Ingredients
-
500 gram kabeljauw filetVers
-
1,5 eetlepel Rode currypasta
-
2 cm geraspt Gember
-
2 eetlepel Vissaus
-
5 takjes vers Koriander
-
1 zonder de zaden rode peper
-
1 eieren
-
2 teentjes knoflook
-
1 LimoenGeraspt en uitgeperst
-
2 eetlepel Paneermeel
-
75 gram SperziebonenOf haricoverts
-
2 Bosui
-
Arachideolieof zonnebloemolie
-
Klein bakje Zoete chilisaus
Directions
Deze Thaise vis koekjes ken je ook wel als Tod man pla op de Thaise menu kaarten. Niks lekkerders als je na een vlucht van 12 uur weet dat deze heerlijke koekjes klaar liggen bij al onze favoriete eettentjes op Khao San Road in Bangkok. Het is al weer even geleden dat ik ze heb gegeten, en hoe fijn was het dat vroeg iemand of we ze wilden maken voor de crew favorites.
Voor degene die deze actie nog niet kennen, tijdens deze crisis, word er bijna niet meer gevolgen door de KLM, en kunnen we (cabine crew) nergens meer ter wereld onze route hapjes eten. Wij maken nu alle lekkerheden op verzoek.
Aan de slag met de vis koekjes, en het is gelukt! Een super leuke uitdaging en bij het proeven ervan waan ik me weer even in Thailand!
Ik mis nog wel de tl verlichting, de sobere tafeltjes en de chaos om me heen van Khao San Road , maar met een beetje fantasie gaat dit ook goed komen.
Het voordeel is nu wel dat ik thuis er een mooi glas wijn erbij kan drinken, want de crew drinkt hier altijd een biertje bij. Aangezien ik geen bierdrinker ben en de wijn daar niet te hachelen is zat ik heel flauwtjes aan een diet coke ?
Ik hoop dat jullie allemaal dit heerlijke borrelhapje gaan maken, succes!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Mengen |
2
Done
5 minuten
|
Mengsel afmakenSchep de helft van de fijn gesneden bos uien en de helft van de koriander door het mengsel. Meng er ook je fijn gesneden sperzieboontjes erbij. |
3
Done
10 minuten
|
Koekjes makenMaak met je handen platte koekjes van een diameter van 10 cm en een dikte van een centimeter. |
4
Done
5 minuten
|
BakkenVerhit je olie in een diepe koekenpan. |
5
Done
2 minuten
|
ServerenHaal ze uit de olie met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier. Serveer ze met wat koriander, citroenrasp en wat bosui. |
2 Comments Hide Comments
Super gelukt en heerlijk. Ik maakte er 9 maar die waren wel aan de grote kant. Dus 15 kan ook makkelijk als hapje.
Wat leuk om te horen! Groot, klein ze zijn altijd lekker 😉