0 0
Italiaanse apfelstrudel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 rol bladerdeeg
500 gram Appel bv Elstar
50 gram Rozijnen
Scheut Amaretto
60 gram Roomboter
60 gram Broodkruim
3 eetlepel Citroensap
2 theelepel Kaneel
4 eetlepel Pijnboompitten
30 gram Suiker
1 eieren
2 eetlepel Poedersuiker

Italiaanse apfelstrudel

Ook Italië heeft zijn eigen apfelstrudel

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse apfelstrudel.

Wat was deze Italiaanse apfelstrudel verrukkelijk! De Queens en appels, net zo’n goede combinatie als Queens en tiramisu. Jo heeft een hele speciale tiramisu in haar hoofd, maar deze gaat wel even voor. Op de ski vakantie in Oostenrijk at ik namelijk de allerlekkerste apfelstrudel ever. Het was niet alleen het gebakje, maar ook de omgeving. Heerlijk boven op een berg, zo’n 2800 meter. Hongerig van alle afdalingen. Met het zonnetje in het gezicht en samen met mijn lieve zus en zwager was dit volle bak genieten. Genieten doe je nooit alleen, en dit momentje wil ik even vastleggen met de allerlekkerste apfelstrudel. We waren in Zuid-Tirol en zoals je weet hoef je alleen de berg over en dan zit je in Italië. Het voordeel van deze locatie dat daar de Oostenrijkste keuken heerlijk gecombineerd wordt met de Italiaanse.

Deze versie is dan ook weer net iets anders dan degene die je kent. Het verschil zit hem in de pijnboompitten die je mengt met de appels. De rozijntjes hebben een badje van Amaretto gekregen. Wij vinden het zoet zure van de appels verrukkelijke en daarom voegen we veel minder suiker aan het recept. Je kunt het deeg zelf maken maar wij hebben een rol bladerdeeg gebruikt. Zo staat deze snelle Italiaanse apfelstrudel nog sneller in de oven! Er staat een Reels op ons insta account dit maakt het maken nog makkelijker. Zien doet eten toch?

Typisch  Oostenrijk.

Het lekkere eten in Oostenrijk en de heerlijke ski gebieden trekt ons toch elke jaar die kant op. Natuurlijk gaan we ook wel eens naar Italië toe, en daar zijn de pistes ook eindeloos. De sfeer in Oostenrijk is altijd gezellig. Jo doet niet echt aan après ski maar wanneer Mariëlla en haar broer Giacomo meegaan is dit wel een must. Laat mij maar lekker hamammen in de Spa. Naast dit heerlijke gebakje smaakte de Wienerschnitzel en kaiserschmarrn goddelijk.

Dol op appelgebak? We hebben  heerlijke mini appel galette’s  en geweldige gevulde appelbollen online!

Steps

1
Done
10 minuten

Rozijnen

Wel de rozijnen in Amaretto. Je mag ook rum gebruiken of wat water met amandelaroma.

2
Done

Appels

Schil de appel en snijd in kleine stukjes.

3
Done

Appel citroensap pijnboompitten kaneel suiker

Meng de appel stukjes met de uitgelekte rozijnen, kaneel, citroensap, pijnboompitten en suiker.

4
Done
3 minuten

Broodkruim en boter

Gebruik oud hard brood dat je fijn hakt. Heb je dit niet rooster 3 boterhammen in de toaster.
Smelt roomboter in een bakpan en voeg de broodkruim toe. Roer en bak dit 3 minuten aan.
Dit mag bij het appel mengsel.

5
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6
Done
2 minuten

Bladerdeeg

Haal nu pas de bladerdeeg uit de koelkast.
Wannneer het nog lekker koud is is het makkelijker te verwerken.
Rol het uit en leg de vulling in het midden in een baan op het deeg .

7
Done
2 minuten

Ei

Kluts een eitje en smeer de randen in.
Vouw de lap over de vulling en druk een beetje vast.
Smeer de gehele strudel in met ei.

8
Done
35 minuten

Oven

Leg de strudel op een bakblik.
Zet 35 minuten in de oven van 180 graden.
Bak deze goudbruin.
Laat afkoelen op een rooster.

9
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met wat poedersuiker erover.
Ben je een echte lekkerbek dan gaat wat slagroom of een bolletje ijs heel goed samen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Orecchiette pasta cime di rapa
next
Schiwasser 2.0
previous
Orecchiette pasta cime di rapa
next
Schiwasser 2.0

Add Your Comment