0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Patent bloem
250 ml Melk
2 eieren
50 gram Roomboter
50 gram Suiker
Rasp van 1 citroen Citroen rasp
3 gram Droge gist
6 gram Zout
Vulling
Lemon curd
Nutella
Abrikozen jam
Snelle croissantjes

Snelle croissantjes

Snelle croissantjes met 3 verschillende vulling!

  • 40 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Vulling

Directions

Share

Met Pasen gaan we natuurlijk heerlijke ontbijtjes maken, een croissantje hoor daar natuurlijk bij.

Deze croissants zijn niet moeilijk te maken, en lang niet zo complex als degene met echt bladerdeeg.
Laat ze lekker maken door de kinderen , het is namelijk zo leuk om te doen. Vooral wanneer  ze hun eigen vulling kunnen kiezen.

Wij hebben 3 verschillende gemaakt, met lemoncurd, Nutella en jam!
Er zit vast wel een lekkere bij, eet ze wel dezelfde dag op, want een dag later zijn ze iets droger geworden.

 

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg maken

Los de gist op in lauw warme melk.
Laat het even staan zodat je bubbels kunt zien, 10 minuten.
Zeef de bloem in een kom voeg de suiker en de geraspte citroen schil toe.
Voeg een 1 geklutst ei toe en vroeg langzaam de melk, zachte boter, en tot slot het zout toe.
Je kunt dit met de handen kneden maar ook natuurlijk met een keukenmachine met deeghaak.

2
Done
1 uur

Rijzen

Maak een mooie bol en laat dit met een afgedekt stuk folie staan zodat deze kan rijzen.
Ongeveer een uur.

3
Done
10 minuten

Rollen

Rol het deeg uit op een bebloemde ondergrond tot ongeveer een dikte van een halve centimeter.
Maak een lap van een rechthoek van ongeveer 25 cm breed.

4
Done
30 minuten

Croissantjes afmaken

Snij er met een scherp mes driehoekjes van.
Je kunt ze vullen door een schepje nutella, jam of lemon curd op het breedste deel van je deeg te leggen.
Rol je croissant, begin aan de brede kant.
Leg deze op bakpapier en bedek weer met plastic folie.
Laat ze nu nog een half uur rijzen.

5
Done
1

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.

6
Done
25 minuten

Af bakken

Bestrijk de croissantjes met een mengsel van dooier en scheutje melk.
Zet deze in de oven en bak op 180° voor 25 minuten.

7
Done

Tip

Wanneer je het deeg de avond van tevoren wil maken gebruik dan 1 gram droge gist in plaats van 3 g.
Laat het deeg dan vijf uur rijzen, rol de croissant vorm en laat deze dan de hele nacht rijzen.
Je kunt ze dan de volgende ochtend met eimengsel aflakken en afbakken!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saffraan Risotto
previous
Saffraan risotto
Double Tree chocolade koekje
next
DoubleTree’s chocolade koekjes
Saffraan Risotto
previous
Saffraan risotto
Double Tree chocolade koekje
next
DoubleTree’s chocolade koekjes

Add Your Comment