Ingredients
-
250 gram Risotto rijst
-
Half kopje 1x recept voor tomatensaus2 eetlepel tomatenpuree mag ook
-
Handje doperwten
-
30 gram Gorgonzola kaasOf andere kaas
-
1 groenten bouillon
-
naar smaak Zout
-
Handje Verse kruidenPeterselie,tijm
-
Paneer
-
1 eieren
-
Kopje Bloem
-
50 gram Paneermeel
Directions
Snelle risotto bitterballen!
Wij zijn er dol op de Arancini van Sicilië. We vergeten nooit meer de eerste keer dat we deze heerlijkheid gegeten hebben. Wanneer we deze maken dan direct een grote hoeveelheid want je bent er altijd wel even mee bezig. Wij begrijpen dat niet iedereen daar zin en tijd voor heeft dus vandaag een prima alternatief. Wij zijn er namelijk voor jou om het een beetje gemakkelijk te maken wanneer je niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan. Tijd voor snelle risotto bitterballen! Maak natuurlijk lekker veel want ze zijn zo op!
Op een gemakkelijke manier gemaakt dus no more excuses. De heerlijke smakelijk kleine mini’s zijn een perfect hapje voor je anti pasti en borrel plank.
Het is een vegetarische versie geworden met natuurlijk risotto rijst, doperwtjes, rode saus en Italiaanse kaas.
Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit.Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.
Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.
Typish Italiaans.
In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Naast pasta een lieveling bij de Italiaanse bevolking. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit rijst namelijk het beste en ten noorden van de rivier Po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli.
Steps
1
Done
17 minuten
|
RijstKook de rijst samen met een bouillon blokje en wat zout in 500 ml water. |
2
Done
10 minuten
|
Balletjes draaienDraai van de rijst kleine balletjes. (de grote van een bitterbal) |
3
Done
5 minuten
|
BakkenBak de balletjes goudbruin in zonnebloemolie. |