Ingredients
-
Bodem
-
200 gram speculaaskoekjes
-
85 gram roomboter ongezouten
-
Vulling
-
200 gram MonChouOp kamertemperatuur
-
250 ml slagroom
-
1 zakje klopfix
-
2 eetlepel poedersuiker
-
2 eetlepel mandarijnrasp
-
Topping
-
1 blik mandarijn uit blik
-
1 flesje speculaaspasta
Directions
Ben jij ook zo gek op MonChoutaart? Dan wil je deze speculaas MonChoutaart zien zeker niet missen! Zodra de herfst aanbreekt en de winkels vol liggen met pepernoten en gevulde speculaas, krijgen wij meteen zin om te bakken. Deze speculaas MonChoutaart is dan ook perfect om in die gezellige herfstsfeer te maken. Geloof ons: het smaakt waanzinnig!
De nostalgische MonChoutaart met een twist
MonChoutaart is zo’n klassieker die we vroeger vaak maakten. De ouderwetse kersen-MonChoutaart brengt ons terug naar lang vervlogen tijden—zo’n eenvoudige taart die altijd in de smaak valt. Deze taart is bovendien een echte no-bake taart: je hebt geen oven nodig, alleen een koelkast! Laatst maakten we een pistache Monchoutaart en die was een regelrechte hit. Nu delen we een herfstige variant, met speculaas en mandarijntjes. Klinkt dat niet lekker?
Zo maak je deze heerlijke MonChoutaart met speculaas en mandarijntjes
Voor de bodem verkruimel je speculaasjes en meng je ze met gesmolten boter, zodat je een stevige koekjesbodem krijgt. Druk het mengsel goed aan in een taartvorm. Voor de roomlaag klop je slagroom op en meng je deze met MonChou-kaas. Roer er wat stukjes mandarijn doorheen voor een frisse smaak en voeg naar wens wat poedersuiker toe. Verdeel de room over de speculaasbodem en strijk glad. Als topping leg je de zoete mandarijntjes uit blik erop en voeg je voor een finishing touch een beetje speculaaspasta toe. Zet de taart een paar uur in de koelkast, en je speculaas MonChoutaart is klaar om van te genieten!
Extra tip: Maak er een Sinterklaastaart van!
Ben je op zoek naar een originele traktatie voor pakjesavond? Maak dan een Sinterklaasversie van deze taart! Gebruik een bodem van fijngemalen pepernoten en vijgen, en decoreer met mandarijntjes, pepernoten en schuimpjes. Een geweldige taart voor een gezellig Sinterklaasfeest!
Monchoutaart recepten
Hieronder de allerlekkerste Monchoutaarten.
Monchoutaart met aardbeien en frambozen
Paas Monchoutaart met kiwi en Oreokoekjes
Monchoutaart met aardbeien en frambozen
Steps
1
Done
2 minuten
|
BakvormGebruik een ronde springvorm van 18 cm doorsnede. |
2
Done
4 minuten
|
BodemVerkruimel de speculaasjes en meng ze met gesmolten boter. |
3
Done
|
VullingKlop de slagroom met Klopfix op en meng deze met de MonChou-kaas. |
4
Done
|
Topping |