0 0
Snelle risotto bitterballen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Risotto rijst
Half kopje 1x recept voor tomatensaus 2 eetlepel tomatenpuree mag ook
Handje doperwten
30 gram Gorgonzola kaas Of andere kaas
1 groenten bouillon
naar smaak Zout
Handje Verse kruiden Peterselie,tijm
Paneer
1 eieren
Kopje Bloem
50 gram Paneermeel

Snelle risotto bitterballen

Heerlijk deze kleine snelle arancini van Sicilië

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Paneer

Directions

Share

Snelle risotto bitterballen!

Wij zijn er dol  op de Arancini van Sicilië. We vergeten nooit meer de eerste keer dat we deze heerlijkheid gegeten hebben. Wanneer we deze maken dan direct een grote hoeveelheid want je bent er altijd wel even mee bezig. Wij begrijpen dat niet iedereen daar zin en tijd voor heeft dus vandaag een prima alternatief. Wij zijn er namelijk voor jou om het een beetje gemakkelijk te maken wanneer je niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan. Tijd voor snelle risotto bitterballen! Maak natuurlijk lekker veel want ze zijn zo op!

Op een gemakkelijke manier gemaakt dus no more excuses. De heerlijke smakelijk kleine mini’s zijn een perfect hapje voor je anti pasti en borrel plank.

Het is een vegetarische versie geworden met natuurlijk risotto rijst, doperwtjes, rode saus en Italiaanse kaas.

 

Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit.Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.

Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.

Typish Italiaans.

In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Naast pasta een lieveling bij de Italiaanse bevolking. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit rijst namelijk het beste en ten noorden van de rivier Po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli.

 

Steps

1
Done
17 minuten

Rijst

Kook de rijst samen met een bouillon blokje en wat zout in 500 ml water.
Na 14 minuten voeg de doperwtjes, rode saus , gorgonzola en fijngesneden kruiden toe.
Wanneer je geen rode basissaus hebt kun je dit vervangen door twee eetlepels tomatenpuree of wat passata.
Laat de saus zachtjes doorkoken.
De rijst is klaar wanneer je een mooie compacte rijst hebt
Zet koud. (liefst een paar uur of langer)

2
Done
10 minuten

Balletjes draaien

Draai van de rijst kleine balletjes. (de grote van een bitterbal)
Rol deze door bloem, daarna door een geklutst eitje en eindig met paneermeel.
(beetje zout in bloem, eitje en paneermeel is lekker)

3
Done
5 minuten

Bakken

Bak de balletjes goudbruin in zonnebloemolie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Curffins nutella en pistache
previous
Cruffins met Nutella en Pistache
Tulpen pasta
next
Tulpen pasta
Curffins nutella en pistache
previous
Cruffins met Nutella en Pistache
Tulpen pasta
next
Tulpen pasta

Add Your Comment