Ingredients
-
250 gram garnalenLiefst niet gepeld
-
Paar takjes koriander
-
Grote teen knoflook
-
5 blaadjes Limoenblad (kaffir)
-
2 stengels citroengras
-
120 gram champignon
-
3 Tomaat
-
1 rode peper
-
1 Ui
-
1 blokje Kip bouillon
-
1 liter gekookt water
-
3 eetlepels vissaus
-
1 theelepel Suiker
-
1 cm gemberWanneer je galangal tegen komt dit gebruiken
-
3 eetlepel Limoen sap
-
1,5 theelepel chiliklolie of Thai chilisaus
-
100 ml Kokos melk
Directions
Tom Yum Kung soep ( garnalensoep)
Een heerlijk soepje slaan wij niet over. En over wereldse gerechten gesproken, deze Thaise soep is een topper. Niet zelf bedacht maar gevraagd als Crew Favorites door één van mijn (José) collega’s.
Wij vragen al een half jaar naar de wereldse route gerechtjes die de KLM crew moet missen nu er minder gevlogen wordt. Super leuk dat deze soep gevraagd werd want de Queens hebben die zelf nooit gegeten. We moeten toegeven, wanneer we weer in Thailand zijn gaan we deze als eerste bestellen.
Tom Yum soep is een heldere pittige garnalen soep en is heel populair in Thailand en behalve dat het lekker is staat het ook bekend om immuniteits verhogende krachten. Nou dat is mooi meegenomen met al die virussen op de loer.
Tom is de algemene naam voor koken en Yum is pittig en zuur, Kung is garnaal. Verder in deze soep de meest heerlijke smaakmakers zoals citroengras, limoenblad en chilipeper. Nog wat kokosmelk erbij voor het frisse en romige effect.
Unaniem gekozen tot wereld topper!
Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!
Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.
Steps
1
Done
15 minuten
|
Bouillon makenPel de garnalen, en bewaar de schillen voor je bouillon. |
2
Done
10 minuten
|
KokenSnijd de uien en champignons in reepjes en voeg toe( 3 minuten) |
3
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met koriander blad me partje limoen. |
2 Comments Hide Comments
Ik zie nergens de limoenblaadjes (kaffir) terug komen in het recept. Deze zijn trouwens ook lastig te krijgen in winkels. Soep wel gemaakt, zelf wel extra citroengras toegevoegde, soep was heerlijk!
Hoi Belinda , wat leuk dat je de soep gemaakt hebt, en helemaal dat het gesmaakt heeft.
De blaadjes toevoegen samen met citroengras( zie recept stap 1 bouillon )
Altijd lastig om alle lokale producten te vinden, zeker niet in het Oosten, in Amsterdam toch iets makkelijker. Het leuke van deze recepten is dat je een beetje kan spelen met bv extra citroen gras.
Dank voor het volgen!?