0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
210 gr Boter Heel zacht, maar niet gesmolten
1 zakje Vanille suiker
125 gr Fijne kristalsuiker
1 Ei geel
250 gr Bloem
Een snuf Zout
100 gr Chocolade puur
Spritsen

Spritsen

Klassieke Nederlandse koekjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Spritsen!

Voor de SwiepSwoepSwap van Mandy (Mandyandmore) werden wij dit keer gekoppeld aan een andere Queen. Namelijk de Koekjes Queen! Ellouisa heeft zelfs een prachtig boek uitgebracht met 100 luxe koekjes! Wij moesten natuurlijk een van haar koekjes proberen en ik (Mariëlla) koos voor de klassieke Nederlandse spritsen. Deze stonden al een tijdje op mijn ‘bak lijsje’.

Ze waren heerlijk maar wat een k*t werkje om dit deegje uit een spuitzak te krijgen. Je moet zorgen dat de boter echt heeel zacht is, en zelfs toen kreeg ik met mijn kippenkracht het deeg niet goed uit de spuitzak.. Gelukkig heb ik nog een sterke man in huis.. dus zonder hem geen koekjes. Hij vond ze trouwens ook lekker en heeft ze bijna allemaal opgegeten, geloof me, dat is uniek!

Ellouisa heeft de koekjes met 2 kleuren deeg gemaakt. Ik heb alleen het witte deeg gebruikt maar heb de helft in pure chocolade gedipt. Hmmm..

Het recept van de koekjes zijn dus van Ellouisa, met een kleine twist van de Queens

Steps

1
Done
5 minuten

Deeg maken

Mix de boter (zacht!) met de beide suiker en doe daarna de bloem, eigeel en het zout toe. Mix tot dat je een mooi deegje hebt.
Verwarm de oven voor tot 175 graden.

2
Done
5 minuten

Spuiten

Doe het deeg in een spuitzak met een redelijk groot spuitmondje.
Leg bakpapier op een bakplaat en knijp mooie zigzagjes op het papier.

3
Done
15 minuten

Oven

Bak de koekjes voor 15 minuten in de oven op 175 graden. Laat daarna afkoelen

4
Done
5 minuten

Chocolade

Smelt de chocolade 'au bain Marie' en dip de koekjes er tot de helft in.
Laat nu weer goed afkoelen.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Siciliaanse kletskoppen – Chiacchiere
next
Snelle (Tik Tok) pasta
previous
Siciliaanse kletskoppen – Chiacchiere
next
Snelle (Tik Tok) pasta

Add Your Comment