Ingredients
-
1 1x recept voor biscuit
-
1 1x recept voor karamel
-
1 1x recept voor boterscreme
-
Een paar Stroopwafels
Directions
Stroopwafel taart met karamel!
Stroopwafels zijn echt typisch Nederlands. Heel Nederland is er gek op en ook wij kunnen enorm genieten van zo een heerlijk zoet wafeltje. Meestal om gewoon zo op te eten bij de koffie maar ik (Mariëlla) verwerk het ook wel eens in baksels. Check deze stroopwafel cake maar eens. Die wil je gewoon een keer proeven!
Dit keer heb ik er een stroopwafel taart van gemaakt met eem biscuitdeeg, Italian meringue botercreme en karamelsaus. Oh en natuurlijk stukjes stroopwafel!
Het kunnen iets wat lastige onderdelen zijn maar bij ieder recept staan tips om te zorgen dat het jou ook lukt!
Eet deze taart het liefst dezelfde dag. Je kunt hem in de koelkast bewaren maar dan wordt de botercreme wat hard. Het lekkerste is dus om hem dan even te laten liggen op kamertemperatuur.
Steps
1
Done
45 minuten
|
Biscuit makenMaak een keer het recept voor het biscuit deeg en laat deze goed afkoelen. |
2
Done
15 minuten
|
Karamel makenMaak een keer het recept voor de karamel en laat deze ook even afkoelen en in kom. |
3
Done
15 minuten
|
BotercremeMaak een keer het recept voor de botercreme en stop dit in een spuitzak. Leg even in de koelkast. |
4
Done
3 minuten
|
Stroopwafels hakkenHak de stroopwafels in kleine stukjes. Je kunt er 3 fijn hakken. |
5
Done
10 minuten
|
SamenvoegenSnijd het biscuit in de lengte in tweeën. De taart kun je bewaren in de koelkast. |