Ingredients
-
300 gram kippendijen
-
1 uien
-
Scheutje sesamolie
-
70 gram massaman curry pasta
-
1 cm geraspte gember
-
5 kardemompeulen
-
100 gram wortel
-
2 Vastkokende aardappelen
-
Handje peultjes
-
400 ml kokosmelk
-
Naar smaak zout
-
Handje pinda ongezouten
-
1 limoen
Directions
Thaise Massaman curry met kip: romig, kruidig en onweerstaanbaar
Heb je ooit die romige, kruidige Thaise Massaman curry met kip geproefd? Wij zijn er echt helemaal dol op. En nu Mariëlla net drie weken lang door Thailand heeft gereisd en van alles heeft geproefd, was het natuurlijk tijd om die smaken thuis opnieuw tot leven te brengen.
Het eerste wat José altijd vraagt als Mariëlla op reis is geweest? “Wat heb je allemaal gegeten?” – want tja, wij kunnen úren over eten praten. Zeker als er nieuwe smaken en gerechten ontdekt zijn. Dan willen we dat meteen zelf proberen in onze eigen keuken.
Sommige Thaise recepten vielen zó goed in de smaak, dat we ze al meerdere keren hebben gemaakt. Natuurlijk de pad Thai met garnalen, de pad krapow met basilicum kip maar dé favoriet van haar vriend Maks? Zonder twijfel deze Massaman curry met kip.
Een makkelijk Thais streetfoodgerecht met comfort
Wat deze curry zo fijn maakt, is dat het net zo eenvoudig is als veel andere Thaise streetfoodgerechten. Je hebt maar één pan nodig, het staat binnen een half uurtje op tafel, en het resultaat is elke keer weer comfortfood op z’n best. Zeker na een lange werkdag is dit een gerecht dat je met liefde maakt én eet.
Voor dit recept gebruikten wij kant-en-klare Massaman curry pasta, gewoon lekker makkelijk. Maar zoals altijd voegden we daar onze eigen twist aan toe. De basis is simpel: stukjes kip, de curry pasta, verse groenten en natuurlijk romige kokosmelk.
Er zitten altijd aardappel en wortel in dit gerecht, maar deze keer voegden we ook verse peultjes toe voor wat extra kleur en bite. En dat is het leuke aan deze curry: je kunt eindeloos variëren met groenten.
Snelle Thaise curry met diepe smaak
Bij het maken van een goede curry starten we altijd met het snijden van alle ingrediënten. De kip gaat eerst in de pan, samen met de curry pasta, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Daarna voegen we de groenten toe, gevolgd door de kokosmelk.
We laten alles zachtjes sudderen en voegen voor extra diepte wat versgeraspte gember toe, samen met een kaneelstokje en een paar kardemompeulen. De geur die dan in de keuken hangt? Ongelofelijk lekker.
Hoe serveer je Thaise Massaman curry met kip?
Als de curry mooi is ingedikt en de kip en groenten gaar zijn, maken we het gerecht af met gehakte pinda’s en een kneepje vers limoensap voor frisheid. Wij serveren deze curry altijd met jasmijnrijst, want die past perfect bij de zachte, aromatische smaak van de saus.
Curryfan? Probeer deze ook!
Ben jij ook dol op curry’s? Dan moet je zeker onze Thaise rode curry met zalm, of Thaise curry met kip en pompoen.
Steps
1
Done
|
Ui pasta kipSnijd de ui fijn en fruit in een laagje olie. |
2
Done
|
GroentenSnijd de wortel in dunne plakjes, de aardappel in blokjes. Ontdoe de peultjes van het topje. |
3
Done
|
Kokosmelk |
4
Done
|
ServerenServeer met gehakte pinda’s, limoen en Jasmijn rijst. |