Ingredients
-
Roomvulling
-
250 gram MascarponeKamer temperatuur
-
250 gram Slagroom
-
2 eieren
-
4 eetlepel Poedersuiker
-
Extra
-
4 Espresso
-
3 dopjes AmarettoOf 1 eetlepel amandel aroma
-
1 pak KoekjesPlatte koekjes
-
3 eetlepel Cacao poeder
-
100 gram Frambozen
Directions
Tiramisu met koekjes!
Het is weer tijd voor een nieuwe versie van onze beroemde tiramisu. Nouja of het beroemd is weten we niet, maar dat ie lekker is dat weten inmiddels velen. Omdat onze basis roomvulling gewoon geweldig is, experimenteren we erop los. Vandaag hebben we een tiramisu met koekjes gemaakt. De lange vingers zijn verruild met een vierkant bischuitje. Deze had een honing zoetje erdoor maar je kunt elk willekeurig plat koekje gebruiken. We zijn heel nieuwsgierig welk koekje jij gaat gebruiken. Natuurlijk vinden we het leuk als je ons tagt wanneer je je versie online zet!
Of onze romige vulling geheim is? Absoluut niet. Wij gebruiken altijd 2 eieren die we splitsen. De dooiers worden au bain-marie verwarmt terwijl er poedersuiker door wordt geklopt. Vervolgens mag hier de mascarpone door. Extra romig wordt dit mengsel door de slagroom. Het eiwit wordt stijf geklopt en mag als laatste toegevoegd worden. Dit doet de truc en maakt de vulling super luchtig en licht. Een simpele basis die in veel van onze schalen tiramisu zit.
Weten jullie eigenlijk wat tiramisu betekent? Het betekent letterlijk trek mij omhoog, en daar bedoelen ze mee, maak me blij of vrolijk me op. Dit heerlijke dessert werd vroeger namelijk gegeven aan mensen die niet fit of ziek waren. Om ze een beetje op te beuren kregen ze het heilige toetje. Het bevat namelijk een hoge energiewaarde (eieren, suiker en de cafeïne )
Er zijn ook verhalen dat dames van lichte zeden dit graag aten voor hernieuwde krachten voor het oudste beroep ter wereld. We hebben we op de website de meest heerlijke variaties. Typ maar eens tiramisu in bij het vergrootglas. Hier al wat ideeën: Tiramisu cakerol, Tiramisu taart met limoncello en lemoncurd, Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de pistache Tiramisu!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Espresso AmarettoZet 4 sterke kopjes espresso koffie. |
2
Done
5 minuten
|
RoomvullingZorg dat de eieren gescheiden zijn. |
3
Done
5 minuten
|
Eiwit en slagroomKlop het eiwit stijf met een mixer. |
4
Done
2 minuten
|
MengenRoer de mascarpone room door de slagroom en spatel het eiwit erdoor. |
5
Done
5 minuten
|
Schaal opmakenDep de koekjes even in het het koffiemengsel en bedek de bodem vd schaal. Schep 1/3 van de room erop. |
6
Done
1 nachtje
|
KoelenLaat de schaal voor het lekkerste resultaat een nachtje in de koelkast. |
7
Done
|
ServerenWij serveren er een framboos en munt blaadje bij. (Optioneel) |