Ingredients
-
Bodem
-
100 gram Lange vingers
-
50 gram Roombotergesmolten
-
Dip voor de lange vingers
-
2 sinaasappel
-
Flinke scheut Limoncello
-
De vulling
-
200 ml Slagroom
-
250 gram Mascarpone
-
2 eieren
-
150 gram Lange vingers
-
Halve recept Ons lemoncurd receptOf +- 110 gram
-
Voor decoratie Paaseitjes
Directions
Tiramisu met limoncello en lemoncurd!
Wil je ook iets lekkers op tafel zetten met de Paas dagen, hier is je taart! Tiramisu met limoncello en lemoncurd.
Met de famous drie keer L, Lange vingers, Lemon curd en Limoncello.
Onze authentieke tiramisu recept is inmiddels erg populair onder onze volgers, en met een goede basis kun je de meest leuke toetjes fabriceren. Zelfgemaakte lemon curd maken is ook heel gemakkelijk met en de rest gaat ook prima.
Het valt wel onder de zoetere toetjes/taartjes maar dat kan voor een keer geen kwaad.
Wil je geen taartje maken, dan is het heel leuk om met dit recept glaasjes te vullen. Wij vinden het wel altijd lastig om de glaasjes netjes te vullen zonder dat de binnen kant helemaal onder zit.
Wist je dat we expert zijn op het gebied van tiramisu, nouja dat vinden wij haha. Tiramisu is echt ons lievelings toetje en het familie recept is ook het perfecte recept en signature dish. Hier is CookingQueens namelijk ook ooit mee begonnen en de basis is van onze website. Er was heel veel vraag van vrienden en familie die allemaal dit thuis wilde maken. Een tiramisu is namelijk het ideale dessert of taartje bij de koffie. Met ons basis recept kun je namelijk alle kanten op en hoe leuk is dat!!
We hebben nu zoveel recpten, de een wat makkelijker dan de ander, dus voor ieder wat wils.
Met deze basis kun je nog heel veel meer lekkers maken. Probeer eens onze Tiramisu cakerol, Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de pistache Tiramisu!
Steps
1
Done
15 minuten
|
Lemon curdMaak de helft van ons lemoncurd recept. ( recept link in verhaal) |
2
Done
|
Springvorm 18 cmBekleed de bodem vd de springvorm met bak papier. |
3
Done
5 minuten
|
BodemMaal de lange vingers fijn met mixer of in keukendoek met deegroller erover. |
4
Done
2 minuten
|
Dip voor lange vingersPers 2 sinaasappel en meng dit met flinke scheut limoncello. |
5
Done
2 minuten
|
EierenBreek de eieren en laat het eigeel door de vingers glijden zodat je op deze manier de eieren kan scheiden. |
6
Done
5 minuten
|
EidooiersVerwarm 2 eidooiers in een schaaltje die je au bain-marie opwarmt. Dus je zet een schaaltje in een pannetje kokend water waardoor het schaaltje net het water raakt. |
7
Done
5 minuten
|
EiwitKlop het eiwit in een vetvrije kom stijf. |
8
Done
5 minuten
|
SlagroomKlop de slagroom en roer hier de ei/mascarpone mengsel doorheen. |
9
Done
2 minuten
|
Bodem besmerenSmeer klein beetje over de koekjes bodem. |
10
Done
|
VullenSmeer 1/3 van het mengsel op de bodem. |
11
Done
1 nacht
|
KoelenZet het taartje in de koelkast ( liefst een nachtje) |
12
Done
|
ServerenHaal het taartje uit de springvorm en decoreer met paaseitjes of paas versiersels. |
13
Done
|
Tip |