0 0
Speculaas babka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x 1x pesto brood recept
Vulling
2 el Speculaas kruiden
100 gram Boter
50 gram Donkere basterd suiker
Extra
1 Ei

Speculaas babka

Het lekkerste zoete broodje!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Speculaas babka!

Ik (Mariëlla)  ben gek op bakken. Soms ben ik wat druk met mijn werk, opleiding etc etc en ik kan dan enorm blij worden voor een momentje voor mezelf. 3x raden wat ik dan ga doen? Juist, bakken! Dit keer had ik zin om brood te bakken. José heeft ooit het beste basis recept voor brioche brood gemaakt en deze gebruiken we regelmatig in verschillende recepten. Het is allemaal ontstaan met het pesto brood. Dit brood stond met de feestdagen op tafel en het was een groot succes. Daarna heb ik er nog een pistache brood versie van gemaakt en dit keer een versie die helemaal past in de herfst!

Speculaas

Als je herfst zegt, dan denken wij aan pumpkin spice, kaneel en natuurlijk speculaas kruiden. Nu de herfst weer begonnen is moesten deze smaken natuurlijk in dit broodje verwerkt worden. Ik kon moeilijk kiezen en ik heb uiteindelijk voor de speculaas kruiden gekozen. Maar we weten zeker dat dit broodje net zo lekker is met bijvoorbeeld pumpkin spice kruiden.

Babka

Zoals je in de titel leest, het dit broodje eigenlijk een babka. Voor degene die dit nog niet kunnen, dit is een heerlijk gevlochten, zoet brood. Oorspronkelijk komt het uit Polen/Oekraine maar het is momenteel heel erg populair in Israel en Joodse landen. Vaak is het gevuld met een zoete vulling zoals chocolade of kaneel. Tegenwoordig zie ik het ook steeds meer in Nederland. Kijk maar eens goed bij die razend populaire bakkertjes die je in veel grote steden ziet.

Ga jij voor deze speculaas babka of kies je liever een andere vulling?

Steps

1
Done
1,5 uur

Brood maken

Maak 1 keer het recept van het pesto brood.
Kneed het deeg en laat is 1 uur rijzen.

2
Done
5 minuten

Vulling maken

Smelt de boter in een klein pannetje.
Doe de gesmolten boter in een pannetje samen met de speculaas kruiden en de suiker.

3
Done
10 minuten

Uitrollen

Rol het deeg uit op een werkbank met bloem.
Smeer hier het boter mengsel overheen.
Rol de deeglap strak op.
Snijd deze daarna in de lengte door midden met een scherp mes.
De 2 delen wikkel je nu om elkaar hen.

4
Done
45 minuten

Oven

Leg de brood wikkel op een bakpapiertje.
Leg dit daarna met bakpapier en al in een cakeblik.
Kluts een eitje en smeer deze op de bovenkant van het brood.
Stop dit in de oven op 175 graden voor 45 minuten.

5
Done
1 minuut

Serveren

Het brood is heerlijk om warm te eten.
Je kunt het broodje ook prima nog de volgende dag eten.
Stop deze dan bijvoorbeeld nog even in de broodrooster.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pappardelle met rode pesto
Pompoen soep
next
Pittige pompoen courgette soep
previous
Pappardelle met rode pesto
Pompoen soep
next
Pittige pompoen courgette soep

Add Your Comment