Ingredients
-
210 gr BoterHeel zacht, maar niet gesmolten
-
1 zakje Vanille suiker
-
125 gr Fijne kristalsuiker
-
1 Ei geel
-
250 gr Bloem
-
Een snuf Zout
-
100 gr Chocolade puur
Directions
Spritsen!
Voor de SwiepSwoepSwap van Mandy (Mandyandmore) werden wij dit keer gekoppeld aan een andere Queen. Namelijk de Koekjes Queen! Ellouisa heeft zelfs een prachtig boek uitgebracht met 100 luxe koekjes! Wij moesten natuurlijk een van haar koekjes proberen en ik (Mariëlla) koos voor de klassieke Nederlandse spritsen. Deze stonden al een tijdje op mijn ‘bak lijsje’.
Ze waren heerlijk maar wat een k*t werkje om dit deegje uit een spuitzak te krijgen. Je moet zorgen dat de boter echt heeel zacht is, en zelfs toen kreeg ik met mijn kippenkracht het deeg niet goed uit de spuitzak.. Gelukkig heb ik nog een sterke man in huis.. dus zonder hem geen koekjes. Hij vond ze trouwens ook lekker en heeft ze bijna allemaal opgegeten, geloof me, dat is uniek!
Ellouisa heeft de koekjes met 2 kleuren deeg gemaakt. Ik heb alleen het witte deeg gebruikt maar heb de helft in pure chocolade gedipt. Hmmm..
Het recept van de koekjes zijn dus van Ellouisa, met een kleine twist van de Queens
Steps
1
Done
5 minuten
|
Deeg makenMix de boter (zacht!) met de beide suiker en doe daarna de bloem, eigeel en het zout toe. Mix tot dat je een mooi deegje hebt. |
2
Done
5 minuten
|
SpuitenDoe het deeg in een spuitzak met een redelijk groot spuitmondje. |
3
Done
15 minuten
|
OvenBak de koekjes voor 15 minuten in de oven op 175 graden. Laat daarna afkoelen |
4
Done
5 minuten
|
ChocoladeSmelt de chocolade 'au bain Marie' en dip de koekjes er tot de helft in. Eetsmakelijk! |