0 1
Zachte taco met crispy chicken, guacamole, mango en sla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Crispy chicken
1 Limoen
300 gram Kipfilets
1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
3 eetlepels Olijfolie
Guacamole
1 zakje Santa Maria Dipmix Guacomole
2 Avocado
100 ml Zure room
Extra voor tortilla’s
1 verpakking Santa Maria Tortilla Original
1 krop Romeinse sla
1 zakje Mango
5 takjes Peterselie
2 Maïskolven Voorgekookt
2 Maïskolven Voorgekookt
2 takjes Peterselie
Scheutje Olijfolie
50 gram Feta

Zachte taco met crispy chicken, guacamole, mango en sla

Makkelijk en lekker uit de Tex Mex keuken.

Ingredients

  • Crispy chicken

  • Guacamole

  • Extra voor tortilla’s

Directions

Share

Tex Mex: Zachte taco met crispy chicken, guacamole, mango en sla!

Wij houden van verrassingen! Dat is ook een van de redenen dat wij veel internationaal koken en graag verschillende wereldkeukens uitproberen. Toen Mariëlla vorig jaar mee mocht vliegen naar Mexico hebben wij samen erg genoten van de Tex Mex keuken. We zijn bij leuke locale tentjes geweest waar we de lekkerste zelfgemaakte gerechten konden proeven.

Toen Santa Maria ons vroeg om de verrassende en kleurrijke Tex Mex keuken te ontdekken hoefden wij niet lang na te denken.. Natuurlijk wilden wij dat! De Tex Mex keuken is namelijk super geschikt om gezellig én lekker samen eten te delen.

We ontvingen een mooie Verrasbox vol met lekkers! Tortilla’s, Nacho Chips, Chunky Wrap Salsa en verschillende mixjes zoals bijvoorbeeld de Dip Mix Guacamole. Veelzijdige ingrediënten waarmee je natuurlijk heel veel lekkere gerechten kunt maken. Wij kozen uiteindelijk voor het volgende recept;

zachte taco’s met crispy chicken, guacamole, mango en sla. En wat waren ze lekker! Normaal eten wij crispy chicken als side-dish, maar nog nooit eerder combineerden we het in een taco. Verrassend lekker als je het ons vraagt!  En perfect op smaak te brengen met de Crispy Chicken Seasoning Mix.  Met deze mix kun je krokante kip uit de oven maken en bovendien maakt de mix de kip extra smaakvol met kruiden als oregano, milde chili, knoflook en komijn. Natuurlijk hoort er guacamole op een taco en topten we het geheel af met wat frise mango en sla. Een heerlijk en kleurrijk Tex Mex gerecht!

Dit recept maak je verrassend snel. De kip hoeft namelijk maar 20 minuten in de oven en de guacamole is super makkelijk te maken. Vervolgens beleg je de taco’s en dan  heerlijk smikkelen. Wij hebben onze Italiaanse man/vader verrast met dit gerechtje. Hij eet normaal het liefst elke dag pasta maar van dit gerecht werd hij gelukkig ook erg blij. Missie geslaagd;)

Wij zijn fan!

 

Wil jij deze crispy chicken taco’s ook maken of zou jij een ander verrassend Tex Mex recept willen creeëen? Dat kan! Wij mogen namelijk 5x een Santa Maria Verrrassbox weggeven!

Jij kunt deze Verrasbox winnen door:

  • Ons (@cookingqueensnl) en @santamarianl te volgen op Instagram
  • Onder onze Instagrampost iemand te taggen die jij wilt verrassen met een Tex Mex gerecht en ons te vertellen waarom je deze persoon wilt verrassen.
  • Deze winactie te delen in jouw Instagram story om extra kans te maken!

De winnaars worden op  25 augustus bekend gemaakt!

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Kip

Snijd de kipfilets in gelijke reepjes.
Pers een halve limoen uit over de reepjes.

2
Done
225 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 225 graden.

3
Done
2 minuten

Crispy Seasoning Chicken mix

Voeg de olijfolie bij de crispy Seasoning mix en roer goed door elkaar.
Verdeel de mix over de kip reepjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

4
Done
20 minuten

Oven

Bak de kipreepjes in de oven, ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

5
Done
2 minuten

Dip Mix Guacamole

Snijd de avocado door midden, haal pit eruit.
Zet horizontale en verticale lijntjes met een scherp mes in de avocado, zodat je er met een lepel mooie blokjes uitschept.
Doe alle blokjes in een schaal en voeg de Dip Mix Guacamole toe.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar en als laatste roer tot slot de zure room er doorheen
Zet dit 10 minuten in de koelkast.

6
Done

Mango en sla

Schil je mango en snijd in mooie reepjes.
Was je Romeinse sla blaadjes.

7
Done
15 minuten

Maïskolven

Leg je gekookte maïskolven op de BBQ
Keer ze regelmatig om, totdat ze mooi gaar en licht aangebrand zijn.
Schenk er wat olijfolie en strooi tot slot wat fetakaas en fijngesneden peterselie over de maiskolven

8
Done
5 minuten

Tortilla's vullen

Leg 4 tortilla vellen op je werkblad en smeer ze in met een laag guacamole mix. Leg daarop een blaadje sla, krokante kip en mango.

9
Done
2 minuten

Serveren

Vouw de tortilla’s dubbel en leg ze op een mooi bord of nog leuker in een tortilla/taco houder.
Strooi er wat fijngesneden peterselie over en wat limoensap. Leg de mais erbij en wat extra limoen partjes.
Eet smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pappa al pomodoro
previous
Toscaanse tomaten broodsoep
Cacio e Pepe Pasta
next
Strangozzi pasta met Cacio e Pepe
Pappa al pomodoro
previous
Toscaanse tomaten broodsoep
Cacio e Pepe Pasta
next
Strangozzi pasta met Cacio e Pepe

Add Your Comment