0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Sjalot
2 tenen knoflook
1 theelepel Italiaanse kruiden
1/2 theelepel chilipoeder Of flakes
Scheutje Olijfolie
125 ml Slagroom Houdbare slagroom is altijd lekker vet
1/2 blokje groentenbouillon
300 ml heet water
1 eetlepel Tomaten puree
Handje geraspte parmezaanse kaas
10 zongedroogde tomaatjes
10 blaadjes verse basilicum
10 kleine tomaatjes Optioneel
200 gram Pasta
Tagliatelle in tomaten roomsaus

Tagliatelle in tomaten roomsaus

De lekkerste en makkelijkste romige pasta saus!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Tagliatelle in tomaten roomsaus!

Dat jullie van roomsaus houden dat hebben we gemerkt met de verrukkelijke kip ‘Marry Me’. Deze zacht gegaarde kip dreef in een fantastische romige saus met zongedroogde tomaatjes.  Een waanzinnige smaakexplosie en door vele al gemaakt. Tja, daar doen we het voor. We worden er blij van wanneer iedereen thuis van onze recepten kunnen genieten!

De tagliatelle in tomaten roomsaus van vandaag is een heerlijk vervolg. We weten dat veel van onze volgers liever vegetarische eten dus dit keer een net zo lekkere saus. Zonder vlees! Wij slaan ook regelmatig het vlees over en genieten dan net zo. De saus is super eenvoudig te maken en geloof ons, wij staan ook niet elke dag uren te kokkerellen. Heb je na het werk nog tien minuten over? Ga dan voor deze tagliatelle!

Het enige wat je doet is een sjalotje samen met wat knoflook en kruiden fruiten in de olijfolie. Afblussen met wat bouillon en een eetlepel tomatenpuree. We gaan voor romig dus mag er room en een handje geraspte parmezaanse kaas bij. Natuurlijk fijngesneden zongedroogde tomaatjes en kleine kerstomaatjes. Terwijl de saus langzaam pruttelt kook je de pasta. Wij gebruiken tagliatelle maar elke willekeurige pasta is prima. Als we goed op de klok kijken eet je dus binnen een half uurtje. Prima toch op pasta friday!!

Zin in een andere lekkere romige pasta probeer de tagliatelle al limone eens. Romige kip met paddenstoelen is gebaseerd op de pasta of kip uit het KLM vliegtuig waar José dertig jaar lang pasta of kip serveerde. Wat ook heerlijk is is natuurlijk onze klassieke pasta carbonara. En ja deze is zonder room maar met ei en kaas. Eentje die heel makkelijk te maken is het en echt niet ingewikkeld. Wij zeggen snel  proberen zodat jij ook dit fantastische gerechtje thuis kunt eten.

Oja een vraag die vaak gesteld wordt is welke droge pasta we vaak kopen. Dit is De Cecco (nospon)

 

 

 

Steps

1
Done
4 minuten

Sjalot, knoflook en kruiden

Snijd de sjalot en knoflook fijn.
Fruit dit Zach aan in scheutje olijfolie of roomboter samen met de Italiaanse kruiden, chili poeder.

2
Done
20 minuten

Tomaten puree en bouillon

Laat een half bouillonblokje oplossen in heet water.
Roer de tomatenpuree erdoor en blus af met de bouillon.
Nu mag de slagroom en Parmezaanse kaas erdoor.
Wij gebruiken altijd pakjes houdbare slagroom omdat het vetpercentage wat hoger is voor extra romige saus.
Als laatste voeg je de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes en basilicum blaadjes door. Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Als extra optie mogen er gehalveerde kers tomaatjes door.
Nog even zachtjes laten pruttelen en je saus wordt langzaam dikker een romiger.

3
Done

Pasta

Kook de pasta met wat zout.
Roer de gekookte pasta door de saus.
Serveer met wat extra parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aardappelschillen chips
previous
Chips van aardappelschillen
Amarena koekjes
next
Amarena koekjes
Aardappelschillen chips
previous
Chips van aardappelschillen
Amarena koekjes
next
Amarena koekjes

Add Your Comment