0 0
Stroopwafel taart met karamel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Stroopwafel taart met karamel

Een echte Hollandse taart!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Stroopwafel taart met karamel!

Stroopwafels zijn echt typisch Nederlands. Heel Nederland is er gek op en ook wij kunnen enorm genieten van zo een heerlijk zoet wafeltje. Meestal om gewoon zo op te eten bij de koffie maar ik (Mariëlla) verwerk het ook wel eens in baksels. Check deze stroopwafel cake maar eens. Die wil je gewoon een keer proeven!

Dit keer heb ik er een stroopwafel taart van gemaakt met eem biscuitdeeg, Italian meringue botercreme en karamelsaus. Oh en natuurlijk stukjes stroopwafel!

Het kunnen iets wat lastige onderdelen zijn maar bij ieder recept staan tips om te zorgen dat het jou ook lukt!

Eet deze taart het liefst dezelfde dag. Je kunt hem in de koelkast bewaren maar dan wordt de botercreme wat hard. Het lekkerste is dus om hem dan even te laten liggen op kamertemperatuur.

 

Steps

1
Done
45 minuten

Biscuit maken

Maak een keer het recept voor het biscuit deeg en laat deze goed afkoelen.
Wanneer deze in de oven staat kun je verder met de karamel

2
Done
15 minuten

Karamel maken

Maak een keer het recept voor de karamel en laat deze ook even afkoelen en in kom.

3
Done
15 minuten

Botercreme

Maak een keer het recept voor de botercreme en stop dit in een spuitzak. Leg even in de koelkast.

4
Done
3 minuten

Stroopwafels hakken

Hak de stroopwafels in kleine stukjes. Je kunt er 3 fijn hakken.

5
Done
10 minuten

Samenvoegen

Snijd het biscuit in de lengte in tweeën.
Smeer hier een laagje botercreme over. Hierop doe je een flinke laag karamelsaus. Doe hier ook alle stroopwafel stukjes op.
Leg het bovenste deel van de biscuit daar boven op.
Nu kun je de top versieren hoe jij hem wilt. Ik heb overal bloemen gespoten met de botercreme. Je kunt hem ook glad maken en extra karamel erover doen.

De taart kun je bewaren in de koelkast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Koude kip salade
previous
Koude kip salade met limoendressing
next
Salade van bloedsinaasappel en venkel
Koude kip salade
previous
Koude kip salade met limoendressing
next
Salade van bloedsinaasappel en venkel

Add Your Comment