Ingredients
-
250 gram bloem
-
2 theelepel bakpoeder
-
180 gram roomboter ongezouten
-
100 gram fijne kristalsuiker
-
80 gram donkere basterdsuiker
-
1 eidooier
-
1 theelepel koek en speculaaskruiden
-
Snuf zout
-
350 gram amandelspijs
-
2 eetlepel Koud waterOptioneel
-
Mascarponeroom
-
250 gram Mascarpone
-
1 sinaasappel sinaasappel rasp
-
3 eetlepel sinaasappelsap
-
50 gram poedersuiker
-
naar keuze snoepgoed
Directions
Bak een onweerstaanbare sinterklaas-slof met amandelspijs en mascarponeroom.
Nu Sinterklaas bijna weer aankomt in Nederland, is het tijd om een heerlijke en feestelijke traktatie te bakken: een sinterklaas-sloffentaart! Deze taart past perfect bij het kinderfeest en is gegarandeerd een hit bij jong en oud.
Wat is een sloffentaart?
Nee, een sloffentaart heeft helemaal niets te maken met het zetten van schoenen, haha! De sloffentaart is een uniek baksel in een herkenbare langwerpige vorm, gemaakt van knapperig deeg. Wat deze taart zo bijzonder maakt, is de spannende combinatie van texturen en smaken. Neem je een hap, dan bijt je eerst door de krokante, brosse korst en ontdek je daarna een zachte, luchtige binnenkant. En die binnenkant is een echte verrassing: een heerlijke laag amandelspijs, speciaal voor de sinterklaastijd.
Afwerken met mascarponeroom, pepernoten en sinterklaas-snoepjes
Voor de ultieme sinterklaas-slof werken we de taart af met een romige laag mascarponeroom. Hierop kunnen de favoriete snoepjes van het sinterklaasfeest niet ontbreken! Versier de slof met pepernoten, schuimpjes, en stukjes chocolade voor een kleurrijke, vrolijke en feestelijke afwerking.
Mislukken? Niet met dit recept!
Onze sloffentaart klinkt misschien ingewikkeld, maar met dit foolproof recept kan het bijna niet mislukken. Mariëlla heeft eerder al een aardbeienslof met banketbakkersroom gemaakt en ging nu samen met José aan de slag voor deze Sinterklaas-versie. Het resultaat? Een taart die er niet alleen fantastisch uitziet maar ook heerlijk smaakt!
Een goede oven is het halve werk
Mariella bakt tegenwoordig zonder zorgen dankzij haar combi-stoomoven van Miele. Deze oven biedt talloze functies om je baksels tot in de puntjes te perfectioneren. Van bakken met stoom tot hete lucht of boven- en onderwarmte: alles is mogelijk. En dankzij de Crisp-functie krijgen baksels die heerlijke, knapperige korst die bij een sloffentaart onmisbaar is. Wil je meer weten over deze Miele-oven? Bezoek dan eens een Keukenspecialisten showroom en laat je tevens inspireren door de nieuwste keukentrends. Je kunt zelfs hun gratis belevingsmagazine aanvragen!
Bak jouw Sinterklaas slof en geniet samen van deze feestelijke lekkernij!
Steps
1
Done
5 minuten
|
DeegDoe de bloem, bakpoeder, kristalsuiker, basterdsuiker, roomboter, eidooier, koek- en speculaaskruiden en het zout in een kom en meng ze met een keukenmachine tot een mooi samenhangend deeg. Vorm hiervan een bal, wikkel deze in folie en leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast om te rusten. |
2
Done
4 minuten
|
VormBestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 7 à 8 millimeter. Leg het deeg op een bakplaat. |
3
Done
4 minuten
|
AmandelspijsDoe het amandelspijs in een kom, voeg een klein beetje water toe(indien nodig) en kneed het met je handen tot het zachter en beter smeerbaar is. |
4
Done
25 minuten
|
BakkenVerwarm de oven voor op 180 graden Celsius. De basis van je Sinterklaas-slof is nu klaar! |
5
Done
3 minuten
|
MascarponeroomDoe de mascarpone, sinaasappelrasp, sap en poedersuiker in een kom. Doe de room in een spuitzak en spuit toefjes op de slof. |
6
Done
2 minuten
|
Versieren |
7
Done
|
TipHeb je nog deeg over? Bak dan minislofjes of vul andere bakvormpjes met deeg en beetje amandelspijs. |