0 0
Tiramisu koffiecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Amandelmeel
100 gram Suiker
4 eieren
1 dopje Amaretto
60 gram roomboter
1 theelepel bakpoeder
80 gram pure chocolade
1 espresso Koude
Topping
125 gram Mascarpone
50 ml slagroom
2 eetlepel poedersuiker
1 theelepel amandel extract
1 eetlepel Cacaopoeder

Tiramisu koffiecake

Ohlala deze smaakt waanzinnig!

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Tiramisu koffiecake: een glutenvrij feestje om zelf te maken!

We willen het van de daken schreeuwen: deze tiramisu koffiecake is echt fantastisch! Maar waarom zelf ontdekken hoe lekker hij is, als je hem eenvoudig zelf kunt maken? Met ons duidelijke recept lukt het je gegarandeerd, en we weten zeker dat je je gasten zult verrassen, of het nu bij de koffie is of als het perfecte nagerecht.

Tiramisu is zonder twijfel ons favoriete dessert. Onze authentieke tiramisu is gebaseerd op een fantastisch recept uit de Siciliaanse keuken van onze Nonna. Inmiddels hebben we al talloze varianten gemaakt, maar deze heerlijke koffiecake verdient een ereplaats! En wat hem extra bijzonder maakt? Hij is glutenvrij en supermakkelijk te maken.

De basis: glutenvrije amandelcake

Als basis voor deze tiramisu koffiecake gebruiken we onze populaire glutenvrije amandelcake. Gemaakt van amandelmeel, geeft deze cake een heerlijk zachte structuur. Voor de liefhebber voegen we een scheutje Amaretto toe aan het beslag. dat maakt hem nog lekkerder. En alsof dat nog niet genoeg is, verwerken we ook kleine stukjes chocolade in de cake.

Na het bakken prikken we gaatjes in de cake, waarin we rijkelijk koffie schenken. Dit geeft die authentieke tiramisusmaak en maakt de cake heerlijk smeuïg.

De finishing touch: mascarponeroom en cacaopoeder

De tiramisu koffiecake is natuurlijk niet compleet zonder een fluweelzachte mascarponeroom. We spuiten toefjes van deze romige topping op de cake, zodat hij er niet alleen spectaculair uitziet, maar ook heerlijk smaakt. En zoals bij elke tiramisu, sluiten we af met een royale laag cacaopoeder. Een feest voor het oog en de smaakpapillen!

Meer inspiratie voor liefhebbers van amandel en tiramisu

Ben je al fan van deze eenvoudige en heerlijke cake? Dan hebben we nog meer verrukkelijke varianten voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld amandelcake met rabarber een amandel frambozen cake en een amandelcake met bosbessen

En zo nog veel meer! Laat je inspireren door onze andere recepten en ontdek jouw nieuwe favoriet.

 

Steps

1
Done

Bakvorm

Bekleed de bodem van een springvorm 18 of 20 cm met bakpapier.
Vet de zijkant in met boter.

2
Done
3 minuten

Eieren

Scheid de eieren en klop het eiwit samen met de helft van de suiker stijf.
Zet apart.

3
Done
2 minuten

Eigeel

Mix het eigeel goed met suiker en voeg daarbij een scheutje Amaretto.
Mix de zachte boter erdoor.
Wil je een alcoholvrije cake dan gebruik je iets amandelextract.
Meng kort het amandelmeel met bakpoeder erdoor.
Spatel er het geklopte eiwit en gehakte chocolade erdoor.
Schep alles in de springvorm.

4
Done
35-40 minuten

Bakken

Bak de cake ongeveer 30-40 minuten op 180 graden Celsius.
Wanneer de bovenkant te snel gaat leg je er de laatste 10 minuten een stukje aluminiumfolie op.
Laat de cake goed afkoelen.
Prik met een dun stokje gaatjes in de cake.
Druppel er met een kwastje koude espresso in.

5
Done
4 minuten

Topping

Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig.
Klop zachte mascarpone erdoor en een ietsje Amaretto of amandel extract.
Schep alles in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de afgekoelde cake. Geen zin in toefjes dan kun je de room erover smeren.
Bestrooi met cacaopoeder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bloemkool pizza steak
previous
Bloemkool pizza steak
bloemkool pizza steak
previous
Bloemkool pizza steak

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here