0 0
Tiramisu met limoncello en lemoncurd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
100 gram Lange vingers
50 gram Roomboter gesmolten
Dip voor de lange vingers
2 Sinaasappel
Flinke scheut Limoncello
De vulling
200 ml Slagroom
250 gram Mascarpone
2 Eieren
150 gram Lange vingers
Halve recept Ons lemoncurd recept Of +- 110 gram
Voor decoratie Paaseitjes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tiramisu met limoncello en lemoncurd

Lange vingers, lemon curd en limoncello... ben jij al om?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Dip voor de lange vingers

  • De vulling

Directions

Share

Tiramisu met limoncello en lemoncurd!

Wil je ook iets lekkers op tafel zetten met de Paas dagen, hier is je taart!
Met de famous drie keer L, Lange vingers, Lemon curd en Limoncello.

Ons familie tiramisu recept is inmiddels erg populair onder onze volgers, en met een goede basis kun je de meest leuke toetjes fabriceren. Zelf lemoncurd maken is ook heel gemakkelijk met ons recept, en de rest gaat ook prima.

Het valt wel onder de zoetere toetjes/taartjes maar dat kan voor een keer geen kwaad.

Wil je geen taartje maken, dan is het heel leuk om met dit recept glaasjes te vullen. Wij vinden het wel altijd lastig om de glaasjes netjes te vullen zonder dat de binnen kant helemaal onder zit.

Steps

1
Done
15 minuten

Lemon curd

Maak de helft van ons recept. Natuurlijk kun je het ook kopen. Het merk Bonne maman verkoopt het bijvoorbeeld ook.

2
Done

Springvorm 18 cm

Bekleed de bodem vd de springvorm met bak papier.

3
Done
5 minuten

Bodem

Maal de lange vingers fijn met mixer of in keukendoek met deegroller erover.
Smelt de boter en meng dit erdoor.
Druk het mengsel op de bodem van de springvorm.
Zet in de koelkast

4
Done
2 minuten

Dip voor lange vingers

Pers 2 sinaasappel en meng dit met flinke scheut limoncello.
Wil je een kids proof versie, kun je de limoncello vervangen door citroen limonade of wat citroensap.

5
Done
2 minuten

Eieren

Breek de eieren en laat het eigeel door de vingers glijden zodat je op deze manier de eieren kan scheiden.
Je hebt nu 2 eidooiers en 2 keer het eiwit.
(Beide nodig)

6
Done
5 minuten

Eidooiers

Verwarm 2 eidooiers in een schaaltje die je au bain-marie opwarmt. Dus je zet een schaaltje in een pannetje kokend water waardoor het schaaltje net het water raakt.
Klop de eidooiers met een garde flink door. (paar minuten) Dit voorkomt dat je rauw ei gebruikt.
Hier roer je de mascarpone goed door tot dat je geen klontjes meer hebt.

7
Done
5 minuten

Eiwit

Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf.

8
Done
5 minuten

Slagroom

Klop de slagroom en roer hier de ei/mascarpone mengsel doorheen.
Als laatste roer de opgeklopte eiwit er doorheen.
Het mengsel is nu klaar.

9
Done
2 minuten

Bodem besmeren

Smeer klein beetje over de koekjes bodem. Wanneer de lemon curd te stevig is even verwarmen in magnetron of in kopje in schaaltje met heet water.

10
Done

Vullen

Smeer 1/3 van het mengsel op de bodem.
Dip de helft van de lange vingers in het sinaasappel en limoncello mengsel en bedek de crème hiermee. Drizzle nog wat lemoncurd over de crème.
Hierop doe weer laag crème en laag lange vingers (gedoopte).
Hierop de rest van de crème, je kunt hier wat lemoncurd doorheen roeren.

11
Done
1 nacht

Koelen

Zet het taartje in de koelkast ( liefst een nachtje)

12
Done

Serveren

Haal het taartje uit de springvorm en decoreer met paaseitjes of paas versiersels.

13
Done

Tip

Het is ook heel leuk om dit in een glaasje te serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pistache brood
previous
Pistache brood
Arancini met ham en salami
next
Risotto ballen met salami en proscuitto
Pistache brood
previous
Pistache brood
Arancini met ham en salami
next
Risotto ballen met salami en proscuitto

Add Your Comment