Ingredients
-
Deeg
-
200 gr bloem
-
125 gr fijne kristalsuiker
-
1 eieren
-
Een scheutje Koud water
-
0,5 tl Kaneel
-
Beslag
-
4 eieren
-
200 gr Amandelmeel
-
250 gr fijne kristalsuiker
-
1 tl Kaneel
-
1 citroen citroenrasp
-
0,5 sinaasappel sinaasappel rasp
Directions
Tarta Santiago!
Deze heerlijke Spaanse amandeltaart wordt traditie getrouw gegeten op 3 koningen. Er zijn varianten met een koekbodem en zonder bodem. Ik (Mariëlla) had deze taart al een tijdje op mijn to bake lijstje en moest hem natuurlijk dit jaar bakken! Ik heb de versie gemaakt met lekkere koekbodem.
De taart kenmerkt zich door het kruis van Santiago. Ik heb het kruis nagemaakt en uitgeknipt maar helaas lukte het niet goed om een afdruk te krijgen op de taart met poedersuiker. Maar goed, zonder kruis smaakt hij net zo lekker!
De taart is heel luchtig omdat het gemaakt is met vrijwel alleen luchtig eiwit en amandelmeel. De taart heeft een kaneel smaak in combinatie met citroen en sinaasappel schil.
Een erg lekkere taart die ook top smaak op de andere dagen dan 3 koningen
Steps
1
Done
5 minuten
|
Deeg makenMeng de bloem, suiker, het ei, kaneel en een scheutje water met elkaar. Kneed goed tot dat je een compact deegje hebt. Dit kan even duren omdat je alleen ei gebruik en geen boter. Dit maakt de taart de echte klassieke Tarta Santiago. |
2
Done
5 minuten
|
Beslag makenSplits de eigelen van de eiwitten. Klopt de eiwitten met een keukenmachine. Voeg langzaam de helft van het suiker toe. |
3
Done
5 minuten
|
MeelVoeg nu het kaneel en amandelmeel toe en roer goed. Ook kun je nu de rasp van een hele citroen en halve sinaasappel toevoegen. |
4
Done
2 minuten
|
MengenWanneer ook de eiwitten mooi luchtig zijn voeg je een klein beetje eiwit toe aan het eigeel/meel mengsel. |
5
Done
30 minuten
|
OvenVet een cake vorm in. |
6
Done
2 minuten
|
ServerenLaat de cake afkoelen. Eetsmakelijk! |