0 0
Sinaasappelkip met geroosterde bloemkool

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kip
400 gram Kipfilets blokjes
1 tl ras al hanout
sap van halve sinaasappel Bloed sinaasappel
1 cm verse gember fijn gesneden
naar smaak Zout
3 el Olijfolie
bloemkool
halve Bloemkool
1 tl ras al hanout
sap van halve sinaasappel Bloed sinaasappel
4 el Olijf olie
extra
200 gr Orzo
500 ml heet water
1 blokje groenten bouillon
50 ml Slagroom optioneel
50 gr geraspte parmezaanse kaas optioneel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sinaasappelkip met geroosterde bloemkool

Kip en sinaasappel is een geweldige combinatie!

Ingredients

  • Kip

  • bloemkool

  • extra

Directions

Share

Sinaasappelkip met geroosterde bloemkool en orzo!

Kennen jullie orzo, of in het Italiaans riso? Verwar het niet met rijst, alhoewel je moet wel goed kijken wanneer je een pakje in huis haalt. Riso is een gedroogde pastasoort en net zo groot als een rijstkorrel.

Vandaag gaan we een verrukkelijk eenpans gerecht maken. Sinaasappelkip met geroosterde bloemkool en orzo. Tenminste het bij het laatste deel gaat het allemaal in één pan en die kan op tafel. Het pan was om een lekkere citroen kip te maken. Kip en citroen zijn altijd een heerlijke combinatie. Bij het bezoek aan de supermarkt, kwamen we weer de bloedsinaasappelen tegen en omdat ze die niet altijd hebben gingen die in het mandje.

Deze sinaasppelkip met geroosterde bloemkool en orzo is zalig en die mooie rode bloedsinaasappel zijn dan ook een tikkie lekkerder. De keus was gemaakt. Omdat Jo helemaal gek is van ras el hanout kruiden zijn die door de marinade gegaan.  Ook de bloemkool roosjes hebben deze lekkere Noord Afrikaanse kruiden mengsel. Door de bloemkool even te roosteren maak je deze groenten super lekker. Ben je toch meer van de Italiaanse spice dan kun je het hele gerecht maken met Italiaanse kruiden in plaats van de ras al hanout. Door de toevoeging van verse gember en bloedsinaasappel  heeft het een heerlijk frisse twist.

Ben jij al om?

Ben jij ook zo dol op ras al hanout kijk dan eens naar het pompoen taartje uit de oven. Of zoek je een ander heerlijk familie gerecht voor het hele gezin? Gevulde kip in tomatensaus , Kip Marsala- pollo al marsala is een topper uit Sicilië. Liever een curry, dan is de curry met pulled chicken en peultjes  ook zeer aantrekkelijk.

Steps

1
Done
5 minuten

Kip marinade

Meng de kipblokjes met 1 theelepel ras al hanout, een beetje zout, 1 cm verse gesneden gember, een paar eetlepels sinaasappel sap en scheut olijfolie.
Roer dit door elkaar en laat even staan.

2
Done
10 minuten

Oven voorwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done
3 minuten

bloemkool

Halveer de bloemkool en snijd die in kleine roosjes.
Meng deze met een theelepel ras al hanout, en halve uitgeperste sinaasappel en scheut olijfolie.
Roer dit samen en schep op een bakblik. Snijd de andere helft vd sinaasappel in schijven en leg deze erbij.

4
Done
35 minuten

Oven

Het bakblik met de bloemkool mag de oven in.
Schept de kip in een ander bakblik, deze kan tegelijkertijd de oven in. (35 minuten)
Halverwege de baktijd even door scheppen met een lepel.

5
Done
10 minuten

Orzo

Wanneer de bloemkool en kip gaar is mag dit uit de oven.
Neem een hapjespan en giet daar 500ml kokend water incl een bouillon blokje.
Voeg de orzo toe samen met de kip en geroosterde bloemkool.
Samen met wat slagroom en parmezaanse kaas laat je dit 10 minuten zachtjes koken.
Wil je geen room en kaas gebruiken, dan kook je de orzo in de bouillon en voeg je na afloop de bloemkool en kip toe.

6
Done

Serveren

Serveer met de geroosterde sinaasappel.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Groenten tortilla
previous
Italiaans gevulde tortilla
Shakshuka met aubergine
next
Shakshuka met aubergine
Groenten tortilla
previous
Italiaans gevulde tortilla
Shakshuka met aubergine
next
Shakshuka met aubergine

Add Your Comment