Ingredients
-
1x 1x pesto brood recept
-
Vulling
-
2 el Speculaas kruiden
-
100 gram Boter
-
50 gram Donkere basterd suiker
-
Extra
-
1 Ei
Directions
Speculaas babka!
Ik (Mariëlla) ben gek op bakken. Soms ben ik wat druk met mijn werk, opleiding etc etc en ik kan dan enorm blij worden voor een momentje voor mezelf. 3x raden wat ik dan ga doen? Juist, bakken! Dit keer had ik zin om brood te bakken. José heeft ooit het beste basis recept voor brioche brood gemaakt en deze gebruiken we regelmatig in verschillende recepten. Het is allemaal ontstaan met het pesto brood. Dit brood stond met de feestdagen op tafel en het was een groot succes. Daarna heb ik er nog een pistache brood versie van gemaakt en dit keer een versie die helemaal past in de herfst!
Speculaas
Als je herfst zegt, dan denken wij aan pumpkin spice, kaneel en natuurlijk speculaas kruiden. Nu de herfst weer begonnen is moesten deze smaken natuurlijk in dit broodje verwerkt worden. Ik kon moeilijk kiezen en ik heb uiteindelijk voor de speculaas kruiden gekozen. Maar we weten zeker dat dit broodje net zo lekker is met bijvoorbeeld pumpkin spice kruiden.
Babka
Zoals je in de titel leest, het dit broodje eigenlijk een babka. Voor degene die dit nog niet kunnen, dit is een heerlijk gevlochten, zoet brood. Oorspronkelijk komt het uit Polen/Oekraine maar het is momenteel heel erg populair in Israel en Joodse landen. Vaak is het gevuld met een zoete vulling zoals chocolade of kaneel. Tegenwoordig zie ik het ook steeds meer in Nederland. Kijk maar eens goed bij die razend populaire bakkertjes die je in veel grote steden ziet.
Ga jij voor deze speculaas babka of kies je liever een andere vulling?
Steps
1
Done
1,5 uur
|
Brood makenMaak 1 keer het recept van het pesto brood. |
2
Done
5 minuten
|
Vulling makenSmelt de boter in een klein pannetje. |
3
Done
10 minuten
|
UitrollenRol het deeg uit op een werkbank met bloem. |
4
Done
45 minuten
|
OvenLeg de brood wikkel op een bakpapiertje. |
5
Done
1 minuut
|
ServerenHet brood is heerlijk om warm te eten. |