0 0
Stroopwafelcake met likeur 43

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr Boter
150 gr Donkere basterd suiker
200 gr Bloem
1 tl Vanille extract
4 eieren
2 tl Bakpoeder
Een shotje / scheut Likeur 43
1 citroen Citroen rasp
Een snuf Zout
4 Stroopwafels

Stroopwafelcake met likeur 43

Een cake met heerlijke diepe smaken

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Stroopwafelcake met likeur 43!

Ik geloof niet dat veel mensen dit mee maken maar ik (Mariëlla) had laatst een aantal stroopwafels over die al een tijdje in de kast lagen.. Die moesten gewoon op en ik bedacht me om ze te verwerken in een cake. Mijn bitterkoekjes cake met amaretto is heerlijk en het leek mij lekker om dit recept te gebruiken alleen dan met andere koekjes en likeur. Likeur 43 past namelijk erg goed bij de karamelsmaak van de stroopwafels. En ja hoor.. Het cakeje was een ware hit!

Mijn tip om de cake zo mooi hoog te krijgen? Gewoon een kleine cake vorm gebruiken van 20 cm. Hierdoor heb je genoeg beslag om hem zo hoog te maken. Dit vind ik er namelijk altijd veel mooier uit zien dan die dunnere plakjes. Tja het zal even lekker zijn maar het oog wilt ook wat toch? 🙂

 

Steps

1
Done
5 minuten

Mixen

Mix de donkere bastardsuiker met de boter, vanille en het zout tot je een romig mengsel hebt. Dit kan best eventjes duren. Daarna kun je een voor een de eieren erbij doen. Wacht met een nieuw eitje tot de andere volledig is opgenomen in het beslag. Voeg daarna de scheut Likeur 43 toe.
Verwarm de oven tot 160 graden.

2
Done
2 minuten

Beslag maken

Voeg de bloem, bakpoeder en de rasp van 1 citroen toe en roer tot alles goed gemixt is.

3
Done
3 minuten

Stroopwafels

Hak de stroopwafels in kleine stukjes met een mes en roer dit nog kort door het beslag.

4
Done
2 minuten

Bakblik

Vet een bakblik in of doe er wat bakpapier in. Giet daarna het beslag in de cake vorm. Je kunt nog wat extra stukjes koek bovenop doen.

5
Done
65 minuten

Oven

Bak de cake in de oven voor 60/65 minuten op 160 graden. Doe de oven tussendoor niet open, dan zakt de cake in. Laat de cake afkoelen voordat je hem gaat serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mandarijn ontbijttaartje
previous
Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn
Mandarijnen cake
next
Mandarijn amandel cake
Mandarijn ontbijttaartje
previous
Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn
Mandarijnen cake
next
Mandarijn amandel cake

2 Comments Hide Comments

Wat lijkt me dit een lekker recept. Hoeveel bloem heb je gebruikt? Ik kan het niet terug vinden in de ingredienten lijst.

Add Your Comment