Ingredients
-
Crispy chicken
-
1 Limoen
-
300 gram Kipfilets
-
1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
-
3 eetlepels Olijfolie
-
Guacamole
-
1 zakje Santa Maria Dipmix Guacomole
-
2 Avocado
-
100 ml Zure room
-
Extra voor tortilla’s
-
1 verpakking Santa Maria Tortilla Original
-
1 krop Romeinse sla
-
1 zakje Mango
-
5 takjes Peterselie
-
2 MaïskolvenVoorgekookt
-
2 MaïskolvenVoorgekookt
-
2 takjes Peterselie
-
Scheutje Olijfolie
-
50 gram Feta
Directions
Tex Mex: Zachte taco met crispy chicken, guacamole, mango en sla!
Wij houden van verrassingen! Dat is ook een van de redenen dat wij veel internationaal koken en graag verschillende wereldkeukens uitproberen. Toen Mariëlla vorig jaar mee mocht vliegen naar Mexico hebben wij samen erg genoten van de Tex Mex keuken. We zijn bij leuke locale tentjes geweest waar we de lekkerste zelfgemaakte gerechten konden proeven.
Toen Santa Maria ons vroeg om de verrassende en kleurrijke Tex Mex keuken te ontdekken hoefden wij niet lang na te denken.. Natuurlijk wilden wij dat! De Tex Mex keuken is namelijk super geschikt om gezellig én lekker samen eten te delen.
We ontvingen een mooie Verrasbox vol met lekkers! Tortilla’s, Nacho Chips, Chunky Wrap Salsa en verschillende mixjes zoals bijvoorbeeld de Dip Mix Guacamole. Veelzijdige ingrediënten waarmee je natuurlijk heel veel lekkere gerechten kunt maken. Wij kozen uiteindelijk voor het volgende recept;
zachte taco’s met crispy chicken, guacamole, mango en sla. En wat waren ze lekker! Normaal eten wij crispy chicken als side-dish, maar nog nooit eerder combineerden we het in een taco. Verrassend lekker als je het ons vraagt! En perfect op smaak te brengen met de Crispy Chicken Seasoning Mix. Met deze mix kun je krokante kip uit de oven maken en bovendien maakt de mix de kip extra smaakvol met kruiden als oregano, milde chili, knoflook en komijn. Natuurlijk hoort er guacamole op een taco en topten we het geheel af met wat frise mango en sla. Een heerlijk en kleurrijk Tex Mex gerecht!
Dit recept maak je verrassend snel. De kip hoeft namelijk maar 20 minuten in de oven en de guacamole is super makkelijk te maken. Vervolgens beleg je de taco’s en dan heerlijk smikkelen. Wij hebben onze Italiaanse man/vader verrast met dit gerechtje. Hij eet normaal het liefst elke dag pasta maar van dit gerecht werd hij gelukkig ook erg blij. Missie geslaagd;)
Wij zijn fan!
Wil jij deze crispy chicken taco’s ook maken of zou jij een ander verrassend Tex Mex recept willen creeëen? Dat kan! Wij mogen namelijk 5x een Santa Maria Verrrassbox weggeven!
Jij kunt deze Verrasbox winnen door:
- Ons (@cookingqueensnl) en @santamarianl te volgen op Instagram
- Onder onze Instagrampost iemand te taggen die jij wilt verrassen met een Tex Mex gerecht en ons te vertellen waarom je deze persoon wilt verrassen.
- Deze winactie te delen in jouw Instagram story om extra kans te maken!
De winnaars worden op 25 augustus bekend gemaakt!
Steps
1
Done
5 minuten
|
KipSnijd de kipfilets in gelijke reepjes. |
2
Done
225 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 225 graden. |
3
Done
2 minuten
|
Crispy Seasoning Chicken mixVoeg de olijfolie bij de crispy Seasoning mix en roer goed door elkaar. |
4
Done
20 minuten
|
OvenBak de kipreepjes in de oven, ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn. |
5
Done
2 minuten
|
Dip Mix GuacamoleSnijd de avocado door midden, haal pit eruit. |
6
Done
|
Mango en slaSchil je mango en snijd in mooie reepjes. |
7
Done
15 minuten
|
Maïskolven |
8
Done
5 minuten
|
Tortilla's vullenLeg 4 tortilla vellen op je werkblad en smeer ze in met een laag guacamole mix. Leg daarop een blaadje sla, krokante kip en mango. |
9
Done
2 minuten
|
ServerenVouw de tortilla’s dubbel en leg ze op een mooi bord of nog leuker in een tortilla/taco houder. |