0 0
Sinterklaas slof

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram bloem
2 theelepel bakpoeder
180 gram roomboter ongezouten
100 gram fijne kristalsuiker
80 gram donkere basterdsuiker
1 eidooier
1 theelepel koek en speculaaskruiden
Snuf zout
350 gram amandelspijs
2 eetlepel Koud water Optioneel
Mascarponeroom
250 gram Mascarpone
1 sinaasappel sinaasappel rasp
3 eetlepel sinaasappelsap
50 gram poedersuiker
naar keuze snoepgoed

Sinterklaas slof

Een sinterklaastaart voor jong & oud!

Cuisine:

Ingredients

  • Mascarponeroom

Directions

Share

Bak een onweerstaanbare sinterklaas-slof met amandelspijs en mascarponeroom.

Nu Sinterklaas bijna weer aankomt in Nederland, is het tijd om een heerlijke en feestelijke traktatie te bakken: een sinterklaas-sloffentaart! Deze taart past perfect bij het kinderfeest en is gegarandeerd een hit bij jong en oud.

Wat is een sloffentaart?

Nee, een sloffentaart heeft helemaal niets te maken met het zetten van schoenen, haha! De sloffentaart is een uniek baksel in een herkenbare langwerpige vorm, gemaakt van knapperig deeg. Wat deze taart zo bijzonder maakt, is de spannende combinatie van texturen en smaken. Neem je een hap, dan bijt je eerst door de krokante, brosse korst en ontdek je daarna een zachte, luchtige binnenkant. En die binnenkant is een echte verrassing: een heerlijke laag amandelspijs, speciaal voor de sinterklaastijd.

Afwerken met mascarponeroom, pepernoten en sinterklaas-snoepjes

Voor de ultieme sinterklaas-slof werken we de taart af met een romige laag mascarponeroom. Hierop kunnen de favoriete snoepjes van het sinterklaasfeest niet ontbreken! Versier de slof met pepernoten, schuimpjes, en stukjes chocolade voor een kleurrijke, vrolijke en feestelijke afwerking.

Mislukken? Niet met dit recept!

Onze sloffentaart klinkt misschien ingewikkeld, maar met dit foolproof recept kan het bijna niet mislukken. Mariëlla heeft eerder al een aardbeienslof met banketbakkersroom gemaakt en ging nu samen met José aan de slag voor deze Sinterklaas-versie. Het resultaat? Een taart die er niet alleen fantastisch uitziet maar ook heerlijk smaakt!

Een goede oven is het halve werk

Mariella bakt tegenwoordig zonder zorgen dankzij haar combi-stoomoven van Miele. Deze oven biedt talloze functies om je baksels tot in de puntjes te perfectioneren. Van bakken met stoom tot hete lucht of boven- en onderwarmte: alles is mogelijk. En dankzij de Crisp-functie krijgen baksels die heerlijke, knapperige korst die bij een sloffentaart onmisbaar is. Wil je meer weten over deze Miele-oven? Bezoek dan eens een Keukenspecialisten showroom en laat je tevens inspireren door de nieuwste keukentrends. Je kunt zelfs hun gratis belevingsmagazine aanvragen!

Bak jouw Sinterklaas slof en geniet samen van deze feestelijke lekkernij!

Steps

1
Done
5 minuten

Deeg

Doe de bloem, bakpoeder, kristalsuiker, basterdsuiker, roomboter, eidooier, koek- en speculaaskruiden en het zout in een kom en meng ze met een keukenmachine tot een mooi samenhangend deeg. Vorm hiervan een bal, wikkel deze in folie en leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast om te rusten.

2
Done
4 minuten

Vorm

Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 7 à 8 millimeter. Leg het deeg op een bakplaat.
Vet een sloffenring van 24 x 9 centimeter in, plaats deze op het deeg en steek een passende plak uit.
Verwijder het omliggende deeg.

3
Done
4 minuten

Amandelspijs

Doe het amandelspijs in een kom, voeg een klein beetje water toe(indien nodig) en kneed het met je handen tot het zachter en beter smeerbaar is.
Verdeel het amandelspijs over het deeg binnen de ring, maar laat de randen vrij.

4
Done
25 minuten

Bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bak de slof met amandelspijs 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de slof direct na het bakken uit de vorm, zodat de randen mooi krokant kunnen worden.
Laat de slof vervolgens volledig afkoelen voordat je hem verder afmaakt.

De basis van je Sinterklaas-slof is nu klaar!

5
Done
3 minuten

Mascarponeroom

Doe de mascarpone, sinaasappelrasp, sap en poedersuiker in een kom.
Mix dit met een (hand)mixer op lage snelheid tot het mengsel begint samen te komen.
Proef de mascarponeroom en voeg, indien gewenst, nog wat extra poedersuiker toe.
Doe de room in een spuitzak en spuit toefjes op de slof.

Doe de room in een spuitzak en spuit toefjes op de slof.

6
Done
2 minuten

Versieren

Gebruik Sinterklaas snoepjes om de slof te versieren. Denk aan schuimpjes, pepernoten en chocolade figuurtjes.
Leuk om dit door de kinderen te laten doen.

7
Done

Tip

Heb je nog deeg over? Bak dan minislofjes of vul andere bakvormpjes met deeg en beetje amandelspijs.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse kaasfondue met pasta
previous
Italiaanse kaasfondue met pasta
Italiaanse riso al forno
next
Italiaanse riso al forno
Italiaanse kaasfondue met pasta
previous
Italiaanse kaasfondue met pasta
Italiaanse riso al forno
next
Italiaanse riso al forno

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here