0 0
Snelle garnalen curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram garnalen Ongekookte
2 eetlepel Curry paste
1 Rode ui
2 tenen knoflook
1 cm verse gember
Scheutje Olijfolie
1 blik Tomaten blokjes
200 ml Kokos melk
Flinke hand spinazie

Snelle garnalen curry

Super snel smullen!

Features:
  • Glutenvrij
  • Pittig
  • Vegan
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Snelle garnalen curry!

Zin in een super snelle curry? Dan weten wij zeker dat we je hier blij mee maken. Het gevalletje curry is wel een favoriete gerecht bij ons. Mariella eet het heel regelmatig maar José ietsje minder. Helaas heeft haar man hier absoluut geen zin in. Gelukkig is manlief af en toe niet aanwezig en dan grijpt Jo. Een snelle gezonde garnalen curry is dan precies wat je nodig hebt.

Hoe maak je dit

Het gemak van een kant en klare curry pasta zorgt ervoor dat je niet al je keukenkastjes hoef uit te pluizen naar bepaalde specerijen. Het enige wat je doet is de garnalen even met de curry pasta mengen. Vervolgens even aan bakken en uit de hapjespan halen. Verder heb je een uitje, verse gember en knoflook nodig. Na het fruiten mag er een blik tomatenblokjes bij en kokosmelk. Als extra veggies een handje spinazie erbij. Even zachtjes laten koken en als laatste de garnalen toevoegen. Voor de liefhebbers gesneden koriander of anders verse peterselie. Tja niet iedereen is dol op koriander. Je eet dit lekker met een naam broodje en omdat we vandaag voor het gemak gaan een kant en klare uit de supermarkt. Wil je toch een keer zelf naam brood maken dan hebben we voor jou het perfecte recept.

Kip in plaat van garnalen

Ben je niet zo dol op garnalen dan kun je ook bijvoorbeeld kleine stukjes kip gebruiken. Liever een vegetarische versie dan volg je extra bonen of bak je blokjes tofu aan.

Onze lekkerste curry’s

Zin in een ander curry dan heb je iets te kiezen. Kijk s eens naar  Mariëlla haar favoriete curry romige spinazie kikkererwten curry, pompoen courgette curry, aubergine courgette curry,

Rode vis curry maar probeer ook haar Rode curry noodle soep. Een Curry met zalm of  de Curry met pulled chicken en peultjes is vooral José haar favoriet. Zelf brood erbij bakken is heel leuk om te maken en niet zo moeilijk.   Indiaas brood – Paratha of Indiaas brood – Chapatis. Je zult zien dat maken van dit deeg heel eenvoudig is.

Steps

1
Done
2 minuten

Garnalen

Meng een eetlepel curry pasta door de garnalen en laat deze even staan.
Bak de grote garnalen heel even aan en schep ze uit de pan.

2
Done
3 minuten

Ui gember knoflook

Snijd het uitje en knoflook fijn.
Schraap de gember schoon en rasp of snijd heel fijn.
Fruit dit alles in een klein beetje olijf olie.

3
Done
1 minuut

Tomaat kokosmelk

Voeg een blik tomatenblokjes samen met de kokosmelk toe.
Laat een paar minuten zachtjes koken.

4
Done
10 minuten

Spinazie

Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Eventueel de spinazie even klein snijden.
Voeg dit toe aan de saus.
De garnalen mogen er ook bij en laat dit alles 10 minuten zachtjes koken.

5
Done

Serveren

Serveer met naan brood of rijst.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appel plaattaart met mascarpone
previous
Appel plaattaart met mascarpone
Groenten caprese uit de oven
next
Groenten caprese uit de oven
Appel plaattaart met mascarpone
previous
Appel plaattaart met mascarpone
Groenten caprese uit de oven
next
Groenten caprese uit de oven

Add Your Comment