0 0
Sorpresine pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sorpresine pasta

Met deze pasta op je bord verras je iedereen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Sorpresine pasta!

Italië heeft de meest leuke pastasoorten. Laatst kwamen we de sorpresine pasta tegen. En wat zij dit leuk! De naam zegt het al het zijn sorpresine zijn kleine verrassingen.  Een sorprese betekend dat ook klein kadootje of verrassing. En wat zijn ze een leuke verrassing op je bord. Niet altijd hebben deze pasta’s een kartel randje, maar dat vinden wij nog iets leuker. Zelf pasta maken is toch wel het allerleukste. Helaas komt er niet altijd van en kopen we dan gedroogde pasta.

Pastasaus

Deze verrassingen gaan met heel veel sauzen samen bijvoorbeeld met onze mooi pomodorini saus of de basis tomatensaus.

De saus mag je daarom er zelf bij kiezen. Er staan er genoeg op onze website. Vandaag laten we hier gewoon zien hoe je deze eenvoudige pastasoort kan maken!

Met behulp van het reels filmpje op Instagram is het een makkie. Succes!

Ga lekker aan de slag en gebruik ons basis pasta deeg recept.

Leuke weetjes over pasta

Pasta, een veelzijdig gerecht met een rijke geschiedenis, vindt zijn oorsprong in China, niet Italië. Marco Polo bracht het in de 13e eeuw naar Europa, maar het werd pas populair in Italië tijdens de Renaissance. Er zijn meer dan 600 pastavormen, elk ontworpen om sauzen op unieke wijze vast te houden.

Het woord pasta

Het woord “pasta” komt van het Latijnse woord “paste”, wat deeg betekent. Vroeger werden pasta’s vaak met de hand gemaakt, maar sinds de 20e eeuw is de productie geautomatiseerd. Pasta is niet alleen lekker, maar ook voedzaam, en volkorenpasta biedt vezels en voedingsstoffen. Bovendien heeft elke Italiaanse regio zijn eigen pasta-tradities en specialiteiten.

Al dente

In het Nederlands wordt “al dente”gebruikt om te verwijzen naar pasta die op een stevige manier is gekookt, waarbij de pasta nog wat beet heeft wanneer je erin bijt. Het betekent letterlijk “op de tand” en wordt vaak gebruikt om aan te geven dat de pasta niet te zacht of te gaar is, maar nog stevig en smakelijk. Iets wat bij ons thuis heel belangrijk is!

Steps

1
Done
30 minuten

Deeg

Maak het pasta deeg, de link voor het deeg staat hierboven.

2
Done
10 minuten

Pasta vellen

Draai vier vellen van het pasta deeg. Maak repen met een kartelwieltje van 3 cm breed. Snijd deze repen in stukjes van 3 cm zodat je mooie vierkantjes hebt.

3
Done
5 minuten

Vouwen

Neem een vierkantje in je hand en druk twee hoekjes tegen elkaar aan. De andere twee hoekje buig je de andere kant op en druk je ook aan elkaar.
Vouw de pasta direct na het draaienvan je pastavel. Wanneer je te lang wacht willen de hoekjes niet zo goed tegen elkaar aan plakken.
Dit kun je oplossen door de puntje te maken met wat water of gekluts ei in te smeren.

4
Done
4 minuten

Serveren

Kook de pastadirect zo een 4/5 minuten en serveer met jouw lekkerste pastasaus.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ingemaakte rode ui
previous
Ingemaakte rode ui
Bladerdeeg hapje met rode ui
next
Bladerdeeg pakketje met rode ui
Ingemaakte rode ui
previous
Ingemaakte rode ui
Bladerdeeg hapje met rode ui
next
Bladerdeeg pakketje met rode ui

Add Your Comment