Ingredients
-
Romige tussenlaag
-
250 ml Slagroom
-
250 ml Mascarpone
-
2 eieren
-
3 eetlepel Poedersuiker
-
Tussenlaagjes
-
Pepernoten
-
2 blikjes a 300 gram Mandarijn uit blik
-
Scheutje Sinaasappel likeurGrand’ Marnier, cointreau, voor kinder versie gebruik je de siroop vd manderijntjes
-
5 Espresso
-
Directions
Sinterklaas Tiramisu!
Vandaag is het een groot feest, ook bij de Queens want hier is de Sint al geweest.
Met een prachtig pakket van @Bourgini huishoudapparaten, je snapt wel hier kunnen we uren over praten.
Sint kent ons natuurlijk van de lekkere gerechten, niet alleen deze wijze man maar ook zijn knechten.
Koken en bakken is ons leven, en daarom ons dit gegeven.
Wij konden niet wachten om met deze Steel Kitchen Chef Pro iets lekkers te maken, het werd een toetje met mandarijn en pepernoot smaken.
Wat heeft hij zijn werk goed gedaan, deze krachtpatser kan echt alle baksels aan.
Met zijn handige pasta makers compleet bij dit pak, gingen we helemaal uit ons dak.
Deze ervaring delen we graag een andere keer, vandaag het dessert en daarna meer.
Wij wensen iedereen een gezellig avondje verwennerij, en wie weet als je lief bent maakt de kerstman jou hiermee
KRUIDNOTEN OF PEPERNOTEN
Wat is nou precies het verschil tussen een kruidnoten en pepernoten? Dit blijkt toch een beetje verwarrend te zijn maar over het algemeen eten wij kruidnoten. De pepernoten zijn vaak niet helemaal rond zijn meer onregelmatige brokjes. Ze zijn niet zo heel knapperig maar hebben meer de structuur van taaitaai. Gemaakt van roggemeel, honing en anijs. Vroeger zat er vaak nog een snufje peper in maar tegenwoordig wordt dat weggelaten.
De kruidnoten kennen we van Zwarte Piet die deze door je hele huis en kamer gooit en waarvan je een jaar later er nog een paar terug vindt tussen het bankstel. De kleine knapperige balletjes zijn superlekker. Ze worden gemaakt van tarwebloem en speculaas kruiden, daar zit dan weer wel een beetje peper in. Snap jij het nog? Zelfgemaakte kruidnoten maken is super leuk om te maken. Een tip wanneer je hiermee aan de slag gaat. Maakt echt hele kleine balletjes want ze groeien behoorlijk in de oven. Heerlijk voor de Sinterklaas tiramisu maar ook om zo te eten!
Steps
1
Done
|
MandarijnenLaat de mandarijnen uit blik uit lekken. |
2
Done
|
Espresso mengselZet vijf espresso koffie, doe er een scheut sinaasappel likeur bij en wat mandarijn siroop. Voor een non alcoholische variant, gebruik je alleen de siroop van het blikje mandarijn. |
3
Done
|
Vulling makenScheid de eitjes zodat je eiwit en eigeel apart hebt. |
4
Done
|
Glazen vullenVul je bodem van je glas met in je koffie mengsel gedrenkte pepernoten. Leg hier wat partjes mandarijn op. |
5
Done
|
TipJe kan ook verse mandarijnen gebruiken het is alleen veel werk om die te ontvellen. |