0 0
Speculaas MonChoutaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
200 gram speculaaskoekjes
85 gram roomboter ongezouten
Vulling
200 gram MonChou Op kamertemperatuur
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
2 eetlepel poedersuiker
2 eetlepel mandarijnrasp
Topping
1 blik mandarijn uit blik
1 flesje speculaaspasta

Speculaas MonChoutaart

Ook heerlijk met kruidnoten tijdens het Sinterklaasfeest!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Topping

Directions

Share

Ben jij ook zo gek op MonChoutaart? Dan wil je deze speculaas MonChoutaart zien zeker niet missen! Zodra de herfst aanbreekt en de winkels vol liggen met pepernoten en gevulde speculaas, krijgen wij meteen zin om te bakken. Deze speculaas MonChoutaart is dan ook perfect om in die gezellige herfstsfeer te maken. Geloof ons: het smaakt waanzinnig!

De nostalgische MonChoutaart met een twist

MonChoutaart is zo’n klassieker die we vroeger vaak maakten. De ouderwetse kersen-MonChoutaart brengt ons terug naar lang vervlogen tijden—zo’n eenvoudige taart die altijd in de smaak valt. Deze taart is bovendien een echte no-bake taart: je hebt geen oven nodig, alleen een koelkast! Laatst maakten we een pistache Monchoutaart en die was een regelrechte hit. Nu delen we een herfstige variant, met speculaas en mandarijntjes. Klinkt dat niet lekker?

Zo maak je deze heerlijke MonChoutaart met speculaas en mandarijntjes

Voor de bodem verkruimel je speculaasjes en meng je ze met gesmolten boter, zodat je een stevige koekjesbodem krijgt. Druk het mengsel goed aan in een taartvorm. Voor de roomlaag klop je slagroom op en meng je deze met MonChou-kaas. Roer er wat stukjes mandarijn doorheen voor een frisse smaak en voeg naar wens wat poedersuiker toe. Verdeel de room over de speculaasbodem en strijk glad. Als topping leg je de zoete mandarijntjes uit blik erop en voeg je voor een finishing touch een beetje speculaaspasta toe. Zet de taart een paar uur in de koelkast, en je speculaas MonChoutaart is klaar om van te genieten!

Extra tip: Maak er een Sinterklaastaart van!

Ben je op zoek naar een originele traktatie voor pakjesavond? Maak dan een Sinterklaasversie van deze taart! Gebruik een bodem van fijngemalen pepernoten en vijgen, en decoreer met mandarijntjes, pepernoten en schuimpjes. Een geweldige taart voor een gezellig Sinterklaasfeest!

Monchoutaart recepten

Hieronder de allerlekkerste Monchoutaarten.

Monchoutaart met aardbeien en frambozen

Tiramonchou taart met kersen

Paas Monchoutaart met kiwi en Oreokoekjes

Monchoutaart met aardbeien en frambozen 

tiramonchou taart met aardbeien

Monchoutaart met mango

cranberry monchoutaart

Steps

1
Done
2 minuten

Bakvorm

Gebruik een ronde springvorm van 18 cm doorsnede.
Plaats een stukje bakpapier op de bodem.

2
Done
4 minuten

Bodem

Verkruimel de speculaasjes en meng ze met gesmolten boter.
Druk het mengsel goed aan op de bodem van een taartvorm, zodat je een stevige koekjesbodem krijgt.
Zet even in de koeling.

3
Done

Vulling

Klop de slagroom met Klopfix op en meng deze met de MonChou-kaas.
Voor een frisse smaak roer je er rasp van 2 mandarijnen doorheen.
Voeg naar smaak wat poedersuiker toe voor extra zoetheid.
Zodra de room mooi glad is, verdeel je deze over de speculaasbodem.
Tip: leg het bakje MonChou eerst even in wat heet water. Zo is het zacht en krijg je geen klontjes.

4
Done

Topping

Laat de mandarijntjes uit blik goed uitlekken en verdeel over de taart. Voor een finishing touch doe je er wat speculaaspasta overheen. ( je kunt een flesje hiervan kopen bij de AH)
Zet de taart een nachtje in de koelkast, en voilà—je speculaas MonChoutaart is klaar om van te genieten!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
champignonroomsaus
previous
Champignonroomsaus
Italiaanse kaasfondue met pasta
next
Italiaanse kaasfondue met pasta
champignonroomsaus
previous
Champignonroomsaus
Italiaanse kaasfondue met pasta
next
Italiaanse kaasfondue met pasta

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here