0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Banketbakkersroom
50 gram Fijne kristalsuiker
2 zakjes a 16 gram Vanille suiker
3 Ei geel
30 gram Bloem
350 ml Melk
Super snel fruit taartje

Super snel fruit taartje

De snelste taart ooit!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Banketbakkersroom

Directions

Share

Super snel fruit taartje!

We weten allemaal dat Ik (Mariëlla) tot rust komt van bakken. Veel mensen vinden het een heel opgave om een taart in elkaar te flansen. Ik kan hier van genieten. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan, te meten en wegen, en er iets moois van te maken. Bakken is een precisie werkje, het kan misgaan wanneer je verkeerde verhoudingen gebruikt. Daarom snap ik dat het voor veel mensen een heel gedoe is en al helemaal dat mensen met kids niet de hele zondag in de keuken willen staan..

Daarom vandaag eens een mega snel receptje! Wij kregen in de FoodieBox van Kroon op het werk en leuk kant en klaar taart bodempje. Echt mega handig voor de drukke mensen, of mensen die gewoon niet van bakken houden. Omdat ik het wel leuk vind om er nog iets zelfgemaakts bij te maken heb ik mijn eigen banketbakkersroom gemaakt, maar zelfs dit is tegenwoordig kant en klaar te koop in vele supermarkten! Koop er direct een stapel heerlijk vers fruit bij en je hebt een taartje klaar staan binnen 10 minuten. Heel handig, en het is ook nog eens lekker!

Wil je net als ik toch iets zelf maken? gebruik dan het recept hieronder voor de banketbakkersroom en smeer dit, na het afkoelen, op het taartje. Qua fruit heb ik aardbeien, frambozen en blauwe bessen gebruikt. Maar je kunt het ook eens anders aanpakken en fruit gebruiken zoals nectarines, perziken, of pruimen. Ook heel lekker, alleen niet in elk seizoen te koop.

Lust je geen banketbakkersroom? Dan kun je ook een vulling maken van slagroom. We hebben zelfs een recept online van chocolade banketbakkersroom!

Hoe ga jij dit snelle taartje met fruit klaar maken?

Steps

1
Done
20 minuten

Banketbakkersroom

Klopt de ei gelen met de vanille suiker, kristalsuiker en de bloem.
Zet de melk op in een pannetje met dikke bodem.
Zodra het begint te koken voeg je heel langzaam, al roerend, wat van de melk in het suiker mengsel.
Wanneer alles mooi bij elkaar is, giet je het mengsel terug in de pan en laat je het zachtjes inkoken.
Wanneer het een dikke vla is kun je het van het vuur halen.
Laat goed afkoelen, ik zet het vaak even buiten, met folie erover. Zorg dat de folie de banketbakkersroom raakt, dan komen er geen vellen op!

2
Done
5 minuten

Taartje maken

Snijd al het fruit wat je wilt gebruiken in stukken.
Pak de taart bodem en smeer de banketbakkersroom op de bodem.
Daarna mag al het fruit erop.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Plaatpizza met courgette en aubergine
previous
Plaatpizza met aubergine en courgette
zoete aardappel en courgette hasselbeck
next
Zoete aardappel en courgette hasselback
Plaatpizza met courgette en aubergine
previous
Plaatpizza met aubergine en courgette
zoete aardappel en courgette hasselbeck
next
Zoete aardappel en courgette hasselback

Add Your Comment