0 0
Thaise Mango sticky Rice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Thaise kleefrijst
300 ml Kokosroom Kokosmelk kan ook maar kokos Cream is lekkerder
50 gram Suiker
1 Mango
Flinke snuf Zout
Saus
100 ml Kokosroom
Snufje Zout

Thaise Mango sticky Rice

Het lekkerste toetje uit Thailand

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Saus

Directions

Share

Thaise Mango sticky Rice!

Voor vele recepten is het een eerste keer, net zoals vandaag de Mango sticky Rice uit Thailand. Een echte Crew Favorite.

Wat ben ik vaak in Bangkok geweest, en wat een heerlijke herinneringen heb ik daaraan.  Het vroegere KLM hotel Baan Thara in Bangkok waar we met alle crews zaten, en toen al een all inclusive was. Je uniform ging daar de was in en je schoenen stonden gepoetst bij de deur. Tja dat was echt superluxe en altijd een feest.

Ook de heerlijke massages hoorde erbij  en het vele lekkere eten op Koh san road  zoals dit nagerecht. Helaas ook de wat minder leuke dingen gezien zoals het sex tourisme op Patpong Night Market. ?

Voor dit super Thaise nagerecht heb je de Thaise kleefrijst nodig. Dit kun je vinden bij de Toko. Samen met kokosroom en mango ga je smullen.

 

Steps

1
Done
6 uur

Rijst

Heel belangrijk is dat je de rijst heel goed wast, flink spoelen zodat het rest water bijna helder is.
Minimaal 6 uur laten staan in koud water.
Ik heb het een nachtje laten staan.

2
Done
15 minuten

Rijst koken

Heb je een rijstkoker is dat handig.
Ik heb een stoomoven, en heb de rijst in een dimsum stoom mandje gedaan en hierin gestoomt.
Je kunt ook het mandje in een pan zetten, op de bodem het water laten koken met deksel op de pan.
Desnoods een vergiet in een pan en zo stomen.

3
Done
5 minuten

Koken

Wanneer de rijst staat te stomen roer de room met suiker in een pannetje aan de kook.
Wanneer het kookt dan vuur uitzetten.
Roer trouwens één richting op anders kan de room gaan schiften.

4
Done

afkoelen

Voeg de rijst bij het room en roer goed door, laat het afkoelen.
Maak een saus voor over de rijst door 100 ml kokosroom heel even aan de kook te brengen met snuf zout

5
Done

Serveren

Serveer je rijst met Mango en wat room.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zelfgemaakte pepernoten
previous
Zelfgemaakte kruidnoten
Pumpkin Spice Mix
next
Pumpkin Spice Mix
Zelfgemaakte pepernoten
previous
Zelfgemaakte kruidnoten
Pumpkin Spice Mix
next
Pumpkin Spice Mix

Add Your Comment