Ingredients
-
500 gram bloem
-
500 ml lauwwarm water
-
10 gram droge gist
-
1 el Suiker
-
1 el zout
-
200 gram olijven
-
10 stuks zongedroogde tomaten
-
1 el Italiaanse kruiden
Directions
Stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten-Supersnel en Zonder Kneden
Ben je op zoek naar een heerlijk borrelbrood dat snel en zonder gedoe op tafel staat? Dan is dit stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten precies wat je zoekt! Dit recept is supersimpel, je hoeft niet te kneden en binnen een kwartier staat je deeg al te rijzen. Ideaal voor een gezellige borrel, een Italiaanse avond of gewoon als versgebakken brood bij de lunch.
Zelf stokbrood bakken: een Franse liefde
Mijn liefde voor vers stokbrood begon in Frankrijk, waar ik een jaar als au pair bij een Amerikaans-Italiaans gezin woonde. Elke dag stond er een knapperig stokbrood op tafel, geserveerd met paté en kaas. Je kunt je voorstellen dat ik niet bepaald lichter terug naar huis ging! Maar één ding bleef: de passie voor zelfgebakken stokbrood. Daarom deel ik vandaag dit makkelijke recept, boordevol mediterrane smaken.
Het mooie van dit recept is dat je geen knedende handen nodig hebt. Je mengt bloem, gist, lauwwarm water, suiker, zout en een scheutje olijfolie tot een deeg en voegt daarna olijven, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Laat het deeg 90 minuten rijzen op een warme plek, verdeel het in tweeën en vorm er stokbroden van. Bak ze in 25 minuten op 240 graden goudbruin en knapperig.
Waar serveer je dit stokbrood bij?
Het moeilijkste aan dit recept is het wachten met aansnijden. Maar geloof me, het is het waard! Dit mediterrane stokbrood heeft eigenlijk niet veel nodig. Een likje goede roomboter of een schaaltje olijfolie met een snufje zeezout is al genoeg. Het is perfect voor bij de borrel, maar ook heerlijk als bijgerecht bij een salade of zelfs als broodplankje met kaas als nagerecht.
Nog meer heerlijk zelfgebakken brood
Ben je net als ik dol op versgebakken brood? Probeer dan ook eens olijfbrood, of ga je zelf zuurdesembrood bakken? Onze recepten zijn zo eenvoudig dat je het meteen wilt proberen. Laat me weten hoe het smaakte!
Steps
1
Done
15 minuten
|
Water gist suiker zoutMeng de gist met lauwwarm water en suiker. Laat dit een 10-15 minuten staan tot het begint te bubbelen. |
2
Done
|
Voeg de helft van de bloem toe en roer door elkaar. |
3
Done
|
Afdekken rijzenDek af met plastic folie, vochtige theedoek of plastic badmuts. |
4
Done
|
BakkenBebloem het werkblad. |
5
Done
25 minuten
|
Oven |
6
Done
|
TipHeb je stokbrood over? Snijd in plakjes en verhit 5 minuten in de Airfryer op 200 graden Celsius. |