0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Romige tussenlaag
250 ml Slagroom
250 ml Mascarpone
2 eieren
3 eetlepel Poedersuiker
Tussenlaagjes
Pepernoten
2 blikjes a 300 gram Mandarijn uit blik
Scheutje Sinaasappel likeur Grand’ Marnier, cointreau, voor kinder versie gebruik je de siroop vd manderijntjes
5 Espresso

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sinterklaas tiramisu

Sinterklaas tiramisu

Tiramisu van mandarijn en pepernoten

Ingredients

  • Romige tussenlaag

  • Tussenlaagjes

Directions

Share

Sinterklaas Tiramisu!

Vandaag is het een groot feest, ook bij de Queens want hier is de Sint al geweest.

Met een prachtig pakket van @Bourgini huishoudapparaten, je snapt wel hier kunnen we uren over praten.

Sint kent ons natuurlijk van de lekkere gerechten, niet alleen deze wijze man maar ook zijn knechten.

Koken en bakken is ons leven, en daarom ons dit gegeven.

Wij konden niet wachten om met deze Steel Kitchen Chef Pro iets lekkers te maken, het werd een toetje met mandarijn en pepernoot smaken.

Wat heeft hij zijn werk goed gedaan, deze krachtpatser kan echt alle baksels aan.

Met zijn handige pasta makers compleet bij dit pak, gingen we helemaal uit ons dak.

Deze ervaring delen we graag een andere keer, vandaag het dessert en daarna meer.

Wij wensen iedereen een gezellig avondje  verwennerij, en wie weet als je lief bent maakt de kerstman jou hiermee blij.

 

 

 

 

 

Steps

1
Done

Mandarijnen

Laat de mandarijnen uit blik uit lekken.
Bewaar het siroop.

2
Done

Espresso mengsel

Zet vijf espresso koffie, doe er een scheut sinaasappel likeur bij en wat mandarijn siroop. Voor een non alcoholische variant, gebruik je alleen de siroop van het blikje mandarijn.

3
Done

Vulling maken

Scheid de eitjes zodat je eiwit en eigeel apart hebt.
Eigeel en poedersuiker goed roeren in een schaal die in pannetje gekookt water staat. Au bain Marie. 3 minuten goed doorroeren.
Meng de mascarpone hier door met een garde.
Klop de eiwit stijf. Klopt ook de slagroom romig in een andere schaal.
Mix met een spatel de mascarpone mix bij de slagroom.
Spatel rustig het geklopte eiwit erdoor.
Het mengsel is nu klaar

4
Done

Glazen vullen

Vul je bodem van je glas met in je koffie mengsel gedrenkte pepernoten. Leg hier wat partjes mandarijn op.
Doe hierop wat eetlepels vulling.
Vervolg met wat pepernoten, mandarijn en vulling.
Decoreer met mandarijn partje.

5
Done

Tip

Je kan ook verse mandarijnen gebruiken het is alleen veel werk om die te ontvellen.
Voordeel van verse mandarijn is dat ze niet gezoet zijn.
Vervang de pepernoten door lange vingers te maken, en in een schaal te serveren zoals onze authentieke tiramisu

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Garganelli pasta
next
Zalm tartaar met basilicum rucola dressing
previous
Garganelli pasta
next
Zalm tartaar met basilicum rucola dressing

Add Your Comment