0 0
Sticky sinaasappel kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Kippendijen
2 eetlepel Maizena
Flinke scheut Zonnebloem olie
Sticky saus
Van 1 sinaasappel sinaasappelsap
4 eetlepel Bruine suiker
2 eetlepel Witte wijn azijn
2 eetlepel Soyasaus
1 theelepel Knoflookpoeder
1/4 theelepel Gember poeder
1/4 theelepel Chili poeder Of meer
1 eetlepel Maizena
Extra
Rijst
1 eetlepel Sesam zaadjes

Sticky sinaasappel kip

Dol op sticky? Probeer dan snel deze kip!

Cuisine:

Ingredients

  • Sticky saus

  • Extra

Directions

Share

Sticky sinaasappel kip!

Oef dit is een gerechtje die je niet mag vergeten, tenminste wij doen dit zeker niet. Denk aan kleverige sinaasappelsaus en krokante kip. Dit dus allemaal samen. Gaat je mond daar nou niet van kwijlen? Het geweldige van dit gerecht is dat het super simpel is. Ook nog eens heel snel gemaakt en dat willen we toch allemaal?!

Nu zullen jullie misschien denken dit heeft toch niks met Italië te maken. Dat klopt helemaal. Vergeet niet dat José 30 jaar gevlogen heeft bij de KLM en een van de vele geweldige bestemmingen was Azië. Op deze wereldse bestemming aten we natuurlijk de lokale gerechten en aten we daar de lekkerste Chinese maaltijden waaronder de sticky sinaasappel kip.

Dit is echt een verzoek nummer van de KLM crew die tijdens de pandemie heel veel Crew favorites hebben aangevraagd. Crew favorites zijn de favoriete gerechtjes die de KLM crew op de bestemmingen eet. Inmiddels staan er al heel veel online met elk een bijpassend verhaal.
Voor dit gerecht heb je kip nodig. Wij hadden nog scharrelkip carbonade in de vriezer maar daar zit nog wel een stukje bot in. Deze hebben we eruit gesneden. Kippendijen zijn handiger en altijd iets malser dan kipfilet.

De saus bestaat uit sinaasappelsap, soyasaus en witte wijn azijn. Natuurlijk met kruiden zoals gember, knoflook en voor de liefhebber wat chili poeder. Bruine suiker voor het zoetje en maizena om alles te binden. Er is geen getover voor nodig want na een paar minuten is de saus ingedikt en kun je krokant gebakken kip er door heen roeren.

Deze waanzinnige zoete sinaasappel kip serveer je met rijst. Wij hadden nog wat courgette en aubergine erbij eigen gebakken voor de extra groenten. Aangezien de rijst samen met de sticky sinaasappel kip waanzinnig lekker was bleef de groenten liggen. Conclusie: je hebt er niks bij nodig.

Dol op Aziatische gerechten probeer eens de Tom kha kai soep. Of de Tom yum kung soep.

Steps

1
Done
4 minuten

Saus

Pers een sinaasappel uit en schenk dit door een zeefje zodat de pulp achterblijft.
Voeg de soyasaus, witte wijn azijn, gember poeder, knoflookpoeder, chili poeder, bruine suiker en maizena toe.
Mix goed en zet apart.

2
Done
11 minuten

Kip

Snijd de kippen in kleine stukjes. Wikkel deze door de maïzena en bak de kip goed aan.
5 minuten aan elke kant zodat ze lekker bruin en krokant worden.
Daarna schep je de kip uit de pan en laat dit uitlekken op keukenpapier.

3
Done

Rijst

Terwijl je de kip aan het bakken bent kook je de rijst.

4
Done

Saus

Verwijder de olie uit de bakpan en dep ietsje droog.
Schenk hier de saus in en laat deze 1 tot 2 minuten zachtjes inkoken.
Roer de gebakken kip erdoor.

5
Done

Serveren

Serveer de kip met rijst.
Strooi als laatste wat sesamzaadjes en sinaasappelrasp over de kip.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hamburger risotto
previous
Hamburger risotto
Aperol Betty
next
Aperol Betty
hamburger risotto
previous
Hamburger risotto
Aperol Betty
next
Aperol Betty

Add Your Comment