Ingredients
-
Vanille mousse
-
250 ml Slagroom
-
40 gram Suiker
-
1 theelepel Vanille extractJe kunt ook het merg van een vanille stokje gebruiken
-
van 2 eieren Eiwit
-
Bodem
-
10 stuks Speculoos koekjes
-
Topping
-
2 eetlepel Speculoos pasta
Directions
Speculoos toetje!
Gelukkig kijk ik nog wel eens op de KLM Facebook pagina, hardcore afscheid nemen is toch lastiger dan ik dacht. Toevallig las ik een vraag over het toetje die op het maaltijd plateau staat in de toerist class. Ik wist direct over welk toetje ze het hadden, want dit is echt een quilty pleasure. De leftovers worden standaard van de plateaus gegrist om dan na de maaltijd service te zondigen. Je voelt je daarna wel slecht , althans ik dan want de hoeveelheid calorieën is royaal. Een collega had in diezelfde post de houdbaarheidsdatum van het toetje gezet, dat was 18 maanden. Oeps
Deze Crew Favorites is iets minder lang houdbaar, maar na het maken waande ik me weer even aan boord. Ik denk zelf missie geslaagd!
Oja, het is echt heel makkelijk te maken!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SlagroomKlop de slagroom samen met de helft van de suiker, en een theelepel vanille extract of merg van een vanille stokje romig. |
2
Done
3 minuten
|
EiwitKlop de andere helft suiker samen met de 2 eiwitten tot een mooie stijf. |
3
Done
10 minuten
|
MengenSpatel het eiwit samen met de slagroom en je vanille mousse is klaar. |
4
Done
2 minuten
|
BodemNeem 10 peculoos koekjes en rol die fijn met een deegroller in een theedoek. |
5
Done
5 minuten
|
Speculoos pastaNeem 2 eetlepels van de speculoos pasta en verhit 1 minuut in de magnetron. |
6
Done
3 minuten
|
Glaasje vullenDoe wat kruimel op de bodem van een mooie glaasje. |