Ingredients
-
Tomatensaus
-
2 blikken Gepelde tomatenFles passata mag ook
-
2 kopjes doperwten
-
2 tenen knoflook
-
3 eetlepel Suiker
-
Hand vol blaadjes verse basilicum
-
naar smaak zout en peper
-
Neem een half receptje Italiaanse gehaktballetjes
-
3 Aubergine
-
200 gram Provolone pikante kaasParmezaanse mag ook
-
2 bolletjes Mozzarella
-
4 eierenGekookt
-
400 gram PastaPenne
Directions
Timballo di melanzane – Italiaanse pastataart!
Jaaa, alweer zo’n fantastisch recept uit Sicilië, het land waar paps is geboren. Het Italiaanse eiland waar ze de meest lekkere maaltijden voorschotelen met de smaakvolste ingrediënten. Men noemt de timballo “miracolo della cucina Siciliana” oftewel het wonder van de Siciliaanse keuken. Timballo betekent timbaal en wannneer je uiteindelijk dit gerecht omkeerd blijft er een trommel vorm over.
Dit pasta gerecht kent vele variaties en wordt vaak geserveerd wanneer de hele familie aan tafel zit. Een geweldig recept wat je van tevoren kunnen maken en kunt vullen met de allerlekkerste ingrediënten. Het wordt geserveerd als een taart.
Het is een kwestie van een makkelijke tomatensaus maken, gehaktballetjes draaien en plakken aubergine bakken. Het is even een werkje maar als je bedenkt dat je met dit gerecht vele bordjes kan vullen valt het wel mee.
Het leukste is wanneer de pasta uit de oven komt en je het mag omkeren. Een prachtige taart van pasta is het resultaat, wanneer je deze aansnijd zie je de geweldige vulling van pasta, ei, en gehaktballetjes. Natuurlijk met de lekkerste kaas.
Hier het recept voor de Italiaanse gehaktballetjes.
Steps
1
Done
30 minuten
|
TomatensausZeef de blikken tomaten of wanneer je de kant en klare tomaten passata gebruikt doe dit in een hapjespan. Twee hele knoflook tenen erbij, en kleine handje gescheurde basilicumblaadjes. Suiker erbij voor een iets zoetere smaak. |
2
Done
30 minuten
|
AubergineSchil de aubergine en snijd deze in langwerpige plakjes. Bestrooi met zout en laat 30 minuten staan in in een vergiet. Spoel daarna de aubergine af en droog ze door ze in een theedoek te rollen. Bak al de plakjes in olijfolie in zet klaar. |
3
Done
20 minuten
|
GehaktballetjesMaak 1x het recept van de Italiaanse gehaktballetjes. Zie link in verhaal. Bak deze in zonnebloemolie goudbruin. |
4
Done
7 minuten
|
EierenKook de eieren en laat deze af koelen. Pel de eieren en zet klaar. |
5
Done
8 minuten
|
Pasta kokenWanneer de tomatensaus klaar is kook je de pasta in gezouten water, giet af en roer dit door de tomatensaus. |
6
Done
5 minuten
|
Vorm bekledenNeem een ronde springvorm of ovenschaal en bekleed de bodem en zijkanten met gebakken aubergine, zorg dat de helft van de aubergine over de rand hangt, na het vullen kun je de taart hiermee sluiten. |
7
Done
5 minuten
|
Taart vullenDoe de helft van de pasta in tomatensaus in de vorm gevolgd door de gehaktballetjes met geraspte kaas en mozzarella in stukjes. Snijd de eieren in tweeën of vier stukken en leg deze daarbovenop, doe de rest van de pasta in tomatensaus hier op en sluit met aubergine plakjes de bovenkant. |
8
Done
|
Wanneer je de taart de volgende dag serveert zeg je deze nu in de koelkast. |
9
Done
30 minuten
|
OvenZet de taart in een voorverwarmde oven van 180°. Laat deze 30 minuten bakken. |
10
Done
1 minuut
|
ServerenNeem een groot bord en plaats die op de ovenschaal. Keer de vorm om en de taart komt tevoorschijn. |
11
Done
|
TipWil je liever een vegetarische versie dan laat je de gehaktballetjes achterwege. |