0 0
Thaise vis koekjes – Tod man pla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram kabeljauw filet Vers
1,5 eetlepel Rode currypasta
2 cm geraspt Gember
2 eetlepel Vissaus
5 takjes vers Koriander
1 zonder de zaden rode peper
1 eieren
2 teentjes knoflook
1 Limoen Geraspt en uitgeperst
2 eetlepel Paneermeel
75 gram Sperziebonen Of haricoverts
2 Bosui
Arachideolie of zonnebloemolie
Klein bakje Zoete chilisaus

Thaise vis koekjes – Tod man pla

Borrelen in Bangkok

Features:
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze Thaise vis koekjes ken je ook wel als  Tod man pla op de Thaise menu kaarten. Niks lekkerders als je na een vlucht van 12 uur weet dat deze heerlijke koekjes klaar liggen bij al onze favoriete eettentjes op Khao San Road in Bangkok. Het is al weer even geleden dat ik ze heb gegeten, en hoe fijn was het dat vroeg iemand of we ze wilden maken voor de crew favorites.

Voor degene die deze actie nog niet kennen, tijdens deze crisis, word er bijna niet meer gevolgen door de KLM, en kunnen we (cabine crew) nergens meer ter wereld onze route hapjes eten. Wij maken nu alle lekkerheden op verzoek.

Aan de slag met de vis koekjes, en het is gelukt! Een super leuke uitdaging en bij het proeven ervan waan ik me weer even in Thailand!
Ik mis nog wel de tl verlichting, de sobere tafeltjes en de chaos om me heen van Khao San Road , maar met een beetje fantasie gaat dit ook goed komen.

Het voordeel is nu wel dat ik thuis er een mooi glas wijn erbij kan drinken, want  de crew drinkt hier altijd een biertje bij. Aangezien ik geen bierdrinker ben en de wijn daar niet te hachelen is zat ik heel flauwtjes aan een diet coke ?

Ik hoop dat jullie allemaal dit heerlijke borrelhapje gaan maken, succes!

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Mengen

Meng de kabeljauw, rode curry pasta, gember, vissaus, koriander, rode peper, het ei, knoflook, limoensap, de helft van het limoenrasp en het paneermeel in een keukenmachine of blender tot een gladde pasta.

2
Done
5 minuten

Mengsel afmaken

Schep de helft van de fijn gesneden bos uien en de helft van de koriander door het mengsel. Meng er ook je fijn gesneden sperzieboontjes erbij.
Wanneer je ze niet direct bakt zet je je mix in de koelkast zodat de smaken er heerlijk in kunnen trekken.

3
Done
10 minuten

Koekjes maken

Maak met je handen platte koekjes van een diameter van 10 cm en een dikte van een centimeter.

4
Done
5 minuten

Bakken

Verhit je olie in een diepe koekenpan.
Leg de koekjes voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten 3 tot 5 minuten goudbruin dompel ze niet helemaal onder in de olie maar laat ze in een klein laagje olie bakken.

5
Done
2 minuten

Serveren

Haal ze uit de olie met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier. Serveer ze met wat koriander, citroenrasp en wat bosui.
Je kunt er ook nog wat chilisaus bij serveren en wat partjes limoen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Courgette taart met pikante provolone
Zelfgemaakte kaneelbroodjes
next
Amerikaanse cinnamon buns
previous
Courgette taart met pikante provolone
Zelfgemaakte kaneelbroodjes
next
Amerikaanse cinnamon buns

2 Comments Hide Comments

Super gelukt en heerlijk. Ik maakte er 9 maar die waren wel aan de grote kant. Dus 15 kan ook makkelijk als hapje.

Add Your Comment