0 0
Speculoos toetje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vanille mousse
250 ml Slagroom
40 gram Suiker
1 theelepel Vanille extract Je kunt ook het merg van een vanille stokje gebruiken
van 2 eieren Eiwit
Bodem
10 stuks Speculoos koekjes
Topping
2 eetlepel Speculoos pasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Speculoos toetje

Lekker smullen met deze romige mousse en speculoos

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vanille mousse

  • Bodem

  • Topping

Directions

Share

Speculoos toetje!

Gelukkig kijk ik nog wel eens op de KLM Facebook pagina, hardcore afscheid nemen is toch lastiger dan ik dacht.  Toevallig las ik een vraag over het toetje die op het maaltijd plateau staat in de toerist class. Ik wist direct over welk toetje ze het hadden, want dit is echt een quilty pleasure. De leftovers worden standaard van de plateaus gegrist om dan na de maaltijd service te zondigen. Je voelt je daarna wel slecht , althans ik dan want de hoeveelheid calorieën is royaal. Een collega had in diezelfde post de houdbaarheidsdatum van het toetje gezet, dat was 18 maanden. Oeps

Deze Crew Favorites is iets minder lang houdbaar, maar na het maken waande ik me weer even aan boord. Ik denk zelf missie geslaagd!

Oja, het is echt heel makkelijk te maken!

Steps

1
Done
5 minuten

Slagroom

Klop de slagroom samen met de helft van de suiker, en een theelepel vanille extract of merg van een vanille stokje romig.
Zet koud.

2
Done
3 minuten

Eiwit

Klop de andere helft suiker samen met de 2 eiwitten tot een mooie stijf.
Zorg altijd dat je kom en garde vetvrij zijn.

3
Done
10 minuten

Mengen

Spatel het eiwit samen met de slagroom en je vanille mousse is klaar.
Zet koud.

4
Done
2 minuten

Bodem

Neem 10 peculoos koekjes en rol die fijn met een deegroller in een theedoek.
Of fijnmalen in een mixertje.

5
Done
5 minuten

Speculoos pasta

Neem 2 eetlepels van de speculoos pasta en verhit 1 minuut in de magnetron.
Heb je geen magnetron verwarm ditmaal een bakje die in een schaal heet water staat.
De speculoos pasta is nu vloeibaar.

6
Done
3 minuten

Glaasje vullen

Doe wat kruimel op de bodem van een mooie glaasje.
Daarop 3 eetlepels mousse.
Top af met een drizzle speculoos pasta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rode smoothie
previous
Rode smoothie
Groenten wrap
next
Gevulde groenten tortilla met kerriesaus
Rode smoothie
previous
Rode smoothie
Groenten wrap
next
Gevulde groenten tortilla met kerriesaus

Add Your Comment