Ingredients
-
2 BananenRijpe, donkere bananen
-
2 eieren
-
100 gr Volkoren meel
-
50 ml Lichte olijfolie
-
2 theelepel Bakpoeder
-
2 el honing
-
2-3 theelepel Kaneel
-
2 el Amandelschaafsel
Directions
Smeuïg banenbrood!
Banenbrood is tegenwoordig erg populair! Er zijn vele soorten en maten en je kunt er van alles doorheen gooien zoals, noten, rozijnen, chocolade etc. etc.
Lekker gezond
Dit smeuïg bananenbrood recept geeft je een heerlijk smeuïg en zoet bananenbrood wat ook nog eens gezond is! Het is namelijk gemaakt met volkoren meel en er zit geen boter en geen suiker in. Het bananenbrood is zoet doordat de bananen lekker rijp zijn! Hoe donkerder de bananen hoe zoeter ze worden. Perfect dus om die oude, zachte bananen te gebruiken die eigenlijk niet meer lekker zijn om te eten.
Zodra het bananenbrood af is kun je er ook nog eens dit lekkere toetje van maken!
Enjoy!
Snel bananen rijpen
Maar stel je eens voor dat je bij het lezen nu denkt: IK WIL HET NU! En er ligt geen oud banaantje op de fruitschaal. Hebben wij toch gewoon de oplossing en die delen we graag. Er zijn verschillende manieren.
De meest groene bananen stop je zo’n 15 minuten in de oven op 150 graden, even keren halverwege en je zal zien dat die gele jongens er zwart uit zien. Eerst even afkoelen hoor.
Wil je ze over 2 dagen gebruiken dan stop je ze in een afgesloten papieren zak. Het stofje dat in een banaan zit namelijk ethyleen gaat dan extra hard aan de slag om de bananen te rijpen. Het gaat nog sneller met bijvoorbeeld een peer of appel erbij te doen.
Wil je ze rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, en zet ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu lekker zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij natuurlijk gerijpte bananen.
Ga maar snel aan de slag met je favoriete bananen brood recept. Wij vinden het leuk wanneer je een leuke foto stuurt! Veel bakplezier.
Steps
1
Done
2 minuten
|
BananenPel de bananen en prak ze in een kom met een vork. |
2
Done
2 minuten
|
MengenMeng de bananen met de eieren in een mixer. |
3
Done
40 minuten 160 graden
|
AfmakenPlaats wat bakpapier in een cake vorm en vet de zijkanten in met boter. |