Ingredients
-
500 gram patent bloem
-
250 ml melk
-
2 eieren
-
50 gram roomboter
-
50 gram Suiker
-
Rasp van 1 citroen citroenrasp
-
3 gram droge gist
-
6 gram zout
-
Vulling
-
lemoncurd
-
Nutella
-
abrikozen jam
Directions
Met Pasen gaan we natuurlijk heerlijke ontbijtjes maken, een snelle croissantjes horendaar natuurlijk bij.
Hoe maak je zelfgemaakte croissants?
Deze snelle croissantjes zijn niet moeilijk te maken, en lang niet zo complex als degene met echt bladerdeeg.
Laat ze lekker maken door de kinderen , het is namelijk zo leuk om te doen. Vooral wanneer ze hun eigen vulling kunnen kiezen.
Wij hebben 3 verschillende gemaakt, met lemoncurd, Nutella en jam!
Er zit vast wel een lekkere bij, eet ze wel dezelfde dag op, want een dag later zijn ze iets droger geworden.
Zin in een ander lekker croissant recept?
Dan maak je zeker een Italiaanse tiramisu croissant of de croissant met pistachecrème.
Een hartige versie proberen? Dan is de caprese croissant een heerlijk alternatief.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Deeg makenLos de gist op in lauw warme melk. |
2
Done
1 uur
|
RijzenMaak een mooie bol en laat dit met een afgedekt stuk folie staan zodat deze kan rijzen. |
3
Done
10 minuten
|
RollenRol het deeg uit op een bebloemde ondergrond tot ongeveer een dikte van een halve centimeter. |
4
Done
30 minuten
|
Croissantjes afmakenSnijd er met een scherp mes driehoekjes van. |
5
Done
1
|
OvenVerwarm de oven voor op 180°. |
6
Done
25 minuten
|
Af bakkenBestrijk de croissantjes met een mengsel van dooier en scheutje melk. |
7
Done
|
TipWanneer je het deeg de avond van tevoren wil maken gebruik dan 1 gram droge gist in plaats van 3 g. |