0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
200 gram Semola
120 ml Lauwwarm water
snuf Zout
Pistache Pesto
100 gram Pistache nootjes
50 gram Parmezaanse kaas
halve teen knoflook
2 el Citroen rasp
2 el Citroensap
10 takjes Platte peterselie
naar smaak zout en peper
100 ml Olijfolie
Spizzulus pasta met pistache pesto

Spizzulus pasta met pistache pesto

Kijk eens wat een leuke pasta vorm!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Pistache Pesto

Directions

Share

Spizzulus pasta met pistache pesto.

Er zijn zoveel soorten pasta die we jullie willen laten zien. En één daar van is de spizzulus pasta met pistache pesto. Dat betekend dan ook dat we ze ook allemaal een keer zelf moeten maken. Van Nonna hebben we heel veel soorten saus leren maken, maar wij hebben haar nooit kunnen betrappen op het maken van verse pasta. Tja dan moeten we zelf maar het wiel uitvinden.

Wij vinden het gefreubel met pasta deeg erg leuk, en deze pasta was super leuk om te maken. Het is een pasta van Sardinië en de naam is Spizzulus. Geen idee wat de vertaling is maar leuk is die zeker. Jaren geleden hebben we  Sardinië bezocht en wat een geweldig eiland is dat. Met ongerepte natuur gebieden en de meest waanzinnig paradijselijke stranden.

De Spizzulus die we daar hebben gegeten was gemaakt met vleessaus zoals je daar veel ziet. Ook verwerken ze vaak wat wijn door het pasta deeg. Aangezien we een lichtere versie wilden maken hebben we de wijn weggelaten en geserveerd met een pistache pesto. Zelfgemaakte pistache pesto is werkelijk zo lekker, en met de citroenrasp en sap heerlijk fris. Heel makkelijk te maken en echt zoveel lekkerder dan uit een potje. Wij hebben genoten en nu het zonnetje wat vaker gaat schijnen helemaal perfecto!

Veelal zijn onze verse pasta’s op basis van semola en ei. Deze spizzulus is zonder ei en vervangen door water. Het deeg wordt uitgerold tot een lange lap. Kleine reepjes van ongeveer 7 cm duw je met een deegsnijder of scherp mes over een gnocchi plankje. De uiteinden knijp je tegen elkaar aan en zo krijg je het prachtige boogje. Op ons Insta account vind je een Reels filmpje.

Heb je liever zin in een vleessaus erbij probeer onze Nonna’s ragu saus met doperwtjes, of Italiaanse ragu van Nonna. Een simpele zomerse basis tomatensaus is ook niet verkeerd.

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg

Zeef de semola met ietsje zout op het werkblad.
Maak een kuiltje en giet het water erin.
Begin direct met de vingers te mengen en daarna kneden met de handen.
Wanneer het deeg ietsje te droog blijkt voeg ietsje water toe.
Kneed 10 minuten tot een compacte deegbal.
Wikkel in met plastic folie en laat dit een uurtje rusten.

2
Done

Pasta vormen

Rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne lap.
Snijd lappen van ongeveer 7 cm net zo breed als het gnocchi bordje.
Snijd dunne slierten van een halve cm.
Je kunt er voor kiezen deze slierten te rollen zodat ze rond zijn, wij hebben dit niet gedaan.
Neem een sliertje, leg dit op het gnocchi bordje, en gebruik een deegkrabber, of een mes zonder karte.
Duw deze naar je toe en je deeg krult mooi mee.
Neem het wokkeltje en buig naar elkaar toe, waar je de uiteinden met twee vingers aan elkaar duwt.

3
Done

Koken

Kook de pasta in gezouten water.
Wanneer ze super vers zijn is de kooktijd ongeveer 5 minuten. Liggen ze al iets langer te drogen tel er een paar minuten bovenop.
Schep de pasta op de pesto en schep er een paar eetlepels kookvocht bij en roer goed door elkaar.

4
Done
3 minuten

Pistache Pesto

Mix alle ingrediënten van het recept in een mixertje of met de hand in een vijzel.

5
Done

Serveren

Serveer met je favoriete pesto.
Wij aten het met bovengenoemde pistache pesto.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
4 manieren ei scheiden
next
Zalmkrans met ei
previous
4 manieren ei scheiden
next
Zalmkrans met ei

Add Your Comment