0 0
Speculoos toetje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vanille mousse
250 ml Slagroom
40 gram Suiker
1 theelepel Vanille extract Je kunt ook het merg van een vanille stokje gebruiken
van 2 eieren Eiwit
Bodem
10 stuks Speculoos koekjes
Topping
2 eetlepel Speculoos pasta

Speculoos toetje

Lekker smullen met deze romige mousse en speculoos

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vanille mousse

  • Bodem

  • Topping

Directions

Share

SPECULOOS TOETJE

Gelukkig kijk ik nog wel eens op de KLM Facebook pagina, hardcore afscheid nemen is toch lastiger dan ik dacht. Toch heel fijn dat wanneer je stopt met werken je niet direct verbannen wordt van alle social’s.

Op de FB pagina kreeg ik een vraag over het toetje die op het maaltijd plateau staat in de economy  class. Nu wisselt het toetje regelmatig maar sommige toetjes blijf je gewoon onthouden. Ik wist direct over welk toetje ze het hadden, want dit is echt een guilty  pleasure. Regelmatig  worden de  leftovers worden standaard van de plateaus gegrist om dan na de maaltijdservice zelf te zondigen. Niet echt vriendelijk voor je lichaam want  je voelt je daarna wel heel slecht , althans ik dan want de hoeveelheid calorieën is royaal. Een collega had in diezelfde post een foto toegevoegd met op het toetje de houdbaarheidsdatum.  Oké dat was 18 maanden. Wat kan iets toch lekker smaken met heel veel conserveringsmiddelen haha.

Met wat extra hulp van de collega’s kwamen we achter de bestanddelen van het speculoos toetje en heb ik er een mooi recept van gemaakt.

Deze Crew Favorites is iets minder lang houdbaar, maar na het maken waande ik me weer even aan boord. Ik denk zelf missie geslaagd!

Oja, het is echt heel makkelijk te maken!

Superleuk dat nog regelmatig mijn collega’s uit mijn vorige KLM leven me benaderen om hun favoriete gerechtjes te posten. Zo blijft er altijd een blauw lijntje tussen mij en de KLM. Soms moet ik even op onderzoek uit maar meestal lukt het me. Inmiddels staan er meer dan 25 Crew Favorites  receptjes online.

Het leuke van deze recepten is dat er altijd een grappig verhaal bij staat over het wel en wee van de KLM stewardess. Dus ben jij nieuwsgierig wat een stewardess maar laten we ook de stewards en cockpit Crew niet vergeten zowel eten en beleven op alle bestemmingen in de wereld. Lees maar snel de recepten door!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Slagroom

Klop de slagroom samen met de helft van de suiker, en een theelepel vanille extract of merg van een vanille stokje romig.
Zet koud.

2
Done
3 minuten

Eiwit

Klop de andere helft suiker samen met de 2 eiwitten tot een mooie stijf.
Zorg altijd dat je kom en garde vetvrij zijn.

3
Done
10 minuten

Mengen

Spatel het eiwit samen met de slagroom en je vanille mousse is klaar.
Zet koud.

4
Done
2 minuten

Bodem

Neem 10 peculoos koekjes en rol die fijn met een deegroller in een theedoek.
Of fijnmalen in een mixertje.

5
Done
5 minuten

Speculoos pasta

Neem 2 eetlepels van de speculoos pasta en verhit 1 minuut in de magnetron.
Heb je geen magnetron verwarm ditmaal een bakje die in een schaal heet water staat.
De speculoos pasta is nu vloeibaar.

6
Done
3 minuten

Glaasje vullen

Doe wat kruimel op de bodem van een mooie glaasje.
Daarop 3 eetlepels mousse.
Top af met een drizzle speculoos pasta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rode smoothie
previous
Rode smoothie
Groenten wrap
next
Gevulde groenten tortilla met kerriesaus
Rode smoothie
previous
Rode smoothie
Groenten wrap
next
Gevulde groenten tortilla met kerriesaus

Add Your Comment