Ingredients
-
1 Sjalot
-
2 tenen knoflook
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
1/2 theelepel chilipoederOf flakes
-
Scheutje Olijfolie
-
125 ml SlagroomHoudbare slagroom is altijd lekker vet
-
1/2 blokje groentenbouillon
-
300 ml heet water
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
10 zongedroogde tomaatjes
-
10 blaadjes verse basilicum
-
10 kleine tomaatjesOptioneel
-
200 gram Pasta
Directions
Tagliatelle in tomaten roomsaus!
Dat jullie van roomsaus houden dat hebben we gemerkt met de verrukkelijke kip ‘Marry Me’. Deze zacht gegaarde kip dreef in een fantastische romige saus met zongedroogde tomaatjes. Een waanzinnige smaakexplosie en door vele al gemaakt. Tja, daar doen we het voor. We worden er blij van wanneer iedereen thuis van onze recepten kunnen genieten!
De tagliatelle in tomaten roomsaus van vandaag is een heerlijk vervolg. We weten dat veel van onze volgers liever vegetarische eten dus dit keer een net zo lekkere saus. Zonder vlees! Wij slaan ook regelmatig het vlees over en genieten dan net zo. De saus is super eenvoudig te maken en geloof ons, wij staan ook niet elke dag uren te kokkerellen. Heb je na het werk nog tien minuten over? Ga dan voor deze tagliatelle!
Het enige wat je doet is een sjalotje samen met wat knoflook en kruiden fruiten in de olijfolie. Afblussen met wat bouillon en een eetlepel tomatenpuree. We gaan voor romig dus mag er room en een handje geraspte parmezaanse kaas bij. Natuurlijk fijngesneden zongedroogde tomaatjes en kleine kerstomaatjes. Terwijl de saus langzaam pruttelt kook je de pasta. Wij gebruiken tagliatelle maar elke willekeurige pasta is prima. Als we goed op de klok kijken eet je dus binnen een half uurtje. Prima toch op pasta friday!!
Zin in een andere lekkere romige pasta probeer de tagliatelle al limone eens. Romige kip met paddenstoelen is gebaseerd op de pasta of kip uit het KLM vliegtuig waar José dertig jaar lang pasta of kip serveerde. Wat ook heerlijk is is natuurlijk onze klassieke pasta carbonara. En ja deze is zonder room maar met ei en kaas. Eentje die heel makkelijk te maken is het en echt niet ingewikkeld. Wij zeggen snel proberen zodat jij ook dit fantastische gerechtje thuis kunt eten.
Oja een vraag die vaak gesteld wordt is welke droge pasta we vaak kopen. Dit is De Cecco (nospon)
Steps
1
Done
4 minuten
|
Sjalot, knoflook en kruidenSnijd de sjalot en knoflook fijn. |
2
Done
20 minuten
|
Tomaten puree en bouillonLaat een half bouillonblokje oplossen in heet water. |
3
Done
|
PastaKook de pasta met wat zout. |