Ingredients
-
2 grof gesneden plakken boerenbrood
-
4 plakjes gerookte zalm
-
Paar blaadjes Botersla
-
2 eetlepel kappertjes
-
3 stuks radijs
-
Scheut zonnebloemolie
-
Saus
-
Bakje crème fraiche
-
Peterselie en tijm verse Italiaanse kruiden
-
Naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel citroensap
Directions
Super zalm sandwich!
Dat wij van lekker eten houden dat weten jullie ongetwijfeld, en een van onze lievelings maaltijden is de lunch. Een heerlijke lunch kan ook gewoon heel snel gemaakt worden en dat geldt zeker voor deze verrukkelijke sandwiches met zalm. De voorwaarde is het heerlijkste zelf gesneden brood, super zachte botersla en een mooi stuk gerookte zalm.
Omdat Mariëlla geen mayonaise lust hebben we crème fraiche met verse kruiden en citroen gemengd voor een heerlijke frisse’s spread. De gepofte kappertjes maken het helemaal af.
Hebben jullie wel eens gepofte kappertjes gemaakt?
Pssst…er is een Reels filmpje van!
Steps
1
Done
2 minuten
|
SausMeng crème fraiche met twee eetlepel citroensap, vers gesneden kruiden en zout en peper naar smaak. |
2
Done
5 minuten
|
Kappertjes poffenSpoel de kappertjes af met koud water. Laat ze goed uitlekken en drogen op keukenpapier. |
3
Done
2 minuten
|
Sla en radijsWas de botersla goed. Snijd het nerfje eruit. Was de radijs en snijd deze in hele dunne plakjes. |
4
Done
2 minuten
|
Sandwich makenNeem het lekkerste brood, smeer daar een laag van de saus op. Maak een mooie boterham samen met gerookte zalm, botersla, gesneden radijsjes en de gepofte kappertjes. |