0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Bananen Rijpe, donkere bananen
2 eieren
100 gr Volkoren meel
50 ml Lichte olijfolie
1 zakje Bakpoeder
2 el honing
1 el Kaneel
2 el Amandelschaafsel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smeuïg bananenbrood

Smeuïg bananenbrood

Gezond en lekker bananenbrood!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Smeuïg banenbrood!

Banenbrood is tegenwoordig erg populair! Er zijn vele soorten en maten en je kunt er van alles doorheen gooien zoals, noten, rozijnen, chocolade etc. etc.

Dit recept geeft je een heerlijk smeuïg en zoet bananenbrood wat ook nog eens gezond is! Het is namelijk gemaakt met volkoren meel en er zit geen boter en geen suiker in. Het bananenbrood is zoet doordat de bananen lekker rijp zijn! Hoe donkerder de bananen hoe zoeter ze worden. Perfect dus om die oude, zachte bananen te gebruiken die eigenlijk niet meer lekker zijn om te eten.

Zodra het bananenbrood af is kun je er ook nog eens dit lekkere toetje van maken!

Enjoy!

Geen overrijpe bananen.

Maar stel je eens voor dat je bij het lezen nu denkt: IK WIL HET NU! En er ligt geen oud banaantje op de fruitschaal. Hebben wij toch gewoon de oplossing en die delen we graag. Er zijn verschillende manieren.

De meest groene bananen stop je zo’n 15 minuten in de oven op 150 graden, even keren halverwege en je zal zien dat die gele jongens er zwart uit zien. Eerst even afkoelen hoor.

Wil je ze over 2 dagen gebruiken dan stop je ze in een afgesloten papieren zak. Het stofje dat in een banaan zit namelijk ethyleen gaat dan extra hard aan de slag om de bananen te rijpen. Het gaat nog sneller met bijvoorbeeld een peer of appel erbij te doen.

Wil je ze rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, en zet ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu lekker zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij natuurlijk gerijpte bananen.

Ga maar snel aan de slag met je favoriete bananen brood recept. Wij vinden het leuk wanneer je een leuke foto stuurt! Veel bakplezier.

Steps

1
Done
2 minuten

Bananen

Pel de bananen en prak ze in een kom met een vork.

2
Done
2 minuten

Mengen

Meng de bananen met de eieren in een mixer. Voeg daarna het meel, bakpoeder, olie, honing en kaneel toe en mix kort tot dat je een mooi mengsel hebt.

3
Done
40 minuten 160 graden

Afmaken

Plaats wat bakpapier in een cake vorm en vet de zijkanten in met boter.
Giet het beslag in de cake vorm. Je kunt nu nog wat amandelschaafsel, noten of kokosflakes toevoegen.
Plaatst het bananenbrood in de oven en bak voor 35 minuten op 180 graden. Wanneer een saté stokje schoon uit het bananenbrood komt is hij goed.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gnocchi met zelfgemaakte pesto
previous
Gnocchi met zelfgemaakte pesto
gebakken bananenbrood met ijs en granola
next
Gebakken bananenbrood met ijs en granola
Gnocchi met zelfgemaakte pesto
previous
Gnocchi met zelfgemaakte pesto
gebakken bananenbrood met ijs en granola
next
Gebakken bananenbrood met ijs en granola

Add Your Comment