloemkool en snijd die in kleine roosjes. |
4
Done
35 minuten
|
OvenHet bakblik met de bloemkool mag de oven in. |
5
Done
10 minuten
|
OrzoWanneer de bloemkool en kip gaar is mag dit uit de oven. |
6
Done
|
ServerenServeer met de geroosterde sinaasappel. |