Ingredients
-
1 rol bladerdeeg
-
500 gram Appelbv Elstar
-
50 gram Rozijnen
-
Scheut Amaretto
-
60 gram Roomboter
-
60 gram Broodkruim
-
3 eetlepel Citroensap
-
2 theelepel Kaneel
-
4 eetlepel Pijnboompitten
-
30 gram Suiker
-
1 eieren
-
2 eetlepel Poedersuiker
Directions
Snelle Italiaanse apfelstrudel.
De Queens en appels, net zo’n goede combinatie als Queens en tiramisu. Jo heeft een hele speciale tiramisu in haar hoofd, maar deze gaat wel even voor. Op de ski vakantie in Oostenrijk at ik namelijk de allerlekkerste apfelstrudel ever. Het was niet alleen het gebakje, maar ook de omgeving. Heerlijk boven op een berg, zo’n 2800 meter. Hongerig van alle afdalingen. Met het zonnetje in het gezicht en samen met mijn lieve zus en zwager was dit volle bak genieten. Genieten doe je nooit alleen, en dit momentje wil ik even vastleggen met de allerlekkerste apfelstrudel. We waren in Zuid-Tirol en zoals je weet hoef je alleen de berg over en dan zit je in Italië. Het voordeel van deze locatie dat daar de Oostenrijkste keuken heerlijk gecombineerd wordt met de Italiaanse.
Deze versie is dan ook weer net iets anders dan degene die je kent. Het verschil zit hem in de pijnboompitten die je mengt met de appels. De rozijntjes hebben een badje van Amaretto gekregen. Wij vinden het zoet zure van de appels verrukkelijke en daarom voegen we veel minder suiker aan het recept. Je kunt het deeg zelf maken maar wij hebben een rol bladerdeeg gebruikt. Zo staat deze snelle Italiaanse apfelstrudel nog sneller in de oven! Er staat een Reels op ons insta account dit maakt het maken nog makkelijker. Zien doet eten toch?
Typisch Oostenrijk.
Het lekkere eten in Oostenrijk en de heerlijke ski gebieden trekt ons toch elke jaar die kant op. Natuurlijk gaan we ook wel eens naar Italië toe, en daar zijn de pistes ook eindeloos. De sfeer in Oostenrijk is altijd gezellig. Jo doet niet echt aan après ski maar wanneer Mariëlla en haar broer Giacomo meegaan is dit wel een must. Laat mij maar lekker hamammen in de Spa. Naast dit heerlijke gebakje smaakte de Wienerschnitzel en kaiserschmarrn goddelijk.
Dol op appelgebak? We hebben heerlijke mini appel galette’s en geweldige gevulde appelbollen online!
Steps
1
Done
10 minuten
|
RozijnenWel de rozijnen in Amaretto. Je mag ook rum gebruiken of wat water met amandelaroma. |
2
Done
|
AppelsSchil de appel en snijd in kleine stukjes. |
3
Done
|
Appel citroensap pijnboompitten kaneel suikerMeng de appel stukjes met de uitgelekte rozijnen, kaneel, citroensap, pijnboompitten en suiker. |
4
Done
3 minuten
|
Broodkruim en boterGebruik oud hard brood dat je fijn hakt. Heb je dit niet rooster 3 boterhammen in de toaster. |
5
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
6
Done
2 minuten
|
BladerdeegHaal nu pas de bladerdeeg uit de koelkast. |
7
Done
2 minuten
|
EiKluts een eitje en smeer de randen in. |
8
Done
35 minuten
|
OvenLeg de strudel op een bakblik. |
9
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met wat poedersuiker erover. |