0 0
Snelle flatbread pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Flatbread Naan brood
3 eetlepel Pesto basilicum
16 kleine tomaatjes
1 stukje Henri Willig geitenkaas
1 stukje Henri Willig garlic kaas
Paar takjes verse basilicum

Snelle flatbread pizza

Super snel smikkelen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Snelle flatbread pizza!

Laat het vandaag toch ‘National Pizza Party Day’ zijn en dan zit er maar één ding op; vanavond eet je pizza! Zeker weten dat wanneer je ons reels filmpje ziet of deze foto dat je direct zin hebt in deze snelle flatbread pizza.
En met snel bedoelen we super snel. Voor deze snelle pizza heb je niks meer nodig dan flatbread of naambrood, kaas, basilicum pesto en tomaatjes. Natuurlijk kies je voor de allerlekkerste kaas van Henri Willig, want wat is een pizza zonder kaas?! Een perfecte weekend snack.

Hoe maak je dit

Smeer een naan of flatbread in met pesto. Vervolgens rasp je er kaas over en gehalveerde tomaatjes. Even in de oven en smullen maar.

Wij kregen twee ambachtelijke kazen van Henri Willig. Een verrukkelijke biologische knoflook koekaas als fantastische romige smaakmaker.  Het tweede kaasje was een Goudse geitenkaas. Helemaal perfect voor deze flatbread. Beide super smaakvol op de pizza maar op een kaasplankje misstaan ze zeker niet. Kijk snel naar het how to make filmpje. Loopt het water niet in de mond?

Wie is Henri Willig?

Henri Willig groeide op tussen de koeien op melkveebedrijf “De Jacobs Hoeve”. In 1974 nam Henri het familiebedrijf over en besloot samen met zijn vrouw zelf kaas te gaan maken. De koeien daar zijn 180 dagen per jaar buiten met een minimum van 12 uur per dag. De Noord Hollandse weilanden worden niet bespoten met pesticiden en chemische meststoffen. Alles voor de beste melk. Inmiddels zijn er meer dan 25 winkels en Nederland maar ook te vinden in Oostenrijk en Duitsland.

Say cheese

De kaasboerderij ligt in Katwoude. Een plaatsje tussen Monnickendam en Volendam. Super leuk om de kaasboerderij te bezoeken. Hier kun je naast het kopen van alle verrukkelijke kazen ook de bereiding zien van kaas. Tevens kun je de biologische Jersey boerderij bezoeken. Een leuke activiteit samen met de kinderen. De geiten- en schapenkaas komt van de Alida Hoeve waar u ook de klompen makerij kan bezoeken. Bij de Zaanse schans kaasboerderij Catharine Hoeve kunt u demonstratie bijwonen.

Voor deze heerlijke pizza snack kun je natuurlijk zelfgemaakte basilicum pesto gebruiken. Maar wil je super snel dan is een kant en klaar bakje prima.

 

 

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done
1 minuut

Flatbread

Smeer de flatbread in met basilicum pesto.

3
Done
2 minuten

Kaas

Strooi er geraspte kaas over.
Het is leuk om verschillende smaken kaas te gebruiken.
De kazen van Henri Willig zijn super smaakvol en romig van smaak.

4
Done
1 minuten

Tomaatjes

Halveer de tomaatjes en verdeel over de flatbread.

5
Done
1 minuut

Kaas

Eindig met een dun laagje kaas.

6
Done
10 minuten

Oven

Legt de pizza op het rooster van de oven en bak in 8-10 minuten af.
Wanneer de kaas gesmolten is kunnen ze uit de oven.

7
Done

Serveren

Serveer met wat extra blaadjes basilicum.
Heerlijk als lunch, maar ook perfect om op de BBQ te bakken!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
italiaanse foccacia
previous
Italiaanse focaccia
tomaten tartin
next
Tomaten tatin
italiaanse foccacia
previous
Italiaanse focaccia
tomaten tartin
next
Tomaten tatin

Add Your Comment