Ingredients
-
Deeg
-
200 gram Semola
-
120 ml Lauwwarm water
-
snuf Zout
-
Pistache Pesto
-
100 gram Pistache nootjes
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
halve teen knoflook
-
2 el Citroen rasp
-
2 el Citroensap
-
10 takjes Platte peterselie
-
naar smaak zout en peper
-
100 ml Olijfolie
Directions
Spizzulus pasta met pistache pesto.
Er zijn zoveel soorten pasta die we jullie willen laten zien. En één daar van is de spizzulus pasta met pistache pesto. Dat betekend dan ook dat we ze ook allemaal een keer zelf moeten maken. Van Nonna hebben we heel veel soorten saus leren maken, maar wij hebben haar nooit kunnen betrappen op het maken van verse pasta. Tja dan moeten we zelf maar het wiel uitvinden.
Wij vinden het gefreubel met pasta deeg erg leuk, en deze pasta was super leuk om te maken. Het is een pasta van Sardinië en de naam is Spizzulus. Geen idee wat de vertaling is maar leuk is die zeker. Jaren geleden hebben we Sardinië bezocht en wat een geweldig eiland is dat. Met ongerepte natuur gebieden en de meest waanzinnig paradijselijke stranden.
De Spizzulus die we daar hebben gegeten was gemaakt met vleessaus zoals je daar veel ziet. Ook verwerken ze vaak wat wijn door het pasta deeg. Aangezien we een lichtere versie wilden maken hebben we de wijn weggelaten en geserveerd met een pistache pesto. Zelfgemaakte pistache pesto is werkelijk zo lekker, en met de citroenrasp en sap heerlijk fris. Heel makkelijk te maken en echt zoveel lekkerder dan uit een potje. Wij hebben genoten en nu het zonnetje wat vaker gaat schijnen helemaal perfecto!
Veelal zijn onze verse pasta’s op basis van semola en ei. Deze spizzulus is zonder ei en vervangen door water. Het deeg wordt uitgerold tot een lange lap. Kleine reepjes van ongeveer 7 cm duw je met een deegsnijder of scherp mes over een gnocchi plankje. De uiteinden knijp je tegen elkaar aan en zo krijg je het prachtige boogje. Op ons Insta account vind je een Reels filmpje.
Heb je liever zin in een vleessaus erbij probeer onze Nonna’s ragu saus met doperwtjes, of Italiaanse ragu van Nonna. Een simpele zomerse basis tomatensaus is ook niet verkeerd.
Steps
1
Done
10 minuten
|
DeegZeef de semola met ietsje zout op het werkblad. |
2
Done
|
Pasta vormenRol het deeg met een deegroller uit tot een dunne lap. |
3
Done
|
KokenKook de pasta in gezouten water. |
4
Done
3 minuten
|
Pistache PestoMix alle ingrediënten van het recept in een mixertje of met de hand in een vijzel. |
5
Done
|
ServerenServeer met je favoriete pesto. |