• Home
  • BBQ
  • Snelle mayonaise van gekookt ei
0 0
Snelle mayonaise van gekookt ei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 gekookt ei
1/2 theelepel zout
1 theelepel dijonmosterd
1 eetlepel citroensap
50 ml olijfolie
30 ml water

Snelle mayonaise van gekookt ei

Een snelle mayo die altijd lukt!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze snelle mayonaise van gekookt ei is niet alleen waanzinnig lekker, maar ook razendsnel te maken. Heb je zin in een klodder mayonaise bij je frietjes of gebakken aardappeltjes, maar geen mayonaise in huis? Geen zorgen! Met dit recept zet je binnen een paar minuten een heerlijke, zelfgemaakte mayonaise op tafel.

Bij ons thuis hebben we eigenlijk nooit mayonaise in de koelkast. Mijn man en de kinderen, met hun Italiaanse roots, zijn er geen fan van. Maar als Hollandse ben ik er dol op! Gelukkig heb ik dé oplossing gevonden: een snelle mayonaise van gekookt ei. Geen gedoe met rauwe eieren en geen risico op salmonella. Dit recept is zo populair dat het viral is gegaan, en na het uitproberen wisten we het meteen: dit wordt onze nieuwe manier van mayonaise maken!

Hoe maak je deze snelle mayonaise van gekookt ei?

Het is super simpel! Je hebt slechts drie gekookte eieren nodig. Voeg daar een snufje zout en een theelepel mosterd aan toe voor de perfecte smaak. Schenk er vervolgens wat olijfolie bij en voeg een klein beetje water toe. Pureer alles met een staafmixer en binnen een paar seconden heb je een romige, smaakvolle mayonaise. Echt, zo makkelijk is het!

Variatietips voor extra smaak

Met deze basis kun je eindeloos variëren! Voeg bijvoorbeeld verse kruiden toe zoals basilicum of tijm voor een frisse twist. Zin in wat meer pit? Gooi er een rood pepertje bij. Of ga voor een exotisch tintje met Indiase kruiden. Zo maak je je eigen favoriete saus in een handomdraai. Wil je liever een sausje zonder ei probeer dan onze tomaten mayonaise. Gemaakt met verse tomaatjes en olijfolie.

Dus, waar wacht je nog op? Probeer deze snelle mayonaise van gekookt ei en ontdek hoe eenvoudig en lekker het is om je eigen saus te maken!

Steps

1
Done

Eieren koken

Kook de eieren 8 tot 10 minuten.
Laat deze even afkoelen en pel ze.

2
Done

Pureren

Doe de eieren in een maatbeker.
Voeg zout, Dijonmosterd, citroensap, olijfolie en water toe.
Pureer met een staafmixer.
Extra peper erover is lekker.

3
Done

Tip

Voeg eens andere smaken toe zoals verse kruiden of Indiase kruiden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aperol Spritz ijs
previous
Aperol Spritz ijs
amandel-vijgentaartje
next
Amandel-vijgentaartje
Aperol Spritz ijs
previous
Aperol Spritz ijs
amandel-vijgentaartje
next
Amandel-vijgentaartje

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here