Ingredients
-
250 ml Slagroom
-
400 ml Volle melk
-
50 gram Suiker siroop
-
150 gram Suiker
-
5 Ei dooier
-
30 gram Koffiebonen
-
5 Amandel koekjes
-
50 gram Pure chocolade
Directions
Tiramisu ijs!
Steek je hand op wanneer je in categorie tiramisu liefhebber valt! Wij zijn zo fan van dit Italiaanse dessert dat we regelmatig proberen te creëren met deze fantastische smaken. Tik maar een keer deze naam in op onze website dan kun jij ook los gaan met diverse receptjes.
Het werd natuurlijk tijd om met deze smaken een ijsje te maken. Ik (José) heb ooit in mijn carrière als stewardess een geweldig boek uit USA meegenomen. De naam is ‘Hello My name is Ice Cream’ van Dana Cree. Een geweldig fijn boek waar alle soorten ijs worden beschreven. Helaas stond Tiramisu er niet bij, maar ik heb haar cold-press coffee ijs als basis genomen. Zij infused de koffiebonen en dat heb ik ook geprobeerd, daarbij amandel extract, gebroken chocolade en ameretti koekjes bij gedaan.
Nieuwsgierig hoe het geworden is…. ga maar snel zelf maken, je wilt nooit meer anders:)
Inmiddels hebben wij ook een hele verrukkelijke cantuccini ijs gemaakt. Het bestaat uit drie ingrediënten en hier heb je absoluut geen ijsmachine voor nodig. Het enige wat je in huis haalt zijn cantuccini koekjes, gecondenseerde melk en slagroom. Binnen 5 minuten staat je ijs in de vriezer en het enige wat je dan moet doen is geduld hebben. Vervang de cantucci eens door amaretti koekjes.
Steps
1
Done
|
IjsbadZet een ijsbad klaar. Ijsklontjes in schaal met koud water. |
2
Done
5 minuten
|
KokenMeng de slagroom, melk, suikersiroop, suiker in een steelpan en zet deze zachtjes op het vuur. |
3
Done
12 uur
|
EidooiersWanneer het roommengsel bijna kookt neem je een kopje hiervan en roer dit nu goed door het eidooier. Op deze manier breng je langzaam wat warmte in de eidooier. Nu mogen alle eidooiers bij het roommengsel. |
4
Done
10 minuten
|
Laatste handelingZeef het ijsmengsel, de koffiebonen gooi je weg. Hak de chocolade fijn en de koekjes is kleine stukjes. |