0 0
Tiramisu ijs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 ml Slagroom
400 ml Volle melk
50 gram Suiker siroop
150 gram Suiker
5 Ei dooier
30 gram Koffiebonen
5 Amandel koekjes
50 gram Pure chocolade

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tiramisu ijs

Het allerlekkerste ever!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Tiramisu ijs!

Steek je hand op wanneer je in categorie tiramisu liefhebber valt! Wij zijn zo fan van dit Italiaanse dessert dat we regelmatig proberen te creëren met deze fantastische smaken.  Tik maar een keer deze naam in op onze website dan kun jij ook los gaan met diverse receptjes.

Het werd natuurlijk tijd om met deze smaken een ijsje te maken. Ik (José) heb ooit in mijn carrière als stewardess een geweldig boek uit USA meegenomen. De naam is ‘Hello My name is Ice Cream’ van Dana Cree. Een geweldig fijn boek waar alle soorten ijs worden beschreven. Helaas stond Tiramisu er niet bij, maar ik heb haar cold-press coffee ijs als basis genomen. Zij infused de koffiebonen en dat heb ik ook geprobeerd, daarbij amandel extract, gebroken chocolade en ameretti koekjes bij gedaan.
Nieuwsgierig hoe het geworden is…. ga maar snel zelf maken, je wilt nooit meer anders:)

 

Steps

1
Done

Ijsbad

Zet een ijsbad klaar. Ijsklontjes in schaal met koud water.
Zet in koelkast

2
Done
5 minuten

Koken

Meng de slagroom, melk, suikersiroop, suiker in een steelpan en zet deze zachtjes op het vuur.
Klop nu met een garde de eidooiers in een schaal.
Blijf het mengsel goed roeren met spatel.

3
Done
12 uur

Eidooiers

Wanneer het roommengsel bijna kookt neem je een kopje hiervan en roer dit nu goed door het eidooier. Op deze manier breng je langzaam wat warmte in de eidooier. Nu mogen alle eidooiers bij het roommengsel.
Blijf het goed roeren met een spatel en je zult merken dat het mengsel iets dikker wordt. Wanneer je een temperatuurmeter hebt kook het dan tot 82°, haal het pannetje van het vuur.
Schenk het door een zeef in een glazen schaal die je vervolgens direct in de ijsbak zet om te koelen.
Blijf goed roeren totdat het lauw is.
Voeg de koffie bonen toe en zet dit vervolgens 12 uur koud.

4
Done
10 minuten

Laatste handeling

Zeef het ijsmengsel, de koffiebonen gooi je weg. Hak de chocolade fijn en de koekjes is kleine stukjes.
Haal de ijskom uit de vriezer, of zet de ijsmachine aan.
Draai nu je ijs en voeg als laatste moment de chocolade en koekjes erdoor.
Doe het ijs in een bak en laat het nog paar uur navriezen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Watermeloen en ananas smoothie
previous
Smoothie van watermeloen en ananas
Zalmtartaar met gegrilde groenten
next
Zalmtartaar met gegrilde groenten
Watermeloen en ananas smoothie
previous
Smoothie van watermeloen en ananas
Zalmtartaar met gegrilde groenten
next
Zalmtartaar met gegrilde groenten

Add Your Comment