• Home
  • Baksels
  • Stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten
0 0
Stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram bloem
500 ml lauwwarm water
10 gram droge gist
1 el Suiker
1 el zout
200 gram olijven
10 stuks zongedroogde tomaten
1 el Italiaanse kruiden

Stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten

Binnen 3 uur een zelf gebakken stokbrood op tafel!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten-Supersnel en Zonder Kneden

Ben je op zoek naar een heerlijk borrelbrood dat snel en zonder gedoe op tafel staat? Dan is dit stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten precies wat je zoekt! Dit recept is supersimpel, je hoeft niet te kneden en binnen een kwartier staat je deeg al te rijzen. Ideaal voor een gezellige borrel, een Italiaanse avond of gewoon als versgebakken brood bij de lunch.

Zelf stokbrood bakken: een Franse liefde

Mijn liefde voor vers stokbrood begon in Frankrijk, waar ik een jaar als au pair bij een Amerikaans-Italiaans gezin woonde. Elke dag stond er een knapperig stokbrood op tafel, geserveerd met paté en kaas. Je kunt je voorstellen dat ik niet bepaald lichter terug naar huis ging! Maar één ding bleef: de passie voor zelfgebakken stokbrood. Daarom deel ik vandaag dit makkelijke recept, boordevol mediterrane smaken.

Het mooie van dit recept is dat je geen knedende handen nodig hebt. Je mengt bloem, gist, lauwwarm water, suiker, zout en een scheutje olijfolie tot een deeg en voegt daarna olijven, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Laat het deeg 90 minuten rijzen op een warme plek, verdeel het in tweeën en vorm er stokbroden van. Bak ze in 25 minuten op 240 graden goudbruin en knapperig.

Waar serveer je dit stokbrood bij?

Het moeilijkste aan dit recept is het wachten met aansnijden. Maar geloof me, het is het waard! Dit mediterrane stokbrood heeft eigenlijk niet veel nodig. Een likje goede roomboter of een schaaltje olijfolie met een snufje zeezout is al genoeg. Het is perfect voor bij de borrel, maar ook heerlijk als bijgerecht bij een salade of zelfs als broodplankje met kaas als nagerecht.

Nog meer heerlijk zelfgebakken brood

Ben je net als ik dol op versgebakken brood? Probeer dan ook eens olijfbrood, of ga je zelf zuurdesembrood bakken?  Onze recepten zijn zo eenvoudig dat je het meteen wilt proberen. Laat me weten hoe het smaakte!

Steps

1
Done
15 minuten

Water gist suiker zout

Meng de gist met lauwwarm water en suiker. Laat dit een 10-15 minuten staan tot het begint te bubbelen.
Voeg het zout toe.

2
Done

Voeg de helft van de bloem toe en roer door elkaar.
Voeg de rest en roer goed.
Roer vervolgens de olijven, (verwijder de pitten), zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden erdoor.

3
Done

Afdekken rijzen

Dek af met plastic folie, vochtige theedoek of plastic badmuts.
Laat 90 minuten rijzen op warmste plek van je huis. ( wij zetten het altijd naast de verwarmingsketel).

4
Done

Bakken

Bebloem het werkblad.
Stort het deeg erop.
Verdeel het deeg in twee stukken en vorm er stokbroden van.
Leg ze op een stokbroodvorm of een bakplaat met bakpapier.

5
Done
25 minuten

Oven

Bak de stokbroden 25 minuten op 240°C, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

6
Done

Tip

Heb je stokbrood over? Snijd in plakjes en verhit 5 minuten in de Airfryer op 200 graden Celsius.
Samen met magor (mascarpone & gorgonzola) een fantastische combinatie!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
amandel cruffins
previous
Amandel cruffins
lasagne van gekarameliseerde ui
next
Lasagne pompoen met gekarameliseerde ui
amandel cruffins
previous
Amandel cruffins
lasagne van gekarameliseerde ui
next
Lasagne pompoen met gekarameliseerde ui

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here