Ingredients
-
300 gram Thaise kleefrijst
-
300 ml KokosroomKokosmelk kan ook maar kokos Cream is lekkerder
-
50 gram Suiker
-
1 Mango
-
Flinke snuf Zout
-
Saus
-
100 ml Kokosroom
-
Snufje Zout
Directions
Thaise Mango sticky Rice!
Voor vele recepten is het een eerste keer, net zoals vandaag de Mango sticky Rice uit Thailand. Een echte Crew Favorite.
Wat ben ik vaak in Bangkok geweest, en wat een heerlijke herinneringen heb ik daaraan. Het vroegere KLM hotel Baan Thara in Bangkok waar we met alle crews zaten, en toen al een all inclusive was. Je uniform ging daar de was in en je schoenen stonden gepoetst bij de deur. Tja dat was echt superluxe en altijd een feest.
Ook de heerlijke massages hoorde erbij en het vele lekkere eten op Koh san road zoals dit nagerecht. Helaas ook de wat minder leuke dingen gezien zoals het sex tourisme op Patpong Night Market. ?
Voor dit super Thaise nagerecht heb je de Thaise kleefrijst nodig. Dit kun je vinden bij de Toko. Samen met kokosroom en mango ga je smullen.
Steps
1
Done
6 uur
|
RijstHeel belangrijk is dat je de rijst heel goed wast, flink spoelen zodat het rest water bijna helder is. |
2
Done
15 minuten
|
Rijst kokenHeb je een rijstkoker is dat handig. |
3
Done
5 minuten
|
KokenWanneer de rijst staat te stomen roer de room met suiker in een pannetje aan de kook. |
4
Done
|
afkoelenVoeg de rijst bij het room en roer goed door, laat het afkoelen. |
5
Done
|
ServerenServeer je rijst met Mango en wat room. |