Ingredients
-
250 gram garnalenOngekookte
-
2 eetlepel Curry paste
-
1 Rode ui
-
2 tenen knoflook
-
1 cm verse gember
-
Scheutje Olijfolie
-
1 blik Tomaten blokjes
-
200 ml Kokos melk
-
Flinke hand spinazie
Directions
Snelle garnalen curry!
Zin in een super snelle curry? Dan weten wij zeker dat we je hier blij mee maken. Het gevalletje curry is wel een favoriete gerecht bij ons. Mariella eet het heel regelmatig maar José ietsje minder. Helaas heeft haar man hier absoluut geen zin in. Gelukkig is manlief af en toe niet aanwezig en dan grijpt Jo. Een snelle gezonde garnalen curry is dan precies wat je nodig hebt.
Hoe maak je dit
Het gemak van een kant en klare curry pasta zorgt ervoor dat je niet al je keukenkastjes hoef uit te pluizen naar bepaalde specerijen. Het enige wat je doet is de garnalen even met de curry pasta mengen. Vervolgens even aan bakken en uit de hapjespan halen. Verder heb je een uitje, verse gember en knoflook nodig. Na het fruiten mag er een blik tomatenblokjes bij en kokosmelk. Als extra veggies een handje spinazie erbij. Even zachtjes laten koken en als laatste de garnalen toevoegen. Voor de liefhebbers gesneden koriander of anders verse peterselie. Tja niet iedereen is dol op koriander. Je eet dit lekker met een naam broodje en omdat we vandaag voor het gemak gaan een kant en klare uit de supermarkt. Wil je toch een keer zelf naam brood maken dan hebben we voor jou het perfecte recept.
Kip in plaat van garnalen
Ben je niet zo dol op garnalen dan kun je ook bijvoorbeeld kleine stukjes kip gebruiken. Liever een vegetarische versie dan volg je extra bonen of bak je blokjes tofu aan.
Onze lekkerste curry’s
Zin in een ander curry dan heb je iets te kiezen. Kijk s eens naar Mariëlla haar favoriete curry romige spinazie kikkererwten curry, pompoen courgette curry, aubergine courgette curry,
Rode vis curry maar probeer ook haar Rode curry noodle soep. Een Curry met zalm of de Curry met pulled chicken en peultjes is vooral José haar favoriet. Zelf brood erbij bakken is heel leuk om te maken en niet zo moeilijk. Indiaas brood – Paratha of Indiaas brood – Chapatis. Je zult zien dat maken van dit deeg heel eenvoudig is.
Steps
1
Done
2 minuten
|
GarnalenMeng een eetlepel curry pasta door de garnalen en laat deze even staan. |
2
Done
3 minuten
|
Ui gember knoflookSnijd het uitje en knoflook fijn. |
3
Done
1 minuut
|
Tomaat kokosmelkVoeg een blik tomatenblokjes samen met de kokosmelk toe. |
4
Done
10 minuten
|
SpinazieWas de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Eventueel de spinazie even klein snijden. |
5
Done
|
Serveren |