Ingredients
-
300 gram Kippendijen
-
2 eetlepel Maizena
-
Flinke scheut Zonnebloem olie
-
Sticky saus
-
Van 1 sinaasappel sinaasappelsap
-
4 eetlepel Bruine suiker
-
2 eetlepel Witte wijn azijn
-
2 eetlepel Soyasaus
-
1 theelepel Knoflookpoeder
-
1/4 theelepel Gember poeder
-
1/4 theelepel Chili poederOf meer
-
1 eetlepel Maizena
-
Extra
-
Rijst
-
1 eetlepel Sesam zaadjes
Directions
Sticky sinaasappel kip!
Oef dit is een gerechtje die je niet mag vergeten, tenminste wij doen dit zeker niet. Denk aan kleverige sinaasappelsaus en krokante kip. Dit dus allemaal samen. Gaat je mond daar nou niet van kwijlen? Het geweldige van dit gerecht is dat het super simpel is. Ook nog eens heel snel gemaakt en dat willen we toch allemaal?!
Nu zullen jullie misschien denken dit heeft toch niks met Italië te maken. Dat klopt helemaal. Vergeet niet dat José 30 jaar gevlogen heeft bij de KLM en een van de vele geweldige bestemmingen was Azië. Op deze wereldse bestemming aten we natuurlijk de lokale gerechten en aten we daar de lekkerste Chinese maaltijden waaronder de sticky sinaasappel kip.
Dit is echt een verzoek nummer van de KLM crew die tijdens de pandemie heel veel Crew favorites hebben aangevraagd. Crew favorites zijn de favoriete gerechtjes die de KLM crew op de bestemmingen eet. Inmiddels staan er al heel veel online met elk een bijpassend verhaal.
Voor dit gerecht heb je kip nodig. Wij hadden nog scharrelkip carbonade in de vriezer maar daar zit nog wel een stukje bot in. Deze hebben we eruit gesneden. Kippendijen zijn handiger en altijd iets malser dan kipfilet.
De saus bestaat uit sinaasappelsap, soyasaus en witte wijn azijn. Natuurlijk met kruiden zoals gember, knoflook en voor de liefhebber wat chili poeder. Bruine suiker voor het zoetje en maizena om alles te binden. Er is geen getover voor nodig want na een paar minuten is de saus ingedikt en kun je krokant gebakken kip er door heen roeren.
Deze waanzinnige zoete sinaasappel kip serveer je met rijst. Wij hadden nog wat courgette en aubergine erbij eigen gebakken voor de extra groenten. Aangezien de rijst samen met de sticky sinaasappel kip waanzinnig lekker was bleef de groenten liggen. Conclusie: je hebt er niks bij nodig.
Dol op Aziatische gerechten probeer eens de Tom kha kai soep. Of de Tom yum kung soep.
Steps
1
Done
4 minuten
|
SausPers een sinaasappel uit en schenk dit door een zeefje zodat de pulp achterblijft. |
2
Done
11 minuten
|
KipSnijd de kippen in kleine stukjes. Wikkel deze door de maïzena en bak de kip goed aan. |
3
Done
|
RijstTerwijl je de kip aan het bakken bent kook je de rijst. |
4
Done
|
SausVerwijder de olie uit de bakpan en dep ietsje droog. |
5
Done
|
Serveren |