Ingredients
-
200 gr Boter
-
150 gr Donkere basterd suiker
-
200 gr Bloem
-
1 tl Vanille extract
-
4 eieren
-
2 tl Bakpoeder
-
Een shotje / scheut Likeur 43
-
1 citroen Citroen rasp
-
Een snuf Zout
-
4 Stroopwafels
Directions
Stroopwafelcake met likeur 43!
Ik geloof niet dat veel mensen dit mee maken maar ik (Mariëlla) had laatst een aantal stroopwafels over die al een tijdje in de kast lagen.. Die moesten gewoon op en ik bedacht me om ze te verwerken in een cake. Mijn bitterkoekjes cake met amaretto is heerlijk en het leek mij lekker om dit recept te gebruiken alleen dan met andere koekjes en likeur. Likeur 43 past namelijk erg goed bij de karamelsmaak van de stroopwafels. En ja hoor.. Het cakeje was een ware hit!
Mijn tip om de cake zo mooi hoog te krijgen? Gewoon een kleine cake vorm gebruiken van 20 cm. Hierdoor heb je genoeg beslag om hem zo hoog te maken. Dit vind ik er namelijk altijd veel mooier uit zien dan die dunnere plakjes. Tja het zal even lekker zijn maar het oog wilt ook wat toch? 🙂
Steps
1
Done
5 minuten
|
MixenMix de donkere bastardsuiker met de boter, vanille en het zout tot je een romig mengsel hebt. Dit kan best eventjes duren. Daarna kun je een voor een de eieren erbij doen. Wacht met een nieuw eitje tot de andere volledig is opgenomen in het beslag. Voeg daarna de scheut Likeur 43 toe. |
2
Done
2 minuten
|
Beslag makenVoeg de bloem, bakpoeder en de rasp van 1 citroen toe en roer tot alles goed gemixt is. |
3
Done
3 minuten
|
StroopwafelsHak de stroopwafels in kleine stukjes met een mes en roer dit nog kort door het beslag. |
4
Done
2 minuten
|
BakblikVet een bakblik in of doe er wat bakpapier in. Giet daarna het beslag in de cake vorm. Je kunt nog wat extra stukjes koek bovenop doen. |
5
Done
65 minuten
|
OvenBak de cake in de oven voor 60/65 minuten op 160 graden. Doe de oven tussendoor niet open, dan zakt de cake in. Laat de cake afkoelen voordat je hem gaat serveren. |
2 Comments Hide Comments
Wat lijkt me dit een lekker recept. Hoeveel bloem heb je gebruikt? Ik kan het niet terug vinden in de ingredienten lijst.
Oeps! 200 gram, staat er nu bij!
Geniet ervan!