0 0
Thaise Tom Yum Kung soep (garnalensoep)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram garnalen Liefst niet gepeld
Paar takjes Koriander
Grote teen Knoflook
5 blaadjes Limoenblad (kaffir)
2 stengels Citroengras
120 gram Champignons
3 Tomaat
1 Rode peper
1 Ui
1 blokje Kip bouillon
1 liter Gekookt water
3 eetlepels Vissaus
1 theelepel Suiker
1 cm Gember Wanneer je galangal tegen komt dit gebruiken
3 eetlepel Limoen sap
1,5 theelepel Chiliolie of Thai chili saus
100 ml Kokos melk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Thaise Tom Yum Kung soep (garnalensoep)

Lekker pittig soepje die ook nog super gezond is...

Features:
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

✈️Crew Favorites ✈️

Een heerlijk soepje slaan wij niet over. En over wereldse gerechten gesproken, deze Thaise soep is een topper.  Niet zelf bedacht maar gevraagd als Crew Favorites door één van mijn (José) collega’s.

Wij vragen al een half jaar naar de wereldse route gerechtjes die de KLM crew moet  missen nu er minder gevlogen wordt. Super leuk dat deze soep gevraagd werd want de Queens hebben die zelf nooit gegeten.  We moeten toegeven, wanneer we weer in Thailand zijn gaan we deze als eerste bestellen.

Tom Yum soep is een heldere pittige garnalen soep en is heel populair in Thailand en behalve dat het lekker is staat het ook bekend om immuniteits verhogende  krachten. Nou dat is mooi meegenomen met al die virussen op de loer.
Tom is de algemene naam voor koken en Yum is pittig en zuur, Kung is garnaal. Verder in deze soep de meest heerlijke smaakmakers zoals citroengras, limoenblad en chilipeper. Nog wat kokosmelk erbij voor het frisse en romige effect.

Unaniem gekozen tot wereld topper!  ?

 

 

 

 

Steps

1
Done
15 minuten

Bouillon maken

Pel de garnalen, en bewaar de schillen voor je bouillon.
Sla met deegroller op het citroengras, zodat het splijt, zo ook op je knoflook,peper en gember/galangal.
Doe dit bij het water samen met je bouillonblokje en garnalen schillen en breng aan de kook. (10 minuten zachtjes koken)
Giet je bouillon door een zeef zodat je een mooie bouillon over houdt.

2
Done
10 minuten

Koken

Snijd de uien en champignons in reepjes en voeg toe( 3 minuten)
Daarbij je gesneden tomaten, (1 minuut zachtjes koken.)
+garnalen (2 minuten koken)
+Suiker en vissaus, kokosmelk en chilipasta of olie (1 minuut koken)
+limoensap en proef. Wanneer het te zuur is ietsje suiker erbij.

3
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met koriander blad me partje limoen.
Smakelijk ?

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appel cake met brown butter frosting
previous
Appel cake met brown butter botercreme
next
Hartige taart met courgette en pompoen
Appel cake met brown butter frosting
previous
Appel cake met brown butter botercreme
next
Hartige taart met courgette en pompoen

2 Comments Hide Comments

Ik zie nergens de limoenblaadjes (kaffir) terug komen in het recept. Deze zijn trouwens ook lastig te krijgen in winkels. Soep wel gemaakt, zelf wel extra citroengras toegevoegde, soep was heerlijk!

Hoi Belinda , wat leuk dat je de soep gemaakt hebt, en helemaal dat het gesmaakt heeft.
De blaadjes toevoegen samen met citroengras( zie recept stap 1 bouillon )
Altijd lastig om alle lokale producten te vinden, zeker niet in het Oosten, in Amsterdam toch iets makkelijker. Het leuke van deze recepten is dat je een beetje kan spelen met bv extra citroen gras.
Dank voor het volgen!?

Add Your Comment