0 0
Tarta Santiago

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
200 gr Bloem
125 gr Fijne kristalsuiker
1 Eieren
Een scheutje Koud water
0,5 tl Kaneel
Beslag
4 Eieren
200 gr Amandelmeel
250 gr Fijne kristalsuiker
1 tl Kaneel
1 citroen CItroen rasp
0,5 sinaasappel Sinaasappel rasp

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta Santiago

Een super lichtige en smaakvolle cake!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Beslag

Directions

Share

Tarta Santiago!

Deze heerlijke Spaanse amandeltaart wordt traditie getrouw gegeten op 3 koningen. Er zijn varianten met een koekbodem en zonder bodem. Ik (Mariëlla) had deze taart al een tijdje op mijn to bake lijstje en moest hem natuurlijk dit jaar bakken! Ik heb de versie gemaakt met lekkere koekbodem.

De taart kenmerkt zich door het kruis van Santiago. Ik heb het kruis nagemaakt en uitgeknipt maar helaas lukte het niet goed om een afdruk te krijgen op de taart met poedersuiker. Maar goed, zonder kruis smaakt hij net zo lekker!

De taart is heel luchtig omdat het gemaakt is met vrijwel alleen luchtig eiwit en amandelmeel. De taart heeft een kaneel smaak in combinatie met citroen en sinaasappel schil.

Een erg lekkere taart die ook top smaak op de andere dagen dan 3 koningen

Steps

1
Done
5 minuten

Deeg maken

Meng de bloem, suiker, het ei, kaneel en een scheutje water met elkaar. Kneed goed tot dat je een compact deegje hebt. Dit kan even duren omdat je alleen ei gebruik en geen boter. Dit maakt de taart de echte klassieke Tarta Santiago.
Wanneer je deeg iets te droog is kun je extra water toevoegen tot dat alles goed pakt.
Omdat je geen boter gebruikt hoeft het deeg niet te rusten.

2
Done
5 minuten

Beslag maken

Splits de eigelen van de eiwitten. Klopt de eiwitten met een keukenmachine. Voeg langzaam de helft van het suiker toe.
Ondertussen mix je de andere helft van het suiker met de eigelen. Klopt dit met een garde tot een luchtig mengsel.

3
Done
5 minuten

Meel

Voeg nu het kaneel en amandelmeel toe en roer goed. Ook kun je nu de rasp van een hele citroen en halve sinaasappel toevoegen.

4
Done
2 minuten

Mengen

Wanneer ook de eiwitten mooi luchtig zijn voeg je een klein beetje eiwit toe aan het eigeel/meel mengsel.
Wanneer dit goed is opgenomen voeg je weer beetje bij beetje al het eiwit toe. Roer niet teveel. Dan zal het luchtige verdwijnen.

5
Done
30 minuten

Oven

Vet een cake vorm in.
Rol het deeg voor de bodem uit en plaats dit op de bodem. (De zijkanten hoeven niet)
Giet nu het luchtige beslag erover.
Plaatst de cake in het midden van de oven en bak voor 30 minuten op 190 graden.

6
Done
2 minuten

Serveren

Laat de cake afkoelen.
Knip het vormpje van het kruis uit en plaatst deze op het midden van de cake. Bestrooi nu aardig wat poedersuiker erover en verwijder het vormpje.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Groene smoothie
previous
Groene gezonde smoothie
Linguine met citroen en parmezaan
next
Linguine met courgette en citroen
Groene smoothie
previous
Groene gezonde smoothie
Linguine met citroen en parmezaan
next
Linguine met courgette en citroen

Add Your Comment