0 0
Tiramisu met koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Roomvulling
250 gram Mascarpone Kamer temperatuur
250 gram Slagroom
2 eieren
4 eetlepel Poedersuiker
Extra
4 Espresso
3 dopjes Amaretto Of 1 eetlepel amandel aroma
1 pak Koekjes Platte koekjes
3 eetlepel Cacao poeder
100 gram Frambozen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tiramisu met koekjes

Weer een waanzinnig lekkere schaal vol!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Roomvulling

  • Extra

Directions

Share

Tiramisu met koekjes!

Het is weer tijd voor een nieuwe versie van onze beroemde tiramisu. Nouja of het beroemd is weten we niet, maar dat ie lekker is dat weten inmiddels velen. Omdat onze basis roomvulling gewoon geweldig is, experimenteren we erop los. Vandaag hebben we een tiramisu met koekjes gemaakt. De lange vingers zijn verruild met een vierkant bischuitje. Deze had een honing zoetje erdoor maar je kunt elk willekeurig plat koekje gebruiken. We zijn heel nieuwsgierig welk koekje jij gaat gebruiken. Natuurlijk vinden we het leuk als je ons tagt wanneer je je versie online zet!

Of onze romige vulling geheim is? Absoluut niet. Wij gebruiken altijd 2 eieren die we splitsen. De dooiers worden au bain-marie verwarmt terwijl er poedersuiker door wordt geklopt. Vervolgens mag hier de mascarpone door. Extra romig wordt dit mengsel door de slagroom.  Het eiwit wordt stijf geklopt en mag als laatste toegevoegd worden. Dit doet de truc en maakt de vulling super luchtig en licht.  Een simpele basis die in veel van onze schalen tiramisu zit.

Weten jullie eigenlijk wat tiramisu betekent? Het betekent letterlijk trek mij omhoog, en daar bedoelen ze mee, maak me blij of vrolijk me op.  Dit heerlijke dessert werd vroeger namelijk gegeven aan mensen die niet fit of ziek waren.  Om ze een beetje op te beuren kregen ze het heilige toetje. Het bevat namelijk een hoge energiewaarde (eieren, suiker en de cafeïne )

Er zijn ook verhalen dat dames van lichte zeden dit graag aten voor hernieuwde krachten voor het oudste beroep ter wereld. We hebben we op de website de meest heerlijke variaties. Typ maar eens tiramisu in bij het vergrootglas.  Hier al wat ideeën:  Tiramisu cakerol,  Tiramisu taart met limoncello en lemoncurd, Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de pistache Tiramisu!

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Espresso Amaretto

Zet 4 sterke kopjes espresso koffie.
Schenk een scheut Amaretto erbij en zet koud.
Wil je een kids proof versie verruil de Amaretto met een eetlepel amandel aroma.

2
Done
5 minuten

Roomvulling

Zorg dat de eieren gescheiden zijn.
Neem 2 dooiers met 4 eetlepel poedersuiker en doe dit in een glazen schaal die je met de onderkant in een pannetje kokend water zet (au bain-marie)
Klop dit met een garde goed door (2 minuten)
Roer vervolgens de mascarpone erdoor zodat het één geheel is.

3
Done
5 minuten

Eiwit en slagroom

Klop het eiwit stijf met een mixer.
Klop de slagroom romig.

4
Done
2 minuten

Mengen

Roer de mascarpone room door de slagroom en spatel het eiwit erdoor.

5
Done
5 minuten

Schaal opmaken

Dep de koekjes even in het het koffiemengsel en bedek de bodem vd schaal. Schep 1/3 van de room erop.
Hier nog een koekjes laag met room en vervolgens nog een laagje koekjes en room.
Eindig met een laagje cacaopoeder.

6
Done
1 nachtje

Koelen

Laat de schaal voor het lekkerste resultaat een nachtje in de koelkast.

7
Done

Serveren

Wij serveren er een framboos en munt blaadje bij. (Optioneel)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Scapriccia
previous
Courgette taart scapriccia
Dulche de leche taartjes
next
Dulce de leche taartjes
Scapriccia
previous
Courgette taart scapriccia
Dulche de leche taartjes
next
Dulce de leche taartjes

Add Your Comment